fbpx

Obsidyen Taşı Özellikleri

  • Obsidyen taşının, yeşil, mavi, mor, kırmızı gibi renkleri de bulunur. Fakat, siyah renkli obsidyen taşının enerjisi, diğerlerinden çok daha güçlüdür.
  • Türkiye’nin pek çok yerinden çıkarılan obsidyen taşı, aynı zamanda yoğunluklu olarak Meksika, Yunanistan, İskoçya ve Amerika gibi ülkelerde çıkarılır.
  • Obsidyen taşının uyumlu olduğu çakralar, kök, solar pleksus ve kalp çakralarıdır.
  • Ruhani anlamda, başka alemleri yansıtan bir ayna görevi gördüğüne inanılır.
  • İyileştirici etkileri, obsidyen taşının altından daha değerli bir taş olarak anılmasını sağlamıştır.

Obsidyen Taşı Faydaları

  • Negatif enerjileri uzak tutar ve koruyucu kalkan görevi görür.
  • Kişinin benliğini ortaya çıkarmasına yardımcı olarak kendinizi tanımanızı sağlar.
  • Kötü enerjileri emme özelliğine sahip olmasından dolayı, aynı zamanda mutluluk veren bir taştır.
  • Kişinin ayaklarının yere sağlam basmasını sağlayan, dengeleyici özelliklere sahip bir kristaldir.
  • Özgüveni yükseltir.

Obsidyen Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Sağlıklı bir kan dolaşımı için yardımcı olur.
  • Derin doku şifacısıdır.
  • Sindirim sistemiyle alakalı sorun yaşayanlar için mükemmel bir yardımcıdır.
  • İltihap temizleyici ve toksinleri arındırıcı bir özelliğe sahip olduğu söylenir.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Obsidyen Taşı Anlamı Nedir?

“Volkan camı” olarak da adlandırılan obsidyen taşı, volkanik patlamalar sonucunda soğuyan magmadan kendiliğinden oluşmuş, siyah, sert bir yapıya ve parlak görünüşe sahip bir doğal taştır. Bu mistik taşın negatif enerjiye karşı kalkan oluşturan etkisi, en bilinen özelliklerinden biridir.

Obsidyen Taşı Nasıl Temizlenir?

Obsidyen taşı, kalkan görevi gören ve düzenli aralıklarla temizlenmesi gereken bir taştır. Obsidyen kristalinizi arındırmak için birkaç yöntem mevcuttur.

  • Bu yöntemlerden ilki, obsidyen taşınızı suyun altında birkaç dakika yıkamaktır. Sadece bunu yapmak bile, koruyucu kristalinizin enerjisinin sıfırlanmasını sağlayacaktır.
  • Obsidyen taşı, ay ışığını seven bir kristaldir. Kristalinizi ay ışığı altında bırakarak şarj edebilir veya bir adaçayı tütsüsünün dumanıyla arındırabilirsiniz.

Obsidyen Taşı Ürünlerimiz

Obsidyen taşı, ihtiyaca göre ev ve iş ortamlarındaki dekoratif ürünlerde veya aksesuarlarda kullanılabilir. Farklı renklere sahip olan bu taşı, kendi zevkinize hitap eden bir renkte seçmeniz, taşın enerjisiyle uyumlanabilmeniz açısından önemlidir. Obsidyen taşının etkilerini hissetmenin en etkili yolu, onu bir aksesuar olarak kullanmaktır. Bu sebeple kolye, bileklik ve yüzükler, obsidyen taşının etkilerinden direkt olarak faydalanmak için en uygun aksesuarlardan bazılarıdır. Aşağıda Boleyn Crystal’a ait obsidyen taşı kullanılarak yapılmış ürünlerimizi görebilirsiniz.

No products found

Obsidyen Taşı Gerçek mi Nasıl Anlaşılır?

Obsidyen, imitasyonu kolaylıkla üretilebilen bir taştır ve bu sebeble doğal taş alışverişi yaparken, güvenilir yerleri araştırmak önemlidir. Obsidyen taşlarının sahtelerini gerçeklerinden ayırmak için kullanılan bazı yöntemler mevcuttur.

  • Obsidyen taşı, yoğunluğu ve ağırlığı fazla olan bir taştır. Bu sebeple taşın gerçekliğini, ağırlığını hissetmeye çalışarak anlayabilirsiniz.
  • Obsidyen, görünüşü itibari ile son derece parlak ve pürüzsüz olan bir taştır. Kristaller hakkında bilgi sahibi kişiler, sadece görünüşüne bakarak taşın sahte olup olmadığını anlayabilirler.
  • Doğal kristaller, imitasyonlarının aksine, tene değdiği zaman soğuk bir his bırakır. Doğal taş alışverişi yaparken bu kontrolü sağlamak önemlidir.
  • Diğer bir yöntem ise, doğal taşınızı ısıya maruz bırakmaktır. Obsidyen taşı, ateşe karşı son derece dayanıklıdır ve ısı, bu kristalin görünüşünü değiştirmez. Fakat sahte bir taşın görünüşü ısının etkisiyle değişir ve böylelikle sahte olduğu anlaşılır.

Obsidyen Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Doğal taşlar, elementlerine, enerjilerine ve özelliklerine bağlı olarak, kişinin ihtiyacına göre başka doğal taşlarla birlikte kullanılabilir. Obsidyen taşının etkilerini arttırmak için, onu hematit taşı ile birlikte kullanabilirsiniz. Obsidyen taşının koruyucu özelliklerini arttırmak, kendinize özgüven yüklemesi yapmak ve etrafınızdaki negatif enerjileri savuşturmak için bu ikili kombinasyon harikalar yaratabilir.

Obsidyen Taşı ile Meditasyon

Obsidyen taşı, en güçlü koruyucu kristallerden biridir ve bu taşın özelliklerini aktifleştirmek için, onunla birlikte meditasyon yapmak son derece etkili bir yöntemdir. Obsidyen kristalinizi meditasyon çalışmalarınıza dahil etmek, auranızı güçlendirerek korur ve size cesaret verir. Bu doğal taşı sadece yanınızda bulundurarak enerjinizi, çevrenin negatif etkilerinden koruyabilirsiniz.

Obsidyen Taşı Neden Çatlar?

Obsidyen taşının çatlama ve kırılma sebepleri arasında birden fazla etken olabilir. Bunlar arasında fiziksel darbeler bulunabileceği gibi, enerji sebepli faktörler de bulunabilir. Koruyucu özelliğe sahip doğal taşlar, ortamın enerjisinden oldukça etkilenir. Negatif enerjiyi içerisine hapseden obsidyen taşının, fazla enerji yüklenmesi ile çatlaması veya kırılması mümkündür.

Obsidyen Taşı Tarihi

Obsidyen taşının tarihinin Taş Devri’ne kadar uzandığı bilinmektedir. Soğuyan magmaların kimyasal tepkimeye girmesinler oluşan obsidyen taşı, sert ve son derece keskin yapısı sebebiyle eski çağlarda mızrak ve ok ucu gibi kesici aletler ve çeşitli silahların yapımında kullanılmıştır.

Obsidyen taşının aksesuar olarak kullanılması, antik çağlara kadar uzanır. Maya uygarlığında altından bile daha önemli bir yere sahip olan obsidyen, Mayalı tüccarlar tarafından bir para birimi gibi, değiş-tokuşlarda kullanılmıştır.

Maya uygarlığından sonraki tarihi Aztek İmparatorluğu’na uzanan obsidyen kristali, Aztekler tarafından “tansıral taş” olarak adlandırılmış ve silah yapımından, gündelik eşyaların yapımına kadar pek çok alanda kullanılmıştır.

Obsidyen Taşı Burçları

Obsidyen taşı, akrep ve yay burçları ile uyumludur.

Obsidyen Taşı Sertlik

Obsidyen taşının sertlik oranı 5 – 5,5 değerleri arasındadır.

Obsidyen Taşı Özgül Ağırlık

Obsidyen taşının özgül ağırlığı 2,5 – 2,7 arasındadır.

Obsidyen Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Obsidyen taşının kimyasal formülü SO2+H2O+Fe2O3 olup, mineraller grubunda yer almaktadır.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping