fbpx

Değerli Taşlar Cilt Üzerinde Nasıl Çalışır?

Değerli taşların cilt üzerindeki etkisinin taşların yaydığı titreşim enerjileri ile ilgili olduğu söylenir. Doğal taşlardaki minerallerin insan vücudundaki şifacı etkisine dair kanıtlanmış bir bulgu olmasa da vücutlarımızdan kullandığımız eşyalara kadar her şey titreşim enerjisine sahiptir ve bu enerjilerin etkileşime girmesi pekâlâ mümkündür.

Her doğal taş takının enerjisi kendine özgüdür ve bu enerjilerin tarih boyunca çeşitli şifa çalışmalarında kullanıldığı bilinmektedir. Bilim insanlarına göre doğal kristallerin vücutta kanıtlanmış bir fiziksel etkisi olmasa da en azından etkili bir peeling etkisi yarattığı ve bu sebeple ciltteki belli başlı rahatsızlıklara iyi geldiği tespit edilmiştir.

cilt 1

Cilde İyi Gelen Taşlar

Cilde iyi gelen doğal taşlar, genellikle cilt döküntüleri ve kızarıklıkları, akne ve akne izleri, kırışıklık görünümü gibi cilt durumlarının azaltılmasında kullanılır. Cilt tipi ve elde edilmek istenen etkiye bağlı olarak kullanılabilecek olan taşlar çeşitlilik gösterse de bu taşların etkileri büyük ölçüde benzerdir.

  • Ametist Taşı

Ametist taşının cilt üzerinde yatıştırıcı, rahatlatıcı ve arındırıcı bir etkiye sahip olduğu söylenir. Fiziksel ve ruhsal anlamda da sakinleştirici bir enerjiye sahip olan ametist taşı, ciltteki yağ oranını azaltma ve cildi toksinlerden arındırmada etkilidir. Aynı zamanda cilt bakım ürünlerinde karşılaşabileceğiniz bu kristal, içerik listesinde “ametist tozu” olarak da karşımıza çıkabilmektedir.

  • Obsidyen Taşı

Volkanik bir taş olan obsidyen, ısı tutma özelliği ile cilt üzerinde ve masajlarda kullanıldığı bilinen bir taştır. Sahip olduğu ısı, obsidyen taşının cilt üzerindeki kırışıklık görünümlerinin giderilmesine yardımcı olurken, aynı zamanda hücre yenilenmesini destekler ve cildi sıkılaştırır. Kan dolaşımını hızlandırırken kuru ciltleri yatıştırır ve cilde rahatlık hissi verir.  

  • Ay Taşı

Ay taşı, sıklıkla dişil enerjisi ile bilinen ve bu sebeple güzellik ritüellerinin vazgeçilmez parçalarından olan bir kristaldir. Yaşlanma karşıtı etkiye sahip olduğu inanılan ay taşının kolye, küpe, bileklik veya yüzüklerde kullanımının da cilt, saç ve göz problemlerine şifacı etkiye sahip olduğu da söylenir.

  • Pembe Kuvars Taşı

Asırlar boyu öz sevgi ile özdeşleştirilmiş olan pembe kuvars taşı, güzellik ve bakım dendiğinde akla ilk gelen taşlardan biridir. Kan dolaşımını desteklediği söylenen pembe kuvars taşı, cildin hava almasını sağlayarak daha sağlıklı bir görünüme sahip olmanıza yardım eder.

cilt 4
  • Turmalin Taşı

Turmalin taşı, kısa sürede etki ettiği söylenen ve cilt bakımında önemli yere sahip olan kristallerdendir. En önemli etkisinin ise cildin kolajen üretimine katkı sağlamasıdır. Bu özelliği ile turmalin taşı, yaşlanma karşıtı ve cildi sıkılaştırıcı etkisi ile öne çıkar.

  • Yeşim Taşı

Tıpkı pembe kuvars gibi, yeşim taşı da cilt bakımlarının vazgeçilmez taşlarındandır. Özellikle face roller taşlarının en gözdesi olan yeşim taşının antik çağlardan beri değer görmüş olduğu bilinmekle birlikte, Antik Mısır’da Kleopatra’nın da yeşim taşı kullandığı düşünülmektedir. Kan dolaşımını destekleyen taşın kızarıklıklara iyi geldiği ve cildi yumuşattığı bilinmektedir.

cilt 2

Cilt Rutininizde Doğal Taşların Faydaları

Doğal taşların ciltte kullanımı artık sadece taşların kendileri ile sınırlı değildir. Özellikle son birkaç yıldır cilt bakım ürünlerinin formüllerine doğal kristaller eklenmekte ve bu kristalleri içeren bakım ürünlerinin ciltte pozitif yönde etkiler yarattığı bilinmektedir. Cilt rutininde doğal taşların faydaları oldukça fazladır ve bu kullanımları bir ritüel haline getirmek önerilmektedir.

  • Kristaller, onları kullanan kişileri sakinleştirmesi, yatıştırması ve streslerini azaltması ile bilinir. Cilt rutininde doğal taşların faydalarından biri ise stresi engellemesidir. Stres, sağlıklı bir cilde sahip olmayı engelleyen faktörlerden biridir ve bu özelliği ile doğal kristaller oldukça etkilidir.
  • Doğal taşların enerjileri sadece stresi azaltmakla kısıtlı olmamakla birlikte, özellikle pembe kuvars gibi taşların aynı zamanda kişinin aurasını arındıran ve güzelleştiren etkisi bulunur. Kristallerin enerjisi, onları kullanan kişiye özeldir ve sahibinin enerjisi ile etkileşim halindedir. Bu da cilt rutinine dahil edilen kristallerin kişinin enerjisini yükseltmesini sağlamakta; bunun aracılığıyla fiziksel görünümünü de etkilemektedir.
  • Gua Sha taşları ve face roller’ların etkisi, doğal kristallerin yüzdeki faydalarına örnek olarak verilebilir. Kristallerden elde edilen bu aletler ve bu aletlerle yapılan masajlar yüz kaslarını gevşetme, kan dolaşımını hızlandırma, kullanılan cilt bakım ürününün cilt tarafından daha iyi emilmesine katkı sağlama gibi etkileri bulunur. Bununla birlikte düzenli olarak yapılan bu masajlar, cildi sıkılaştırarak kırışıklık görünümünü azaltmada da etkilidir.

Yüz İçin Hangi Taş Kullanılır

Vücudun herhangi bir yerinde kullanıma uygun olan taşlar, aynı zamanda yüzde de rahatlıkla kullanılabilmektedir. Fakat, özellikle Gua Sha ve face roller gibi masaj aletlerin yapımında kullanılan pembe kuvars ve yeşim taşları, yapıları ve enerjileri açısından yüzde kullanılmak için tercih edilen doğal taşlar arasında en popüler seçeneklerdendir. Bunun yanı sıra akuamarin, turkuaz, kristal kuvars ve sodalit; sitrin, zümrüt, kırmızı jasper ve lal taşları da yüz için kullanılabilecek taşlar arasındadır.

cilt 5

Cilt Lekelerine Hangi Taş İyi Gelir?

Güneşin etkisiyle oluşan cilt lekeleri, akne izleri ve ciltteki renk eşitsizlikleri, pürüzsüz ve sağlıklı bir cilde sahip olmak isteyenlerin önünde estetik açıdan engel yaratan durumlardan bazılarıdır. Çeşitli uygulamalarla ciltte kullanılan doğal kristallerden bazıları ise özellikle cilt lekeleri için pozitif etkiye sahiptir.

Yukarıda açıklaması verilen taşların yanı sıra kırmızı jasper, inci, peridot ve yakut gibi doğal taşlar, ciltteki ölü derinin atılmasına yardımcı olan ve hücre yenilenmesini hızlandıran taşlardan bazılarıdır. Bu sebeple bu kristaller, cilt lekelerine iyi gelen ve leke görünümünü azaltmaya yarayan taşlar arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping