fbpx

Bizmut Taşı Faydaları

  • Bizmut taşının enerjisi son derece sevecendir. Fiziksel, ruhsal ve duygusal anlamda hissedilen yalnızlık hissini azaltır.
  • Yüksek bilinç ile bağ kurulmasını kolaylaştırır. Bu özelliği ile bilgelik ve objektif bakış açısı kazanmaya yardım eder.
  • Bulunduğu ortamın enerjisini yükseltir ve aurayı temizler. Bütün çakraları dengeleme özelliğine sahip olan bizmut taşının enerjisi son derece yüksektir.
  • Konsantrasyonu arttırması ile bilinen taş, aynı zamanda imgeleme yeteneğini arttırarak hedeflere ulaşmayı kolaylaştırır.
  • Astral seyahat ile ilgilenenler için faydalı bir taştır. Astral boyut ve fiziksel evren arasındaki bağları güçlendirir.

Bizmut Taşı Özellikleri

  • Saf bizmut taşı beyaz metalik renkte, bazen de açık pembe yansımalara sahiptir. Genellikle oksit veya sülfür gibi bileşenlerle birlikte bulunan bizmut taşı, üzerindeki ince oksit tabakasından dolayı yanar-dönerli bir renge ve metalik bir görüntüye sahiptir.
  • Periyodik cetvelde 83. sırada yer alan bizmut, aslında kimyasal bir elementtir. Yarı metaller grubunda yer alan taş yumuşak ve kırılgan yapısıyla öne çıkar.
  • Laboratuvarda üretilebilen veya doğada nadir de olsa saf halde bulunabilen bizmut taşının en büyük yatakları Bolivya’da bulunur.
  • Kolaylıkla eriyebilme özelliğine sahip olan taş, donduğunda genişlemesi ve kristalleşmesi ile çoğu kristalden ayrılan bir yapıya sahiptir. 
    bizmut 2

    Bizmut Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

    • Kimyasal bir element olan bizmutun içerisinde çok az miktarda radyasyon bulunur. Bu özelliği ile ilaçlarda da kullanıldığı bilinen elementin tuzları, yaraların iyileşme sürecinde, enfeksiyonlarda ve sindirim sistemi ile alakalı problemlerde kullanılmaktadır.
    • Cilt alerjileri ve egzama gibi cilt hastalıklarında da kullanıldığı bilinir. Fakat bu uygulamaların kesinlikle doktor kontrolünde gerçekleştirilmesi gerekir.
    • Yalnızlık hissini azaltması ile bilinen taş, anksiyete ve depresyon tedavilerinde de etkilidir.

    Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

    Bizmut Taşı Anlamı Nedir?

    “Beyaz Kütle” anlamına gelen bizmut taşının isminin Latincede Bisemutum, Almancada Weisse Masse kelimelerinden türediği bilinmektedir. Türkçede Bizmut olarak bildiğimiz taş, İngilizcede Bismuth olarak bilinmektedir.

    Bizmut Taşı Nasıl Temizlenir?

    Güçlü enerjisi ile bizmut taşı, onu üzerinde taşıyan kişinin enerjisini yükseltme özelliğine sahiptir ve bütün çakraları dengeleme konusunda ustadır. Taşınızın enerjisinin sağlıklı bir şekilde çalışmaya devam etmesi için onu düzenli aralıklarla temizlemeniz gerekmektedir.

    • Bizmut taşının fiziksel temizliği su ile yapılabilir. Yalnızca çok ihtiyaç duyulan zamanlarda yapılması tavsiye edilen fiziksel temizlik için bizmut kristalini su altında bir süre yıkayabilir veya ıslak bir bezle silebilirsiniz. Bu işlem için kullanılacak olan suyun oda sıcaklığında olması gerekmektedir.
    • Bizmut taşını arındırmanın en etkili yolu doğanın elementlerini kullanmaktır. Toprak, kristalin enerjisini dengeleme ve arındırmak için kullanılan en güçlü elementtir. Bizmut taşını toprağa gömmek ve en az bir saat orada bırakmak, taşta biriken enerjilerin arınmasını sağlar.
    • Tütsü, bizmut taşının enerji temizliğinde rahatlıkla kullanabileceğiniz bir araçtır. Enerji arındırma ve rahatlatma konusundaki özelliği kanıtlanmış olan adaçayı veya şifalı bitkilerin tütsüleri, kristallerin enerji temizliğinde en sık kullanılan yöntemdir. Taşınızı tütsü dumanında bir süre gezdirmek, taşın enerjisinin sıfırlanmasını sağlar.

    Bizmut Taşı Kullanımı

    Bizmut taşının kullanım alanları diğer doğal taşlara nispeten daha çeşitlidir. Doğal taş takılar, kozmetik ürünleri, ilaçlar ve taşınabilir su sistemleri bizmut taşının kullanım alanlarından bazılarıdır. Taşın farklı ve estetik görünümü ise doğal taş takılarda öne çıkmaktadır. Yapısı gereği şekil alması kolay olan bizmut taşının kullanımı kolye, küpe, yüzük ve bilekliklerde yaygındır. Doğal takılarda kullanılan kristal, ten ile temas ettiğinde daha etkili ve güçlü çalışma özelliğine sahiptir.

    bizmut 4

    Bizmut Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

    Bizmut taşının doğada saf olarak bulunmasının oldukça nadir olmasının yanı sıra, piyasada görülen bizmut taşlarının büyük bir çoğunluğu laboratuvar ortamında elde edilmiş taşlardır. Sıvı bizmuttan elde edilen bu taşların yanı sıra, piyasada çeşitli maddelerden elde edilmiş sahte taşlar da son derece yaygındır.

    • Bizmut taşının gerçek olup olmadığını anlamak zor olabilir. Bu konuda dikkat edilmesi gereken ilk nokta taşın dış görünüşüdür. Saf haliyle beyaz ve metalik bir renkte olan taşın gökkuşağının alacalı renklerine sahip olması, onun laboratuvarda geliştirilen bir taş olduğu anlamına gelir. Bu tür taşların sahip olduğu renk geçişleri ve yansımalar ise başka materyallerden üretilen sahte taşlarda gözlenemez.
    • Diğer bariz nokta ise taşın şeklidir. Bizmut taşının şekli son derece asimetrik ve katmanlıdır. Bizmut adı altında satılan kusursuz görünümlü taşların gerçek olma olasılığı yoktur.
    • Test edilebilecek bir nokta ise taşın sertliğidir. Bizmut taşının yapısı oldukça yumuşaktır ve bu yapısı ele alındığında bile hissedilir. Gerçek bizmut taşı kolaylıkla kırılabilir ve sahte taşların daha sert yapıda olması muhtemeldir.

    Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.

    Bizmut Taşı Yıkanır Mı?

    Bizmut taşı, yapısı gereği suda yıkanmaya uygun bir taştır. Fakat, taş suda uzun süre tutulmamalı ve yıkanırken sıcak su kullanılmamalıdır.

    bizmut 1

    Bizmut Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

    Neredeyse sihirli bir görünüme sahip olan bizmut kristali çok yönlü enerjisi sayesinde pek çok farklı kristal ile birlikte kullanılabilir. Bizmut taşı, birlikte kullanıldığı kristallerin enerjisini arttırma özelliğine sahiptir. Bu sebeple hayatınıza çekmek istediğiniz herhangi bir enerji için seçeceğiniz spesifik bir taşın bizmut kristali ile kullanımı uygun olacaktır.

    Bizmut ve pembe kuvars taşlarının birlikteliği pembe kuvarsın sevgi dolu enerjisini ve bizmut taşının depresyonu önleyici enerjisini birleştirir. Bu sebeple bu taşların birlikteliği ruh ve kalp şifalanmasında kullanılabilir. Öte yandan bizmut ve ametist taşlarını birlikteliği daha çok spiritüel enerjilerle alakalıdır. Mistik enerjileri yüksek olan bu iki taş, çeşitli meditasyonlarda ve ritüellerde birlikte kullanılabilir.

    Bizmut Taşı ile Meditasyon

    Bizmut taşı, eşsiz yapısı ve yüksek enerjisi ile diğer kristaller arasında öne çıkmakta olan bir taştır. Özellikle tepe çakra ile uyumlu çalışan taşın bütün çakralar arasında bağlantı kurarak onları dengeleme özelliği bulunur. Meditasyon esnasından bizmut taşını avuç içinizde tutmak veya meditasyon alanınızda bulundurmak, kristalin ortamın enerjisi ile etkileşime girerek negatif enerjileri uzaklaştırmasını sağlar ve kişinin konsantrasyonunu arttırır.

    Bizmut Taşı Neden Çatlar

    Bizmut taşının yapısı son derece kırılgan ve hassastır. Yumuşak bir taş olan bizmut kristali fiziksel faktörlerin etkisiyle kolayca çatlayabilir. Fiziksel darbeler, yüksek sıcaklıklar veya kimyasal maddelerle olan teması bizmut taşının parçalanmasına, çatlamasına veya çözünmesine neden olabilir.

    Negatif enerji ise doğal kristallerin aniden çatlamasına neden olan en yaygın etkendir. Enerjiye karşı hassas olan ve arındırma özelliğine sahip olan bizmut taşı, uzun süre arındırılmadığında negatif enerjinin baskısı ile çatlayabilmektedir.

    bizmut 3

    Bizmut Taşı Tarihi

    Bizmut, tarihi antik çağlara dayanan bir kristaldir ve kristalin Çin, Mısır ve Roma gibi medeniyetlerde kullanılmış olduğu bilinmektedir. Bir simyacının keşfi olan bizmut taşının başlı başına bir element olduğu 1500 yıllarda iddia edilmiş olsa da bu tahminin kanıtlanması 1753 yılında kimyager Claude François Geoffroy’un çalışmaları sonucunda gerçekleşmiştir.

    Bizmut Taşı Burçları

    Kova burcunun doğum taşlarından biri olduğu kabul edilen bizmut taşı, bütün burçlarla uyumludur.

    Bizmut Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

    Özellikle tepe çakra ile ilişkilendirilen taş bütün çakralar ile uyumlu çalışır.

    Bizmut Taşı Sertlik

    Bizmut taşının sertlik derecesi 2,5’tur.

    Bizmut Taşı Özgül Ağırlık

    Bizmut taşının özgül ağırlığı 9,87’dir.

    Bizmut Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

    Bizmut, atom numarası 83 olan kimyasal bir elementtir. Yarı metaller grubunda bulunur.

    Bir cevap yazın

    Wishlist 0
    Continue Shopping