fbpx

Aragonit Taşı Faydaları

  • Ruhani alemler ile fiziksel dünya arasındaki dengeyi korumaya yardımcı olur. Kendini hayal dünyasına fazla kaptıranları gerçekliğe bağlar.
  • Denge, istikrar ve inanç enerjileri taşır. Kişinin kendi gücüne inanmasına ve dünyadaki yerini sağlamlaştırmasına yardım eder. Topraklayıcı bir taştır.
  • Yaşanan problemler ve sıkıntılı durumlarda, kişiyi farklı bir perspektiften bakmaya teşvik eder.
  • Konsantrasyonu ve zihin esnekliğini arttırır.
  • Kabullenmeyi ve affetmeyi öğreten taş, özellikle çok fazla sorumluluğu olduğunu hissedenler için idealdir.

Aragonit Taşı Özellikleri

  • Doğal taş kaplıcaları yakınlarında veya sarkıtlarda; aynı zamanda, tıpkı inciler gibi, yumuşakça kabuklarında bulunabilmektedir.
  • Dünyanın her yerinde bulunabilmekle birlikte, Avusturya, Fransa, Fas, İtalya ve Amerika gibi ülkeler, aragonit taşının çıkarıldığı yerler arasındadır.
  • Genellikle renksiz veya beyaz renkte bulunan aragonit taşı, kırmızı, sarı, turuncu, kahverengi, yeşil ve mavinin farklı tonlarına sahip olabilir.
  • Yaygın olarak yıldız şeklindeki kümeler halinde bulunur. Bu çeşit aragonit taşlarının topraklayıcı özellikleri daha yüksektir.
  • Uzun süre çıkarılmadığında kalsit kristaline dönüşme özelliğine sahiptir. Bu sebeple kalsit taşının şifacı özelliklerini de içinde barındırır.
aragonit

Aragonit Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Hastalıklarla savaştığı, vitamin eksikliğini önlediği söylenir.
  • Kemikleri iyileştirir ve kalsiyum emilimini arttırır. Disklerdeki esnekliği geri kazandırdığına inanılır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir. Grip, soğuk algınlığı ve viral enfeksiyonlara karşı direnci arttırdığı söylenir.
  • Yumurtalık ve prostat bezlerini iyileştirici etkisi olduğuna inanılmaktadır. Genel olarak ağrı ve acıları yatıştırıcı özelliğe sahiptir.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Aragonit Taşı Anlamı Nedir?

1797 yılında adlandırılan aragonit taşı, ismini İspanya’da bulunduğu yer olan Aragon şehrinden almıştır. Aragonit taşı, sakinleştirici ve iyileştirici enerjisi ile oldukça güçlü bir doğal kristaldir.

Aragonit Taşı Nasıl Temizlenir?

Aragonit taşı, doğa ve toprak enerjileri ile ilişkilendirilen antik bir taştır. Dengeleyici ve topraklayıcı özellikleri güçlü olan kristalin, biriktirdiği enerjiyi atabilmesi için düzenli aralıklarla temizlenmesi gerekir.

  • Aragonit taşını toprak altında gece boyu veya birkaç saat gömülü bırakmak, kristalin enerjisini arındırmak için en etkili yollardandır. Toprak ile güçlü bir ilişkisi olan aragonit taşı, doğanın elementleri kullanılarak temizlenmeye uygundur.
  • Kristalinizi, birikmiş negatif enerjiyi arındırmak için pirinç dolu bir kaseye gömebilirsiniz. Pirinç, negatif enerjileri uzaklaştırdığı ve dengeleyici özelliklere sahip olduğuna inanılan bir maddedir ve kristal arındırmada sıklıkla kullanılır. Aragonit taşını pirinç içerisinde bir süre bırakarak taşın arındırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
  • İmgeleme yöntemi, hassas bir taş olan aragoniti temizlemenin ideal yollarındandır. Bir çeşit meditasyon yöntemi olan imgeleme, taşı avuç içinizde tutarak bir süre meditasyon yapmayı gerektirir. Taşın etrafından beyaz bir ışık yayıldığını ve bu ışığın kristali arındırdığını imgeleyebilirsiniz.

Aragonit Taşı Kullanımı

Doğal taşların enerjilerinden faydalanmanın en etkili yolu, taşların ten ile temas etmesidir. Aragonit taşının en popüler kullanım alanı ise doğal taş yüzük, kolye, küpe ve bileklerdir. Aragonit taşından yapılmış bir doğal taş takı kullanmak, taşın sahip olduğu toprak enerjisinden faydalanarak ayaklarınızın yere sağlam basmasını sağlar. Aynı zamanda aragonit taşını meditasyonlara dahil edebilir, kristalin yaydığı huzurlu enerjiyi nefes egzersizlerinde kullanabilirsiniz.

aragonit 1 1

Aragonit Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Aragonit taşı, oldukça kırılgan ve su içerisinde dağılabilecek bir kristaldir. Kristalin narin yapısı, piyasada sahte ürünlerinin üretilip satılmasına yol açmaktadır. Aragonit taşının gerçek olup olmadığını anlamak zor olabilir. Bu sebeple, doğal kristallerinizi bilindik ve güvenilir satıcılardan almanız tavsiye edilir.

  • Çakmakla ısıtma yöntemi, sahte doğal taşları ayırt etmenin en popüler yollarından biridir. Bu yöntem, doğal kristallerinize zarar verebileceği için dikkatle uygulanmalıdır. Çakmakla bir süre ısıtılan taşta yanma, erime ya da renk değişikliği gözleniyorsa taş sahtedir.
  • Bahsettiğimiz gibi, aragonit taşı narin bir kristaldir ve sertlik derecesi düşüktür. Taşınızın sertliğini ve dayanıklılığını gözlemlemek veya taşın su içerisinde çözünüp çözünmeyeceğini test etmek, doğal aragonit taşına zarar verebilen fakat orijinal olduğunu kanıtlayan testle arasındadır.

Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.

Aragonit Taşı Yıkanır Mı?

Aragonit taşı, yapısı ve sertlik derecesi sebebiyle suda yıkanmaya uygun değildir.

Aragonit Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Pek çok farklı şifacı özelliğe sahip olan doğal kristaller, birlikte kullanıldıkları zaman etkileri artar ve enerjileri güçlenir. Aragonit taşı, kendisiyle benzer özelliklere sahip diğer doğal taşlar ile birlikte kullanıldığında, taşın koruma, dengeleme ve arındırma özellikleri arttırılabilir. Bu açıdan aragonit taşı, siyah turmalin ve selenit kristalleri ile uyumludur. Aragonit taşının siyah turmalin ile birlikteliği koruyucu enerjileri arttırırken; selenit ile olan birlikteliği, huzur gibi pozitif enerjileri güçlendirir.

Aragonit Taşı ile Meditasyon

Aragonit taşı, öfke, korku, kıskançlık ve kibir gibi negatif duygulardan arınmak; pozitif enerjileri ve huzuru hayata çekmek için meditasyonlarda kullanılabilir. Aragonit taşını meditasyon esnasında avuç içinizde tutmak, kristalden alacağınız verimin artmasını sağlar. Aurayı temizlemek ve dengelemek; çakraları düzenlemek için, aragonit taşı ile meditasyon yapmak son derece idealdir.

aragonit 3

Aragonit Taşı Neden Çatlar

Aragonit taşı, düşük sertlik derecesine sahip olan narin yapılı bir kristaldir. Aragonit taşının kimyasal maddelerle olan teması, taşın yüksek bir yerden düşmesi veya fiziksel bir darbe alması, aragonit kristalinin çatlamasına sebep olabilir.

Doğal taş takıların beklenmeyen anlarda aniden çatlaması veya kırılması enerjisel sebeplere dayanmaktadır. Aragonit taşı, uzun süre arındırılmadığında negatif enerji ile birikir. Negatif enerji ile aşırı yüklenen, bulunduğu ortama uyumlanamayan ya da üzerinde taşıyan kişiye olan görevini tamamlayan taş çatlayabilir.

Aragonit Taşı Tarihi

İlk kez 1788 yılında keşfedilmiş olan aragonit taşının tarihteki kullanımı yeni sayılmaktadır. Geçmişteki kullanımı veya keşfi ile alakalı pek bilgi bulunmayan taş, 20. Yüzyıldan itibaren doğal taş takılarda kullanılmaya ve bu alanda yaygınlaşmaya başlamıştır.

Aragonit Taşı Burçları

Aragonit taşı, oğlak burcu ile uyumludur.

Aragonit Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Aragonit taşı, bütün çakralarla uyumlu çalışır.

Aragonit Taşı Sertlik

Aragonit taşının sertlik derecesi 3,5 – 4 arasındadır.

Aragonit Taşı Özgül Ağırlık

Aragonit taşının özgül ağırlığı 2,95’tir.

Aragonit Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Aragonit taşının kimyasal formülü CaCO3, grubu ise kalsiyum karbonatlarıdır.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping