fbpx

Dumanlı Kuvars Faydaları

  • Dengeleyici bir taştır. Kişinin ayaklarının yere sağlam basmasını sağlar.
  • Konsantrasyonu arttırır ve odaklanmayı sağlar.
  • Psişik güçleri arttırır. Bu nedenle ritüellerde ve meditasyonlarda sıkça kullanılır.
  • Rüyaları güçlendirir. Mesaj içerikli rüyalar görmenizi sağlayarak zihninizi berraklaştırır.
  • Koruyucu özelliği sayesinde, kişiyi travmalara ve stresli durumlara karşı korur.

Dumanlı Kuvars Özellikleri

  • Rengini, içerisinde bulunan radyoaktif minerallerden alır.
  • Darbelere karşı dayanıklı, güçlü bir taştır.
  • Kök ve solar pleksus çakraları ile uyumludur.
  • Dumanlı kuvarsın siyah renkli olanlarına “morion” adı verilir.
  • Türkiye, Madagaskar, Brezilya, Amerika ve Avustralya başta olmak üzere, dünyanın her yerinde çıkarılmaktadır.

Dumanlı Kuvars Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Ağrı kesici özelliği bulunur.
  • Stresle başa çıkmayı kolaylaştırır ve panik atağı hafiflettiği söylenir.
  • Kabusları engelleme özelliği bulunur, bu sebeple rahat bir uyku sağlar.
  • El ve ayaklar için iyileştirici etkisi bulunur. Kişinin el becerisini geliştirdiğine inanılır.
  • Metabolizmayı hızlandırıcı etkiye sahiptir.
  • Radyasyon engelleyici bir taş olarak da bilinir.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Dumanlı Kuvars Anlamı

Dumanlı kuvars, uyku ve rüyalar üzerindeki etkisi sebebiyle, aynı zamanda “rüya taşı” olarak bilinen bir doğal kristaldir. Genellikle siyah, kahverengi ve gri toplarında bulunan dumanlı kuvars taşı adını, içerisinde duman varmış izlenimi yaratan görüntüsünden dolayı almıştır.

Dumanlı Kuvars Nasıl Temizlenir?

Dumanlı kuvars kristali, her türlü enerjiye son derece duyarlı olmasından dolayı bireysel bir taştır. Bu sebeple, onu kullanan kişiden başka birinin bu kristale dokunmaması gerekir. Dumanlı kuvars kristalinin temizliği rutin olarak yapılmalıdır.

  • Son derece sert ve dayanıklı olan bu kristali temizlemek için en uygun yöntem, taşı yarım saat süreyle toprak altında bekletmektir. Eğer bu yöntemi uygulayabilecek konumda değilseniz, dumanlı kuvars kristalinizi bir tütsü yardımıyla arındırabilir veya güneş ışığını alabileceği bir yerde bekletebilirsiniz.
  • Dumanlı kuvarsı suyla temas ettirmek güvenlidir. Kristalinizi akan bir suda yıkayarak veya birkaç suda dakika bekleterek de temizliğini yapabilirsiniz.

Dumanlı Kuvars ve Aksesuarlar

Dumanlı kuvarsın en yaygın kullanım alanı aksesuarlardır. Doğal kristaller, cilde temas ettiklerinde vücuda fayda sağlar. Bu sebeple kolye, bileklik ve yüzükler, dumanlı kuvarsın etkilerinden direkt olarak faydalanmak için en uygun aksesuarlardır.

Dumanlı kuvars, aynı zamanda süs eşyası olarak da kullanılabilir. Dumanlı kuvarsın enerjisini engellememek için, kristalin kutu gibi kapalı objelerin içerisine konulmaması gerekir. Doğal kristalinizi iyi bir uyku için yatak odasına, konsantrasyon için çalışma odasına, ortamdaki enerjiyi temizlemesi için ise salona veya mutfağa koyabilirsiniz.

Dumanlı Kuvars Gerçek mi Nasıl Anlaşılır?

Günümüzde piyasada birçok doğal taş imitasyonu bulunmaktadır ve dumanlı kuvars, sahtesi en çok üretilen kristallerden biridir. Doğal kristallerin sahtelerini gerçeklerinden ayırmak için kullanılan bazı yöntemler mevcuttur.

  • Bu yöntemlerden ilki, doğal taşın bir parçasını kırarak, iç ve dış rengin uyumunu kontrol etmektir. Fakat bu yöntemi uygulamak, aksesuarların görünümü için uygun olmayabilir.
  • Diğer bir yöntem ise, doğal taşınızı ısıya maruz bırakmaktır. Dumanlı kuvars, ısıya ve ateşe karşı son derece dayanaklı bir kristaldir. Bu nedenle bu yöntem, kırma yöntemine kıyasla daha güvenlidir. Doğal taşların imitasyonları, taşların dış yüzeylerinin boyanmasıyla elde edilir. Bu yöntem, sahte kristalin boyasını akıtarak taş yüzeyinde değişikliklere sebep olacağı için gerçek kristalinizi sahtesinden ayırt etmek için uygun bir yöntem olabilir.

Dumanlı Kuvars Hangi Taşla Kullanılır?

Dumanlı kuvars taşını kendisiyle uyumlu başka kristallerle birlikte kullanmak, taşınızın enerjisini güçlendirir. Örnek vermek gerekirse, siyah kyanit ve siyah turmalin taşları, faydaları bakımından dumanlı kuvarsa benzer enerjiye sahip taşlardan bazılarıdır. Dumanlı kuvarsı bu taşlarla birlikte kullanmak, kişiye düşünceleri toparlama, zihni berraklaştırma ve odaklanma açısından kolaylık sağlar.

Dumanlı Kuvars ile Meditasyon

Dumanlı kuvars, konsantrasyonu sağlamak için mükemmel bir taştır ve bu sebeple meditasyonlarda kullanmak için uygundur. Dumanlı kuvars taşı, özellikle kök çakrasıyla ilişkilidir. Doğal kristali avuç içinde tutarak meditasyon yapmak, beyin dalgalarını düzene sokar ve kök çakrasını dengelemeye yardımcı olur. Farklı çakralarla çalışmak için, taşınızı o çakra ile ilişkilendirilen yerlere yakın tutarak da meditasyon yapabilirsiniz.

Dumanlı Kuvars Neden Çatlar?

Dumanlı kuvars, sıklıkla arındırılması gereken, başkalarının enerjisine karşı hassas olan ve negatif enerjiyi hızla emebilen bir taştır. Bu sebeple, taşın içinde biriken negatif enerji, taşın enerjisinin ortama uyum sağlayamaması veya temizliğinin yeterince sık yapılmaması, kristalinizin çatlamasının sebeplerinden bazılarıdır.

Dumanlı Kuvars Tarihi

Özellikle İskoçya’da önemli bir yere sahip olan dumanlı kuvarsın tarihi, antik çağlara kadar uzanır. İskoçlar tarafından sahiplenilmiş ve yine onlar tarafından “zafer taşı” olarak da adlandırılmış olan bu kristal, tarih boyunca pek çok farklı kültür ve çeşitli dini ritüellerde kullanılmıştır. Kelt efsaneleri ve mitolojisinde önemli bir yere sahip olan dumanlı kuvars, doğayla ve görünmeyen alemlerle olan bağlantıyı güçlendirdiğine inanılmasından dolayı, rahiplik, öğretmenlik ve büyücülük gibi çeşitli görevleri üstlenmiş bilge Druidler tarafından da kutsal sayılmaktaydı.

Dumanlı kuvarsın kullanım alanları, kültürlere göre farklılık göstermektedir. İskoçya’da kilt iğnesi ve İskoçlara özgü bir hançer olan sgian dubh’da kullanılan dumanlı kuvars kristali, Avrupa’da yatak odalarına asılan haçların, Antik Çin’de gözleri korumak için yapılmış olan gözlüklerin, 16. Yüzyılda ise İngilizler tarafından çeşitli aksesuarların yapımında kullanılmıştır.

Dumanlı Kuvars Burçları

Dumanlı kuvars kristali, akrep, oğlak, başak ve terazi burçları ile uyumludur.

Dumanlı Kuvars Sertlik

Dumanlı kuvarsın sertlik derecesi 7’dir.

Dumanlı Kuvars Özgül Ağırlık

Dumanlı kuvarsın özgül ağırlığı 2.65’tir.

Dumanlı Kuvars Kimyasal Formül ve Grubu

Kuvars grubuna ait olan dumanlı kuvarsın kimyasal formülü SiO2’dir.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping