fbpx

Akuamarin Taşı Faydaları

  • Akıl sağlığını korumak ve duyguları dengelemek için en ideal taşlardan biridir. Sakin enerjisi ile stres ve kaygıyı hafifletir.
  • Güven duygusunu güçlendirir ve vadesi dolmuş enerjileri geride bırakmaya yardımcı olur.
  • Özellikle deniz yolculuklarında ve denize yakın yerlerde seyahat eden kişileri koruduğuna ve mutluluk getirdiğine inanılır.
  • İletişim problemlerini ve toplum önünde konuşma korkusunu yatıştırır. Özellikle konuşmacılar ve öğretmenler için idealdir.
  • Çiftlere, problemlerini aşmaları için güç verir ve uzun ömürlü, mutlu bir evlilik sürdürmeye yardımcı olur.

Akuamarin Taşı Özellikleri

  • Mavinin en güzel tonlarına sahip olan çeşitleri Brezilya’da çıkarılmakla birlikte, Madagaskar, Nijerya, Pakistan ve Mozambik gibi çeşitli yerlerde bulunur.
  • Gençlik, sağlık ve umut kelimeleri ile özdeşleştirilir.
  • İçerdiği demir, akuamarin taşına mavi rengini verir. Daha belirgin bir mavi elde etmek ve taşta bulunabilen sarı tonları yok etmek için, genellikle ısı işlemi uygulanmaktadır.
  • Görünüşü itibari ile okyanus ile ilişkilendirilir ve “denizkızı taşı” olarak da bilinir.
Blog Gorselleri 2

Akuamarin Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Boğaz ağrısını yatıştırdığı ve tiroit ile alakalı problemlere iyi geldiğine inanılır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir ve alerjileri yatıştırır.
  • Hormonları dengeleyici ve düzenleyici etkisine sahip olduğu düşünülmektedir.
  • Göz problemlerine iyi gelir ve görüşü güçlendirir.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Akuamarin Taşı Anlamı Nedir?

Akuamarin taşının ismi, Latincede “deniz suyu” anlamına taşıyan kelimeden gelmektedir. Yeşil zümrüt ile aynı aileden olan kristal, çeşitli efsanelerde Atlantis’in hazinesi olarak bilinmektedir.

Akuamarin Taşı Nasıl Temizlenir?

Akuamarin taşı, şifalı taşlar arasında oldukça popülerdir. Sakin ve barışçıl bir enerjiye sahip olan taş, etkilerini sürdürebilmesi için düzenli aralıklarla temizlenmeli ve enerji arındırması yapılmalıdır. Akuamarin taşını arındırmanın birkaç basit yöntemi bulunur.

  • Akuamarin taşı suyu oldukça sever. Taşınızı ılık ve sabunlu suda yıkayabilir ya da bir kâse suda, dilerseniz tuz ekleyerek gece boyu bekletebilirsiniz. Su ile temizleme, akuamarin taşının enerjisini yenilemenin en güzel yoludur.
  • Kristalinizi ay ışığı altında bekletmek, akuamarin taşının enerjisini temizler ve aynı zamanda güçlendirir. Farklı enerjilerden güç almak için, yeni ay veya dolunay zamanlarından faydalanabilir, yeni başlangıçlar veya sonlanmalar için taşınızı programlayabilirsiniz.

Akuamarin Taşı Ürünlerimiz

Akuamarin taşının kullanımı, dekorasyon eşyalarından aksesuarlara ve spiritüel çalışmalara kadar yaygındır. Güçlü bir arındırma enerjisine sahip olan taş, aynı zamanda yumuşak görünüşü ile mücevherlerde sıklıkla tercih edilen bir kristal haline gelmiştir. Akuamarin taşından kolye, bileklik, küpe veya yüzük takmak, kristalin su gibi sakin ve yenileyici enerjisinden en yüksek verimi almanızı sağlar ve auranızı gün boyunca korur. Aşağıda, akuamarin taşı kullanılarak yapılmış ürünlerimizi görebilirsiniz.

No products found

Akuamarin Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Akuamarin taşı, ulaşılması son derece kolay olan yaygın bir doğal kristaldir. Bu sebeple, satın almadan önce taşın gerçek olup olmadığını kontrol etmek oldukça önemlidir. Akuamarin taşının gerçekliğini kontrol etmenin birkaç yolu bulunur.

  • Boyanmış cam, akuamarin kristalinin en yaygın imitasyon çeşitlerindendir. Taşın içerisinde baloncuk bulunuyorsa ve taş elinizde ılık bir his bırakıyorsa, bu onun sahte olduğunun göstergesidir.
  • Akuamarin taşının sertlik derecesi son derece yüksektir ve bir camı kolaylıkla çizebilir. Bu sebeple, taşın yüzeyinde çiziklere rastlamak pek mümkün değildir. Taşınızın üzerinde ufak çizikler fark ederseniz, bu onun gerçek olmadığını gösterebilir.
  • Diğer yöntem ise taşın rengini incelemektir. Akuamarin kristali, soluk mavi renginde olup, sarı ve yeşil geçişlere sahip olabilmektedir. Taşın renginin doğallıktan uzak ve aşırı canlı olması, sahte olabileceğinin göstergelerinden biridir.

Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.

Akuamarin Taşı Yıkanır Mı?

Akuamarin, su ve okyanus ile bağdaştırılan; suyu seven bir taştır. Akuamarin taşını yıkamanızda bir sakınca yoktur.

Akuamarin Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Akuamarin taşı, sakin enerjisini arttırmak ve diğer özelliklerinden faydalanmak için, kendisi ile benzer veya kendisini tamamlayıcı enerjiye sahip taşlarla birlikte kullanılabilir. Bu taşlardan bazıları ametist, sitrin ve sodalittir.

Akuamarin ve ametist taşlarının enerjileri oldukça benzerdir. İki taşın da rahatlatıcı ve spiritüel bir enerjiye sahip olması, bu birlikteliği içgüdüleri ve psişik yetenekleri geliştirmek için mükemmel kılar.

Sitrin, başarı için harika bir taştır. Sitrin taşının enerjisinin akuamarin ile birleşimi, kişiye gereken güç ve dayanıklılığı sağlar. Hatalardan ders çıkarmayı, hedefe odaklanmayı ve irade ile başarıya ulaşmayı öğretir.

Sodalit ve akuamarin taşlarının birlikte kullanılması, iletişimi güçlendirmek ve ifade yeteneğini geliştirmek için oldukça faydalıdır. Konuşmadan önce düşünmeye teşvik eden kombinasyon, olumsuz düşüncelerinizi, karşınızdaki kişiyi incitmeden aktarmanıza yardım eder.

Akuamarin Taşı ile Meditasyon

Akuamarin taşı, meditasyonlar için özellikle önerilir ve psişik yetenekleri güçlendirme konusunda son derece kabiliyetlidir. İsterseniz çakra dengeleme çalışmalarına dahil edebileceğiniz kristal, meditasyon esnasında rahatlamanızı ve stresinizi atmanızı sağlar. Bazı kültürler, taşın kuzeye doğru tutulması ile içerisinde ruhani rehberlerin görülebileceğini öne sürer.

Blog Gorselleri 1

Akuamarin Taşı Neden Çatlar

Doğal taşların çatlama nedenlerinden en yaygın olanı, taşın düşerek veya bir yere çarparak fiziksel darbe almasıdır. Fakat, bazen kristallerin nedensiz yere çatladığı ve kırıldığı durumlar da gözlenmektedir. Enerji kaynaklı olan bu durum, akuamarin taşı için de geçerlidir. Akuamarin taşı, fazla negatif enerjinin oluşturduğu basınç ile çatlayabileceği gibi, kişiye olan görevini tamamladığında da çatlayıp kırılabilir.

Akuamarin Taşı Tarihi

Akuamarin taşının tarihi, deniz ötesi seyahatlere ve uzun yıllara dayanır. Romalı balıkçılar tarafından “denizin suyu” olarak adlandırılan taşın, yine balıkçılar ve gezginler tarafından korunmak için taşındığı bilinmektedir. Romalı doktorlar tarafından ateş düşürücü ve sindirimi kolaylaştırdığına inanılan akuamarin kristali, aynı zamanda arındırıcı etkisi sebebiyle kadeh yapımında kullanılmıştır.

Akuamarin taşının kullanımını antik Yunanistan, Sümer ve Mısır’a dayanmaktadır. Mısırdaki mumyalarda akuamarin boncuklara rastlanmış olmakla birlikte, binlerce yıl önce Yunanistan’da akuamarin taşlarına kazınan desenler ile gravürler oluşturulduğu bilinmektedir.

Akuamarin Taşı Burçları

Balık burcunu sembolik taşı olan akuamarin, ikizler, akrep ve koç burçları ile uyumludur.

Akuamarin Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Akuamarin taşı, boğaz çakrası ile uyumludur.

Akuamarin Taşı Sertlik

Akuamarin taşının sertlik derecesi 7,5 – 8 arasındadır.

Akuamarin Taşı Özgül Ağırlık

Akuamarin taşının özgül ağırlığı 2,68 – 2,73 arasındadır.

Akuamarin Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Akuamarin taşının kimyasal formülü Be3Al2(Si16O18), grubu ise Beril mineralleridir.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping