fbpx

Moldavit Taşı Faydaları

  • İyi şans ve korunma enerjileri taşır. Bu sebeple geçmişteki tılsım ve muska yapımındaki kullanımı yaygındır.
  • Yüksek bilinç ve ruhani rehberler ile bağ kurmayı kolaylaştırır. Psişik yetenekleri güçlendirir.
  • Fobiler ve negatif duyguların üzerine gitmek için cesaret ve güç verir.
  • Geçmiş travmalardan iyileşmeye yardımcıdır ve kişinin kendini sevgi enerjisine açmasını, diğerleriyle sağlıklı ilişkiler kurmasını sağlar.
  • Dönüşüm enerjisi ile kişiye, ona hizmet etmeyen enerjileri geride bırakmasına ve hayatında yeni bir sayfa açmasına yardım eder.

Moldavit Taşı Özellikleri

  • Cam kategorisine giren moldavit taşı, 15 milyon yıl önce Dünya’ya çarpan bir meteorun etkisiyle doğal yollardan oluşan, bir nevi dünya dışı olduğu söylenebilecek bir taştır.
  • Orman yeşili renginde bulunmakla birlikte, koyu yeşil ve mavi renklerinde de bulunabilmektedir.
  • Moldavit taşlarının büyük çoğunluğu, bugün hala ilk keşfedildiği yer olan Çek Cumhuriyeti’nden çıkarılmaktadır.
  • Son derece nadir ve değerli olan kristalin tarihi oldukça köklüdür. Yüksek enerjisi ile dönüşüm taşı olarak da bilinir.
moldavit 2

Moldavit Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Moldavit taşı, ağrı ve acı yaşanan durumlarda hastalığın kaynağını görmeyi ve kökenine inerek tedavi etmeyi kolaylaştırır.
  • Diğer yeşil kristaller gibi, gözlerdeki rahatsızlıkların semptomlarını azalttığına inanılır.
  • Yaşlanma sürecini yavaşlattığına inanılan taş, zihindeki belirsizlikleri ortadan kaldırır.
  • Dengeleyici özelliğiyle stres ve anksiyeteyi yatıştırır.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Moldavit Taşı Anlamı Nedir?

Bir tür metal ve silisyum bileşiği olan Moldavit taşı, aslında doğal bir camdır. Keşfedildiği sırada beril kristali olduğu düşünülen taşa, daha sonraları taşın ilk bulunduğu yer olan Çek Cumhuriyeti’ndeki Moldau nehrinin ismi verilmiş ve İngilizceye “moldavite” olarak geçmiştir.

Moldavit Taşı Nasıl Temizlenir?

Bir dönüşüm taşı olan moldavit, oldukça eski bir tarihe sahip olan yüksek enerjili bir kristaldir. Son derece nadir ve satış fiyatı yüksek olan moldavit taşının bakımına özen gösterilmeli, kristalin düzenli aralıklarla temizlenmesi gerekir. Kristalinizi arındırmanın birkaç yolu bulunur.

  • Güneş ışığından yararlanmak, moldavit taşının temizliğinde başvurabileceğiniz yollardandır. Güneş ışığını tamamen görecek bir yerde kristalinizi 1-2 saatliğine bekletmek, taşın içerisinde birikmiş olan negatif enerjinin arınmasını sağlar.
  • Moldavit taşı, adaçayı veya tütsü dumanıyla arındırılabilir. Bütün kristaller için kullanabileceğiniz bu yöntemde, moldavit taşını tütsü dumanında birkaç dakika gezdirmeniz gerekir.
  • Taşınızı akan suda yıkamak, hızlı ve kolay bir temizlik sağlar. Moldavit taşını duru bir suda birkaç dakika yıkamak ve sonrasında bir bez parçası ile tamamen kurutmak, kristalin enerjisinin yenilenmesini sağlar.

Moldavit Taşı Kullanımı

Moldavit taşının en yaygın kullanım alanları, geçmişte olduğu gibi bugün de aynıdır. Aksesuarlar ve dekor eşyaları; meditasyonlar ve feng-shui çalışmaları, moldavit taşının kullanımında son derece yaygındır.

Moldavit taşından aksesuar takmak, bu kristalin kullanım alanları arasında en etkili olanıdır. Zarif görünüşü ile aksesuarlara çok yakışan kristalin, enerjisiyle de bütünleşebilmek açısından vücutta taşınması ve ten ile teması önemlidir. Moldavit taşından kolye, küpe, yüzük ve bileklikler, bu son derece nadir olan kristalden alabileceğiniz faydayı arttırmanın en güzel ve pratik kullanımlarındandır.

Moldavit Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Moldavit taşı, oluşum şekli, görünüşü ve enerjisiyle son derece özel bir kristaldir. Bu özellikleri sebebiyle maliyeti de yüksek olan kristalin piyasada birçok imitasyon ürününe rastlamak da oldukça olasıdır. Moldavit taşının gerçek olup olmadığını anlamanın birkaç yolu bulunur.

  • Taşın dış görünüşünü incelemek, sahte taşların ayırt edilebilmesi açısından önemlidir. Moldavit taşı, içerisinde baloncuklar ve çeşitli mineral kalıntıları bulunduran; şekil itibari ile düzensiz ve pürüzlü olan bir kristaldir. Moldavit taşının camsı bir parlaklığa sahip olması, yüzeyinin pürüzsüz ve tamamen kusursuz olması taşın sahte olduğu anlamına gelir.
  • Moldavit taşı yalnızca belli başlı ülkelerden çıkarılmaktadır. Başta Çek Cumhuriyet’i olmak üzere, Polonya, Almanya ve Avusturya bu ülkelerden bazılarıdır. Moldavit kristali satın alırken, satıcıdan taş hakkında bilgi almak önemlidir. Taşın nereden geldiğini veya sertifikası olup olmadığını kontrol etmeniz faydalı olacaktır.
  • Orman yeşili, şişe yeşili veya yeşilin koyu tonları, moldavit kristalinin rengini betimlemek için kullanılan kelimelerden bazılarıdır. Taşın açık veya parlak renklere sahip olması, moldavit kristalinin sahte olduğu anlamına gelir.

Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.

Moldavit Taşı Yıkanır Mı?

Moldavit taşı yapısı gereğiyle suda yıkanmaya uygundur. Yine de en değerli kristallerden biri olan bu taşın su ile temasının uzun süreli olması tavsiye edilmez.

Moldavit Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Spiritüel aydınlanma yolunda en çok tercih edilen taşlardan biri olan moldavit, özellikle kalp çakrası ile uyumlanan ve son derece yüksek enerjilere sahip olan bir kristaldir. Moldavit taşı ile birlikte kullanabileceğiniz birçok doğal taş bulunur.

Karnelyan ve moldavit taşlarının birlikte kullanılması, özellikle romantik birlikteliklerde etkilidir. Kendini aşka açmaktan korkan veya ilişkide dengesizlikler yaşayan kişiler, sorunlarını aşmak için bu ikiliye başvurabilirler.

Malakit ve moldavit taşlarının birlikteliği ise duygusal blokajların kaldırılmasında ve enerji korumasında etkilidir. Olumlu yönde bir dönüşüme iten taş kombinasyonu, kişinin kendini sevgiye açarak alma ve verme dengesini kurmasına, bu aşamada enerjisinin korunmasına yardım eder.

moldavit 1

Moldavit Taşı ile Meditasyon

Moldavit taşının enerjisi çoğu kristalden çok daha yüksektir ve bu enerji farkı son derece barizdir. Moldavit taşıyla ilk kez çalışacaklar için, bu kristalin enerjisi bazı kişilere ağır gelebilir. Unutulmamalıdır ki, moldavit taşı bir dönüşüm taşıdır ve dönüşümler, kişinin yaşadıklarına bağlı olarak çok daha zor süreçlerde gerçekleşebilir. Bu sebeple moldavit taşının enerjisi ile uyumlanmak son derece önemlidir ve bu aşamada meditasyonların etkisi büyüktür. Moldavit taşı ile meditasyon yapmak, özellikle üçüncü göz ve kalp çakralarının dengelenmesinde faydalıdır. Bunun yanı sıra kristalinizle yapacağınız her tür meditasyon, kristale uyumlanma ve alışma sürecini hızlandıracaktır.

Moldavit Taşı Neden Çatlar

Yıldızlardan gelen moldavit taşı, negatif enerjileri uzaklaştırma ve her tür enerjiyi dönüştürme konusunda inanılmaz bir kabiliyete sahiptir. Bu sebeple fiziksel darbelerin yanı sıra, moldavit kristali çok fazla negatif enerjinin baskısı altında kaldığında çatlayabilir veya ortadan ikiye ayrılabilir.

Moldavit Taşı Tarihi

Moldavit taşının meteor etkisiyle oluştuğu tahmini, bu kristal hakkında tonlarca mit ve hikayenin türemesine sebep olmuştur. Kullanımı tarih öncesi çağlara dayanan taşın, bu çağlarda bıçak gibi kesici aletlerin yapımında kullanıldığı bilinmektedir. Taşın en ünlü kalıntılarından biri, neredeyse 30 bin yıl öncesine ait olan ve kireçtaşından yapılmış olan Willendorf Venüsü’dür. Avusturya’dan çıkarılan heykel Eski Taş Çağı’na ait olmakla birlikte, heykelle birlikte moldavit taşından tılsımlar çıkarılmıştır. Aynı zamanda Britanya mitolojisinin Yuvarlak Masa Şövalyeleri tarafından aranan Kutsal Kase’nin moldavit taşından yapıldığına veya taşın direk kendisinin kutsal kalıntı olduğu da öne sürülmektedir.

Moldavit Taşı Burçları

Moldavit taşı, kova, yengeç, aslan, oğlak, ikizler, akrep, yay ve balık burçları ile uyumludur.

Moldavit Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Bütün çakralarla birlikte çalışan moldavit taşı, özellikle kalp ve üçüncü göz çakraları ile uyumlu çalışır.

Moldavit Taşı Sertlik

Moldavit taşının sertlik derecesi 5,5 – 6 arasındadır.

Moldavit Taşı Özgül Ağırlık

Moldavit taşının özgül ağırlığı 2,32 – 2,38’dir.

Moldavit Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Moldavit taşının kimyasal formülü SiO2(+Al2O3), grubu ise silikatlardır.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping