fbpx

Amazonit Taşı Faydaları

  • Feminen enerji ile bağlantılı olan amazonit, özgüveni yükselterek, başkalarından önce kendinizi düşünmeniz için teşvik eder.
  • Kaygı ile birlikte gelen yıkıcı düşünceleri yatıştırır; zihni sakinleştirir.
  • Geçmiş travmaların etkisinden kurtulamayanlar için faydalıdır. Sizlere hizmet etmeyen kişi, olay ve anıları arkada bırakmaya yardımcı olarak geçmişin yaralarını iyileştirir.
  • Kalp çakrası ile uyumlu çalışan taş, sevgiyi alma ve verme dengesini hayatınıza çeker.

Amazonit Taşı Özellikleri

  • Zihin, beden, kalp ve ruh üzerindeki iyileştirici etkileri sebebiyle “umudun taşı” olarak da adlandırıldığı bilinmektedir.
  • Sınırlı oluşuma sahip olan amazonit, Brezilya, Madagaskar, Avustralya ve Amerika’nın belli başlı bölgelerinde bulunur.
  • Turkuaz ve yeşim taşları ile karıştırıldığı bilinen amazonit, herhangi bir mineralin, bilinen en büyük kristallerini oluşturabilir.
  • Genellikle opak halde bulunan taş, mavi-yeşilimsi bir renge sahip olup, bulutsu görünüme sahip olabilir.
Blog Gorselleri 7

Amazonit Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Tiroit bezleri ile alakalı rahatsızlıkları yatıştırdığına inanılır.
  • Alkol bağımlılığı ile mücadelede etkilidir.
  • Vücuttaki kalsiyum emilimini destekler ve böylece kemikleri güçlendirir.
  • Özellikle hastalıklar ve yaralanmalardan sonra vücudun hücre yenilenmesini hızlandırır.
  • Ciltteki döküntülerin üzerinde ovalandığında, cilt problemlerini ve hatta akneleri yatıştırdığına inanılır.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Amazonit Taşı Anlamı Nedir?

İsmini Güney Amerika’daki Amazon Nehri’nden alan amazonit taşı, ismini aldığı nehrin mistik yeşil-mavi renklerine sahip bir feldspat kristalidir. Su elementi ile ilişkilendirilen amazonit taşı, suyun sakin enerjisini taşır ve su gibi akışkan olmayı öğretir.

Amazonit Taşı Nasıl Temizlenir?

Amazon Nehri’nin suları ile ilişkilendirilen amazonit taşı, güçlü bir pozitif enerji kristalidir ve bu sebeple belli aralıklarla, düzenli olarak arındırılması gerekmektedir. Amazonit taşının temizliği oldukça kolaydır.

  • Elementi su olan amazonit, ılık su ile temizlendiğinde etkili bir şekilde arınır. Ilık suyun altında birkaç dakika yıkandıktan sonra nazikçe kurulamak, amazonit taşının arındırılması için yeterlidir.
  • Güneşin sıcak enerjisi, amazonit kristalinin şarj olması ve kullanıma hazır duruma gelmesi için en uygun diğer yöntemdir. Güneş ışığı altında kristalinizi bir süre bekletmek, taşın temizliği için uygun olacaktır. Fakat, uzun süre bekletildiğinde taşın rengi solabileceği için, bu unsura dikkat etmeniz gerekmektedir.

Amazonit Taşı Ürünlerimiz

Amazonit taşı, yeşil ve mavinin yumuşak tonlarına ve geçişlerine sahip olan; hem dış görünüşü hem de taşıdığı enerji ile çokça rağbet gören bir kristaldir. Amazonit taşının en yaygın kullanım alanı ise aksesuarlardır. Amazonit taşından bileklik, kolye, küpe veya yüzük takmak, kristalinizin enerjisinden en etkili şekilde faydalanmanızı sağlar. Aşağıda, amazonit taşı kullanılarak yapılmış ürünlerimizi görebilirsiniz.

Amazonit Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Amazonit taşı, görünüşü itibari ile akuamarin ve yeşim gibi taşlarla benzerlik göstermektedir. Bu sebeple, amazonit taşı adı altında farklı taşlara veya imitasyon ürünlere rastlamak mümkündür. Neyse ki, taşınızın gerçekliğini tespit etmenin birkaç yolu bulunur.

  • Çizik testi, amazonit taşı gibi sertlik derecesine sahip taşlara uygulayabileceğiniz yaygın yöntemlerden biridir. Sertlik derecesi 6 olan amazonit kristali, tırnak veya metal para ile kolaylıkla çizilemez. Çiziliyorsa, taşınız sahte olabilir.
  • Amazonit taşı, parlak bir görünüşe ve kaygan bir yüzeye sahiptir. Bu sebeple, eğer taşınız soluk bir görünüme sahip olup herhangi bir ışık yansıması oluşturmuyor ise, taşın sahte olma olasılığı yüksektir.
  • Doğal taşların kusurları vardır. En kusursuz görünen kristalin bile bir kusuru; içerisinde çizik veya lekeleri bulunur. Bunun yanı sıra, eğer amazonit taşınızın rengi, doğal olmayan, fazla canlı bir renkte ise, bu size taşınızın gerçekliği hakkında ipucu verebilir.

Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.

Amazonit Taşı Yıkanır Mı?

Amazonit taşı, yapısı gereği su ile yıkamaya uygun bir kristaldir.

Amazonit Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Sakin bir enerjiye sahip olan amazonit taşı, genellikle zihinde netlik sağlamak; güven ve öz sevgiyi arttırmak için kullanılan doğal bir kristaldir. Amazonit taşı, kendisiyle benzer veya kendisini destekleyici taşlar ile birlikte kullanıldığı zaman, taşın enerjisi ve kullanım alanı genişler.

Pembe kuvars ve amazonit taşları, öz sevgiyi arttırmak için mükemmel bir kombinasyondur. Aynı zamanda bu ikili, fiziksel, psikolojik ve ruhsal gelişim için de etkilidir. Kendinizden ve yeteneklerinizden şüphe duyuyorsanız, pembe kuvars ve amazonit taşlarını birlikte taşımanız, korkularınızı anlamanız ve onların üstünden gelmeniz için sizlere yardımcı olacaktır.

Amazonit ve kaplangözü taşlarının birlikteliği, korunma ve güçlenme için idealdir. Yolundan sapmış hissedenler, bu iki taşın birlikteliği ile hayatlarının kontrolünü tekrar kazanma cesareti bulabilirler. Hedef odaklı düşünmeye iten kombinasyon, amacınıza ulaşmanız için yanınızda olacaktır.

Amazonit Taşı ile Meditasyon

Umudun taşı amazonit, meditasyon çalışmalarına dahil edilebilecek en uygun kristallerden biridir. Boğaz ve kalp çakraları ile uyumlu olan bu taş, bu iki çakranın dengelenmesi için yapılan meditasyonlarda oldukça etkili olacaktır. Amazonit taşı ile meditasyon yaparken, taşınızı kendinize yakın bir yerde bulundurabilir veya çalışmak istediğiniz çakra ile ilişkilendirilen yerlere yakın koyarak, ten ile temasını sağlayabilirsiniz. Her iki şekilde de, amazonit taşının sakinleştirici enerjisi, meditasyonlarınızdan en yüksek verimi almanızı sağlar.

Amazonit Taşı Neden Çatlar

Doğal taşlar, aldıkları fiziksel darbelerin etkisiyle çatlayabilecekleri gibi, hiç beklenmedik bir anda, sebepsiz yere olduğunu düşündüğümüz anlarda da çatlayıp kırılabilirler. Bu durum çoğu kişide kafa karışıklığı yaratsa da, bunun enerjisel nedenleri bulunabilir.

Bütün doğal kristaller gibi, amazonit taşının da kendine özgü bir enerjisi vardır. Amazonit taşı, bulunduğu ortam veya onu taşıyan kişi ile uyumlanamadığında, fazla negatif enerji ile yüklendiğinde veya size olan görevini tamamladığında, beklenmedik anda çatlayabilir veya kırılabilir.

Blog Gorselleri 8

Amazonit Taşı Tarihi

Tarihinin milattan önce 10. Yüzyıla uzandığı bilinen amazonit taşının, ilk kez Amazon Nehri’nde keşfedildiği düşünülmekte, bu yüzden “Amazon Taşı” ismiyle de anıldığı bilinmektedir. Geçmişten günümüze çeşitli hikayelere konu olan taş, antik Amazon kabilelerinin savaşçı kadınları tarafından zırhlarında taşınmış, ayrıca taşın hastalıkları tedavi ettiğine ve yaraları iyileştirdiğine inanılırmış.

Amazonit taşı, antik dünyanın hükümdarları arasında popülerleşmiş bir doğal taş olmuştur. Antik Mısır’da, Ölüler Kitabı’nın bir bölümünün amazonit taşlarına kazındığı bilinmektedir. Bunun yanı sıra, Firavun Tutankhamun’un mezarında ise yeşil amazonitten oyulmuş eşyalara rastlanılmıştır.

Amazonit Taşı Burçları

Amazonit taşı, başak burçları ile uyumludur.

Amazonit Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Amazonit taşı, boğaz ve kalp çakraları ile uyumludur.

Amazonit Taşı Sertlik

Amazonit taşının sertlik derecesi 6 – 6,5 arasındadır.

Amazonit Taşı Özgül Ağırlık

Amazonit taşının özgül ağırlığı 2,6 – 2,8 arasındadır.

Amazonit Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Amazonit taşının kimyasal formülü KAlSi3O8, grubu ise feldspatlardır.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping