fbpx

Labradorit Taşının Faydaları

  • Spiritüalizmle bağlantısı yüzyıllardır bilinen labradorit kristali, kişinin aurasını ve çakralarını dengelemek ve korumak, psişik yeteneklerini güçlendirmek gibi noktalarda faydalıdır. 
  • Aynı zamanda güç ve sebat özelliğini güçlendirdiği için dönüşüm taşı olarak da bilinir. Labradorit kristali yüksek bir bilinç düzeyine erişmeyi sağladığından tarih boyunca ritüel ve büyü esnasında kullanılmıştır.
  • Mücevher olarak labradorit kristalini kullanmak kişinin güvensizlik hissini ve korkularını ortadan kaldırır; güç ve inanç verir. 
  • Bu kristal yalnızca özgüven ve kendine olan inancı desteklemekle kalmaz, evrene olan güveni desteklerken, yüksek bilince erişmede faydalı olur. 
  • Yoğun veya karmaşık zihni sakinleştirir, enerji verir, olumsuz enerjilerden korur veya var olan bu olumsuz enerjileri temizler.

Labradorit Taşı Özellikleri

  • Özellikle mistik enerjileri ile öne çıkan taş, görünüşü sebebiyle kutup ışıklarına benzetilir ve onlarla ilişkilendirilir.
  • Sahip olduğu enerjinin yanı sıra, renk çeşitliliği ve renk değiştirme özelliği ile de “Dönüşüm Taşı” olarak adlandırılmaktadır.

Labradorit Taşının Vücuda Yararları Nelerdir?

  • Fiziksel etkilerine bakıldığında öncelikle stres ve kaygı seviyesini gözle görülür şekilde azaltır. 
  • Sezgisel gücü çok kuvvetli olduğu için var olan, bilinmeyen hastalıkları ortaya çıkarabilir. 
  • Gözlere ve sindirim sistemine iyi gelir. 
  • Siğillerin tedavisine yardımcı olur.
  • Ağrıyan bölgelerin üzerine konulduğunda rahatlatıcı bir etki verir. Bundan dolayı romatizma ve eklem rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılması oldukça faydalıdır.
  • Yüksek kan basıncını dengeler.

Labradorit Taşı Anlamı Nedir?

Labradorit taşının ismi, taşın bulunduğu yer olan Labrador’dan gelmektedir. Mavi, yeşil, sarı, gri, mor ve kahverengi geçişlere sahip olan labradorit, spiritüel enerjileri yüksek olan bir dönüşüm taşıdır.

Labradorit Taşı Nasıl Temizlenir?

Labradorit taşı, belki de spiritüel enerjisi en yüksek olan kristallerden biridir. Sihirli görüntüsü ve şifacı enerjisiyle labradorit taşı düzenli aralıklarla temizlenmeli ve negatif enerjilerden arındırılmalıdır. Labradorit kristalini arındırmanın birkaç yolu bulunur.

  • Labradorit taşını suda yıkamak, taşın enerjisini arındırmanın etkili ve basit yollarındandır. Sertlik derecesi nispeten yüksek olan taş, su altında birkaç dakika yıkandıktan sonra kuru bir bezle silinmelidir.
  • Ay ışığının sahip olduğu enerjiyi kullanmak, labradorit taşını tekrar şarj etmenin en güzel yollarındandır. Mistik enerjilerle dolup taşan labradorit taşı, ay ışığı gören bir yerde gece boyunca bekletildiğinde negatif enerjilerinden arınarak, ayın güçlü ve feminen enerjisi ile tekrar yüklenecektir.
  • Tütsü ile enerji arındırma, eski çağlardan beri yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Labradorit taşını doğal bitkilerden elde edilmiş bir tütsünün dumanında birkaç dakika gezdirmek, kristalin enerjisinin etkili olarak arındırılmasını sağlar.

Labradorit Taşı Ürünlerimiz

Labradorit taşı, kullanımı antik çağlara dayanan ve çeşitli uygulamalara dahil edilmiş olan bir kristaldir. Aura temizleyici ve çakra dengeleyici özelliği güçlü olan taş, yoga, meditasyon, feng-shui çalışmalarında ve çeşitli ritüellerde kullanmak için son derece uygundur.

Doğal taşların enerjisi, ten ile temas ettiği durumlarda en etkili şekilde hissedilir. Taşın enerjisiyle bütünleşmenin en kolay yolu, doğal taş aksesuarlar takmaktır. Labradorit taşından kolye, küpe, bileklik ve yüzük takmak, kristalin güçlü enerjisinin size kalkan olmasını ve gün boyunca auranızı korumasını sağlar. Aşağıda, Boleyn Crystal’e ait labradorit taşı kullanılarak yapılmış ürünlerimizi görebilirsiniz.

No products found

Labradorit Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Labradorit taşı, sahip olduğu renk ve ışıltı sayesinde son derece özgün bir kristaldir. Labradorit kristalinin renk değiştiren yapısı, bu taşın taklit edilmesini son derece zor kılsa da imitasyon labradorit taşları yine de bulunabilmektedir. Labradorit taşının gerçekliğini tespit etmenin birkaç yolu bulunur.

  • Labradorit taşı yarı-saydam yapıda bulunur ve kendine özgü bir renk yansımasına sahiptir. Bu yansıma, taşı döndürdüğünüzde veya farklı açılardan baktığınızda fark edebileceğiniz, yanardönerli mavi-gri şeritler yaratan bir optik etkidir. Kil veya reçineden elde edilen imitasyon ürünler ise, sahteliği kolaylıkla fark edilebilecek bir görüntüye; keskin ve her açıdan aynı görünen bir yansımaya sahiptir.
  • Gerçek labradorit kristalinin dokunuşu sert ve soğuktur. Bunun yanı sıra, bakır ve iğne kullanılarak uygulanacak çizik testlerinde taşa zarar gelmemesi gerekir. Sahte ürünler ise, ele alındığında yumuşak ve ılık bir hisse sahiptir.
  • Labradorit taşından bir aksesuar, genellikle bir veya iki renk geçişine sahip olarak bulunur. Sahte taşlar ise oldukça renklidir ve bu renkler doğal olamayacak kadar parlak bir görünüme sahiptir.

Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.

Labradorit Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Labradorit taşı, özellikle kendisi gibi spiritüel ve şifa enerjileri yüksek olan taşlarla oldukça uyumlu çalışır. Kristalinizin var olan enerjisini güçlendirmek veya etki alanını genişletmek için, onu başka doğal taşlarla birlikte kullanabilirsiniz.

Labradorit taşının dönüşüm ve ay taşının yeni başlangıçlara teşvik eden enerjileri birlikte kullanıldığında, ortaya oldukça güçlü bir etki çıkar. Kendini sıkışmış hisseden ve hayatlarında yeni bir sayfa açmak isteyen kişiler, bu ikilinin enerjisinden faydalanarak kendilerine yepyeni hedefler koyabilir ve cesur atılımlar yapabilirler.

Dumanlı kuvars ve labradorit taşlarının birlikteliği, sezgiyi güçlendirmek ve psişik yetenekleri geliştirmek için mükemmeldir. Güçlü sezgiler, kişinin ilerlemeye devam etmesi için sahip olması gereken bir yetidir ve bu taşların birlikte kullanımı, içgüdülere güvenmeyi kolaylaştırır.

Labradorit Taşı ile Meditasyon

Psişik kabiliyetlerin gelişimi ve mistik yeteneklerin keşfedilmesinde önemli bir rol oynayan labradorit taşı, meditasyonlarda kullanılmak için tercih edilen popüler kristaller arasındadır. Sihirli enerjisi ile öne çıkan labradorit, ruhsal alemlerle olan bağlantıyı güçlendirme ve derin şifa enerjilerini çağırma kabiliyeti ile meditasyon esnasında avuç içine yerleştirilebilir veya meditasyon alanında bulundurulabilir.

Labradorit Taşı Neden Çatlar

Doğal taşların çatlama sebepleri fiziksel veya enerji kaynaklıdır. Her kristalin sertlik derecesi farklıdır ve her ne kadar dayanıklı bile olsa, doğal taş aksesuarların bakımına özen gösterilmelidir. Labradorit taşı, sert bir fiziksel darbe aldığında, yüksekten düşürüldüğünde veya kimyasallarla temas ettiğinde çatlayabilir.

Labradorit, son derece yüksek enerjiye sahip olan spiritüel bir kristaldir. Labradorit taşının uzun süre arındırılmaması, taşın fazla enerji ile yüklenmesine sebep olur. Fazla negatif enerji yüklenmesi, bulunduğu ortamla uyumlanamaması veya kişiye olan görevini tamamlaması, labradorit taşının çatlama sebepleri arasındadır.

karnelyan 4

Labradorit Taşı Nerelerde Bulunur?

Labradorit taşı yoğun olarak Kanada, Madagaskar, Meksika, ABD ve Rusya’da bulunur.

Labradorit Taşı Hangi Çakra ile İlişkilidir?

Vücuttaki tüm çakralara faydası olan labradorit kristali; kalp çakra ile çalışıldığında ruhsal gelişimi, taç çakra ile çalışıldığında sinir, kaygı ve stresin azaltılmasını, boğaz çakrası ile çalışıldığında sesi destekler.

Labradorit taşı ile çalışmak farkındalık ve aydınlanmayı beraberinde getirir. Ruh sağlığını güçlendirmek, özgüvensizliği yenmek gibi özelliklerinin yanı sıra kişinin aurasını son derece güçlü bir şekilde koruduğu için olumsuz enerjilere karşı bir blokaj oluşturur.

Labradorit Taşı Nasıl Temizlenir?

Kristallerin kullanılmadan önce ve düzenli aralıklarla temizlenmesi önerilir. Böylece taşın enerjisini temizleyebilirsiniz. Labradorit taşını temizlemek için dört yöntem vardır:

  • Kristalinizi toprağa gömüp bir gece boyunca bekleterek arındırabilirsiniz.
  • Kristalinizi bir tütsü yardımıyla arındırabilirsiniz.

Labradorit Taşı Yıkanır mı?

Labradorit taşı yapısı gereği yıkanarak arındırılabilir. Yalnız her taşın sertlik derecesi farklı olduğu için dikkat edilmelidir.

Labradorit Takıları Nasıl Arındırabiliriz?

Labradorit kristalinden yapılan kolye, bileklik, yüzük vb. takılarınızı tütsüleyerek arındırabilirsiniz. Aldığınız takıyı takmadan önce muhakkak arındırmalısınız.

Labradorit Taşı Tansiyona İyi Gelir mi?

Labradorit taşı yüksek kan basıncını dengeleyici bir özelliğe sahip olduğu için tansiyona iyi geldiği bilinmektedir.

Labradorit Taşı Konsantrasyon İçin Faydalı Mıdır?

Labradorit taşı stres ve kaygı seviyesini düzenlerken aynı zamanda kişinin aurasını ve çakralarını da dengelediği için duru bir bakış, berrak bir zihin bilincine erişmesini sağlar. Bundan dolayı kişinin konsantre olmasında büyük fayda sağlar.

Labradorit Kişiye Özgü Müdür?

Kristalleriniz size aittir, sizin enerjinizle uyumlanır. Bu yüzden kristallerinizi başkalarının kullanması pek önerilmez. Labradorit taşına başka biri dokunduğunda veya taktığında ardından muhakkak arındırılmalıdır.

Labradorit Taşı Tarihi

Resmi olarak 18. Yüzyılda keşfedilmiş ve adlandırılmış olan labradorit taşının tarihi ve kullanımının antik çağlara kadar uzandığı bilinmektedir. 18. Yüzyılda son derece popüler bir aksesuar malzemesi olan kristal, eski bir Eskimo efsanesine de konu olmuştur. Antik çağlarda Kuzey ışıklarının bir kayanın içerisine hapsolduğuna inanılmış; bu ışıkların, bir gün şanlı bir savaşçının mızrağıyla kırılarak serbest kaldığı anlatılmıştır. Bazı yerlerde hala kırılmamış halde bulunan kayalar ise labradorit taşlarının ta kendisi olmakla birlikte, kristalin içerisindeki parlak renklerin kuzey ışıkları olduğuna inanılmaktadır.

Labradorit Taşı Burçları

Labradorit taşı, kova, aslan, akrep, yay, yengeç ve terazi burçları ile uyumlu çalışır.

Labradorit Taşı Sertlik

Labradorit taşının sertlik derecesi 6 – 6,5 arasındadır.

Labradorit Taşı Özgül Ağırlık

Labradorit taşının özgül ağırlığı 2,70 – 2,74’tür.

Labradorit Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Labradorit taşını kimyasal formülü (Ca,Na)(Al,Si)4O8, grubu ise feldspatlardır.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping