fbpx

Akik Taşı Özellikleri

  • Kırmızı, yeşil, siyah, mavi ve kahverengi gibi renk çeşitleri bulunmaktadır.
  • Kalsedon ailesinin bir üyesidir.
  • Türkiye’de en çok Karadeniz bölgesinde çıkarılan akik taşı, dünya genelinde başlıca Meksika, Uruguay, Amerika, Mısır ve Brezilya olmak üzere pek çok ülkede çıkarılır.
  • “Yemen Taşı” ve “Ölümsüz Taş” olarak da bilinir.

Akik Taşı Faydaları

  • Stresi azaltır, kişiyi rahatlatır.
  • “Şarkıcı Taşı” olarak da bilinen akik taşının, topluluk önünde konuşmaya çekinen, kendini ifade etmekte güçlük çekenlere cesaret ve özgüven verdiğine inanılır.
  • Kötü enerjilere ve nazara karşı koruyucu etkisi olduğu söylenir.
  • Kişiye mutluluk ve motivasyon verir.

Akik Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Cilt problemlerini yatıştırdığı söylenir.
  • Doğurganlığı arttırdığına inanılır.
  • Fiziksel gücü arttırır. Bu yüzden sporcular için idealdir.
  • Vücutta detoks etkisi yaratır. Kilo vermeye çalışanlar için yardımcıdır.
  • Ağrıları azaltıcı etkisi bulunur.
  • Cinsel dürtüyü arttırdığına inanılır.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Akik Taşı Anlamı Nedir?

İsmini Sicilya’da bulunan Achates Nehri’nden almış olan akik taşı, aynı zamanda “agat taşı” olarak da bilinir. Çeşitli renklere ve görünüşlere sahip olan akik taşı, kuvars mineralinin kalsedon ile birleşmesinden oluşur. En bilinen faydalarından biri, stresi azaltarak kişiyi rahatlatmasıdır.

Akik Taşı Nasıl Temizlenir?

Doğal kristaller, doğanın elementleri kullanılarak kolaylıkla arındırılabilir. Bulunduğu ortamın enerjisini değiştirme özelliğine sahip olan akik taşının bakımı belli aralıklarla gerçekleştirilmelidir. Akik taşını temizlemenin birkaç yöntemi vardır.

  • Su ile arındırma, doğal taş temizliğinde en çok başvurulan yöntemdir. Akan bir suyun altında akik taşınızı yıkayarak temizliğini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Diğer bir yöntem ise güneş ışığından yararlanmaktır. Akik taşını güneş gören bir yerde 1 saat bekletmek, taşın enerjisini temizlemenin etkin yöntemlerinden biridir.

Akik Taşı Ürünlerimiz

Süs eşyaları, ev araç gereçleri ve çeşitli aksesuarlar, doğal taşların en çok kullanıldığı alanlardır. Pek çok doğal taş gibi bulunduğu ortamın enerjisini temizleme özelliğine sahip olan akik taşı, ev ve iş yerlerinde kolaylıkla kullanılabilir. Akik taşının faydalarından yararlanmanın en etkin yolu, onu üzerinizde bir aksesuar olarak taşımaktır. Akik taşından bir kolye, küpe veya bileklik, taşın doğrudan cildinize temas etmesini sağlar ve böylece taşın enerjisini bütün gün üzerinizde taşıyabilirsiniz. Aşağıda Boleyn Crystal’a ait apatit taşı kullanılarak yapılmış ürünlerimizi görebilirsiniz.

Akik Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Akik taşı, kullanımı çok yaygın olan ve kolaylıkla bulunabilen bir taştır. Bu sebeple, piyasada birçok imitasyon akik taşı ürünleriyle karşılaşmak mümkündür. Doğal taş alışverişi yaparken, satıcıların güvenilirliğini araştırmak önemlidir. Doğal kristallerin sahtelerini gerçeklerinden ayırmak için kullanılan bazı yöntemler mevcuttur.

  • Doğal taşın bir parçasını kırıp iç ve dış rengin uyumunu kontrol etmek, ilk yöntemlerden biridir. Taşın rengi, iç ve dış yüzeyinde aynı ise bu onun gerçek olduğunun göstergesidir. Fakat bu yöntem, estetik açıdan sorun yaratabileceği için pek tercih edilmeyebilir.
  • Diğer bir yöntem, akik taşını kısa bir süreliğine ısıya maruz bırakmaktır. Bu yöntem dikkatle uygulanmalıdır, çünkü bazı doğal taşlar ısıya pek dayanıklı değildir ve taşın görüntüsünde değişikliklere sebep olabilir. Isıya maruz bırakıldığında, sahte taşların boyaları akar ve bu sayede sahte olduğu anlaşılır.

Bu yöntemlerde hiçbirini yapacak durumda değilseniz, akik taşınızı incelenmek üzere araştırma laboratuvarlarına gönderebilirsiniz.

Akik Taşı Yıkanır Mı?

Akik taşı, sertlik derecesi yüksek bir taş olduğundan dolayı yıkanmasında bir sakınca yoktur. Ancak bu işlemin, tuzlu olmayan bir suda ve kısa süreli olarak yapılması tavsiye edilir.

Akik Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Doğal taşların faydalarını arttırmak için onları başka kristallerle birlikte kullanabilirsiniz. Farklı kombinasyonlar, farklı etkiler yaratır ve ihtiyacınıza göre bu kombinasyonları değiştirebilirsiniz.

Akik taşı, aynı etkilere sahip ve kendisine benzeyen taşlarla birlikte kullanılabilir. Örnek vermek gerekirse, yakut ve kırmızı garnet taşlarını akik taşı ile birlikte kullanmak, kişiye enerji ve özgüven takviyesi yapar. Bu kombinasyon, hayatınıza bolluk ve bereketi çekmek için idealdir.

Akik Taşı ile Meditasyon

Doğal kristaller, negatif enerjiyi uzaklaştıran ve kişiyi rahatlatan etkiye sahiptir. Bu sebeple, doğal taşlarla meditasyon yapmak size büyük ölçüde verim sağlayabilir. Akik taşı, stresi azaltmasıyla bilinen bir taştır. Bu sebeple, stresinizi yatıştırmak ve rahatlamak için akik taşı ile meditasyon yapabilirsiniz. Akik taşının faydalarından yararlanmanın diğer bir yolu, taşınızı, taşın uyumlandığı çakralara yakın yerlere tutarak nefes çalışmaları yapmaktır. Bu çalışmalar, çakralardaki enerji akışını düzenleyerek o bölgelerin şifalanmasına yardımcı olabilir.

Akik Taşı Neden Çatlar

Doğal kristaller farklı nedenlerden dolayı çatlar veya kırabilir. Bu çatlamalar, sert bir darbeyle oluşabileceği gibi, nedenini anlayamadığını bir şekilde de oluşabilir. Akik taşı, bir yere çarpma veya yüksekten düşürme gibi fiziksel sebeplerden dolayı çatlayabilir. Akik taşı, sertlik derecesi yüksek bir taştır ve darbelere karşı dayanıklıdır. Bu yüzden akik taşının çatlama sebebi, enerji kaynaklı olabilir.

Akik taşı, tıpkı diğer doğal taşlar gibi güçlü bir koruyucudur ve negatif enerjileri uzaklaştırma özelliğine sahiptir. Akik taşı, içerisine topladığı fazla enerjiden dolayı veya bulunduğu ortamın enerjisiyle uyumlanamadığı zaman çatlayabilir.

Akik Taşı Tarihi

Akik taşı, çeşitli faydalarından dolayı antik çağlardan bu yana kullanılmış olan ve kullanılmaya devam eden bir taştır. Bu doğal kristal, renginden dolayı Antik Mısır’da “günbatımı taşı” olarak adlandırılmıştır. Turuncu akik taşının doğurganlığı arttırdığına, kırmızı olanlarının ise eski enerjilerden arınarak, yenilerini sahiplenmek için güç verdiğine inanılırdı. O zamanın savaşçıları, kendilerine güç ve cesaret verdiğine inandıkları için zırhlarında akik taşı taşırlardı.

Orta Çağ’a gelindiğinde, akik taşının simyada kullanımı yaygınlaştı. Simyacılar, taşın koruyucu ve yenileyici özelliğinden en etkili şekilde yararlanmak için, akik taşının üstüne çeşitli şekiller işliyorlar ve bu taşlar, koruyucu bir muska olarak savaşçıların üstlerinde taşınıyordu. Akik taşı, aynı zamanda Araplar tarafından kralların taşı olarak adlandırılır. Rivayete göre, Hz. Muhammed’in parmağında akik taşlı gümüş bir yüzük taşıdığı söylenir. Bu sebeple taş, Araplar ve Müslümanlar tarafından çokça ilgi görür; iyi şans ve nazardan korunmak için yüzük formunda sıkça kullanılır.

Akik Taşı Burçları

Akik taşı, başak burcunun sembolik taşı olmakla birlikte, aslan burçları ile de uyumludur.

Akik Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Akik taşı, solar pleksus, sakral ve kök çakraları ile uyumludur.

Akik Taşı Sertlik

Akik taşının sertlik derecesi 6,5 – 7 arasındadır.

Akik Taşı Özgül Ağırlık

Akik taşının özgül ağırlığı 2,57 – 2,65 arasındadır.

Akik Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Akik taşının kimyasal formülü SiO2, grubu ise silikatlardır.

Akik Taşı Kimler Kullanamaz?

Akik taşı, iyileştirici özellikler bulunan doğal bir taştır ve herkes tarafından kullanılabilir.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping