fbpx

Lepidolit Taşı Faydaları

  • Rahatlatıcı etkiye sahip olan lepidolit taşı, karışık duyguları ve ani ruh hali değişimlerini dengeler.
  • Değişimi kabullenmeye teşvik eden taş, eski ve artık size hizmet etmeyen enerjilerden arınmanızı sağlar.
  • Dışarıdan gelen negatif enerjileri engelleyerek içsel huzurun korunmasına yardım eder.
  • Yüksek bilinçle bağlanmayı kolaylaştırır ve kişiyi kendini sevmesi için teşvik eder.

Lepidolit Taşı Özellikleri

  • Lepidolit taşı, dünyadaki en hafif elementlerden biri olan lityumun önemli bir kaynağıdır.
  • Genellikle lavanta renginde bulunmakla birlikte, gri ve mor renklerinde de bulunabilmektedir.
  • Duygusal denge ve içsel huzurla özdeşleştirilir.
  • Lepidolit taşının büyük bir çoğunluğu Brezilya, Rusya, Madagaskar, Kanada, Amerika ve Afganistan’dan çıkarılmaktadır.
lepidolit

Lepidolit Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Bağımlılıklarla baş etmeyi kolaylaştıran lepidolit taşı, alkol, sigara ve ilaç bağımlılıklarının üstesinden gelmeyi kolaylaştırır.
  • Detoks etkisi bulunur. Cildin yenilenmesine, ayrıca kilo vermeye yardımcıdır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir; sinir sistemiyle ilgili rahatsızlıklara iyi gelir.
  • Cilde iyi geldiği ve alerjileri yatıştırdığı düşünülmektedir.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Lepidolit Taşı Anlamı Nedir?

Lepidolit taşı, sahip olduğu lavanta renginden dolayı “Lilalite” olarak adlandırılmaktaydı. Günümüzde aldığı isim ise, pullu görünümü sebebiyle Yunancada “pul” anlamına gelen lepidos kelimesinden türemiştir.

Lepidolit Taşı Nasıl Temizlenir?

Lepidolit taşı, değişim sürecine yardımcı, huzurlu enerjiye sahip bir taştır. Tıpkı bütün doğal kristaller gibi, lepidolit taşının temizliği de düzenli aralıklarla yapılmalı ve taşın enerjisi arındırılmalıdır.

  • Lepidolit taşını negatif enerjilerden arındırmanın en etkili yollarından biri, taşınızı tütsü dumanında gezdirmektir. Tütsü ile arındırma yöntemi, antik çağlardan beri kullanılan bir uygulamadır. Adaçayı veya başka bitkilerden elde edilen tütsülerin dumanında kristallerinizi gezdirmek, taşın negatif enerjilerden arınmasını sağlar.
  • Kristalinizde birikmiş negatif enerjileri, selenit kuleleri veya kristal kuvars taşları ile arındırabilirsiniz. Selenit ve kuvars taşları, usta şifacılar olarak bilinen ve güçlü arındırma özelliklerine sahip olan taşlardır. Lepidolit taşınızı bu kristallerin yanında bulundurmak, taşların etkileşime girerek enerjilerinin arınmasını sağlar.

Lepidolit Taşı Ürünlerimiz

Lepidolit taşının en yaygın kullanımı, aksesuarlar ve süs eşyalarıdır. Çakra ve enerji temizliği için üzerinizde taşıyabileceğiniz lepidolit kristalini, evinize denge ve huzur getirmesi için süs eşyası olarak da kullanabilirsiniz. Lepidolit taşının sakinleştirici enerjisi, meditasyon ve feng shui çalışmaları için de uygundur.

Doğal taş aksesuarlar, gün boyu üzerimizde taşıdığımız ve enerjimizle bütünleşen eşyalardır. Lepidolit taşından bileklik, kolye, küpe veya yüzük takmak, kristalin enerjisinin sizin enerjiniz ile birlikte çalışmasını sağlar. Bu sayede, dışarıdan gelen negatif etkilere karşı kalkan oluşturur ve auranızı korur. Aşağıda, Boleyn Crystal’a ait lepidolit taşı kullanılarak yapılmış ürünlerimizi görebilirsiniz.

No products found

Lepidolit Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Lepidolit taşı, bazı taşların aksine, ulaşılması kolay ve piyasa değeri çok yüksek olmayan bir kristaldir. Fakat, yine de doğal taş alışverişi yaparken taşların gerçekliğini ve satıcının güvenilirliğini kontrol etmek oldukça önemlidir. Lepidolit taşının gerçek olup olmadığını anlamanın birkaç yolu bulunur.

  • Doğal taşlar, tene değdiklerinde soğuk hissettirirler. Çoğu imitasyon ürün boyanmış camdan elde edilmektedir. Lepidolit taşını elinize aldığınızda soğuk hissettirmiyorsa, muhtemelen sahtedir.
  • Kristalin rengi, gerçekliğiyle ilgili önemli ipuçları verir. Doğal taşlar, genellikle soluk ve doğal görünen renklere sahip olurlar. Bununla birlikte imitasyon ürünler, çok canlı ve parlak renklerde bulunabilirler. Lepidolit taşınız çok canlı bir renge sahip ise, sahte olma olasılığı yüksektir.
  • Bu yöntem, özellikle aksesuarlar için önerilmese de sahte doğal taşların ayırt edilmesinde etkilidir. Kristalin ucunu çakmakla ısıtmak ve taşta meydana gelen değişiklikleri izlemek, uygulanabilecek yöntemlerdendir. Eğer taşın rengi akıyor ve garip bir koku yayıyorsa, sahte olma olasılığı yüksektir.

Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.

Lepidolit Taşı Yıkanır Mı?

Lepidolit taşı, sertlik derecesi düşük olan doğal taşlardan biridir. Yapısı son derece hassas ve kırılmalara yatkın olduğu için, lepidolit taşının suda yıkanması tavsiye edilmez.

Lepidolit Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Lepidolit taşı, sakinleştirici ve spiritüel enerjisi ile öne çıkan bir taştır. Bu sebeple, lepidolit taşının etkilerini arttırmak için kullanabileceğiniz pek çok farklı doğal taş bulunmakla birlikte, kristalinizin etki alanını genişletmek için de onu başka taşlarla kombinleyebilirsiniz.

Dumanlı kuvars, obsidyen ve hematit taşları, lepidolit taşı ile kullanılabilecek uygun taşlardan bazılarıdır. Bu taşların birlikteliği, kişinin içinde bulunduğu negatif durumlardan ve enerjilerden kurtulmasına; enerjisini yenileyerek, aurasını koruma altına almasına yardım eder.

Akik ve lepidolit taşlarının birlikteliği, spiritüel çalışmalar yapmak isteyenler için idealdir. Spiritüel alemlerle ve ruhani rehberlerinizle olan bağınızı güçlendirmek, aynı zamanda psişik yeteneklerinizi güçlendirmek için, bu taşların birlikteliğinden faydalanabilirsiniz.

Lepidolit Taşı ile Meditasyon

Lepidolit taşı, özellikle kalp, üçüncü göz ve tepe çakraları ile uyumlu çalıştığı bilinen bir kristaldir. Bu sebeple, meditasyonlarınızda lepidolit taşını bu çakralar ile ilişkilendirilen bölgelerin yakınlarında bulundurmak, vücudunuzdaki enerji akışını dengeleyerek, eksikliğini hissettiğiniz durumlarda size yardımcı olur. Aynı zamanda, lepidolit taşını meditasyonlarda kullanmak, taşın sakinleştirici enerjisi sayesinde daha etkili bir şekilde odaklanmanızı sağlar.

Adsiz tasarim 12

Lepidolit Taşı Neden Çatlar

Doğal taşların çatlama nedenleri arasında fiziksel ve enerjisel sebepler bulunur. Her taşın sertlik derecesi farklıdır ve lepidolit taşı, sertlik derecesi düşük olan kristallerden biridir. Lepidolit taşını sertçe bir yere çarpmak, yere düşürmek veya yüksek/düşük sıcaklıklara maruz bırakmak, taşınızın çatlamasına sebep olabilir.

Lepidolit taşının çatlama sebeplerinden diğeri ise enerjiseldir. Lepidolit kristali, negatif enerjileri arındırma ve kişiyi değişim enerjisine hazırlama özelliğine sahip olan bir taştır. Taşın düzenli aralıklarla arındırılmaması durumunda, negatif enerji yüklenmesi yaşayan veya size olan görevini tamamlayan taş, çatlayabilir ve hatta kırılabilir.

Lepidolit Etkisi Nedir?

Lepidolit taşı, içeriğinde çok fazla lityum elementi bulunduran bir kristaldir. Lityum elementinin stres ve anksiyete bozuklukları üzerinde iyileştirici etkiye sahip olduğu bilinmektedir. Aynı şekilde, lepidolit taşının huzurlu enerjisinin, stres gibi zihinsel rahatsızlıkları yatıştırması sebebiyle, lepidolit taşının sakinleştirici bir etkiye sahip olduğu söylenebilir.

Lepidolit Taşı Tarihi

Lepidolit taşının tarihi, diğer doğal kristallere nispeten daha yenidir ve ilk kez 18. Yüzyılda keşfedilmiştir. Keşfedildiği zaman renginden dolayı “lilalite” olarak adlandırılan taş, ilerleyen zamanlarda şimdiki ismini almıştır.

Lepidolit Taşı Burçları

Lepidolit taşı, terazi burçları ile uyumludur.

Lepidolit Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Lepidolit taşı, kalp, üçüncü göz ve tepe çakraları ile uyumludur.

Lepidolit Taşı Sertlik

Lepidolit taşının sertlik derecesi 2,5 – 3,5 arasındadır.

Lepidolit Taşı Özgül Ağırlık

Lepidolit taşının özgül ağırlığı 2,8 – 2,9 arasındadır.

Lepidolit Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Lepidolit taşının kimyasal formülü K(Li,Al)3(Al,Si,Rb)4O10(F,OH)2, grubu ise Mika mineralleridir.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping