fbpx

Mercan Taşı Faydaları

  • Duyguları yatıştırır ve huzur enerjisi yayar. Öfke, sabırsızlık ve hayal kırıklığı gibi duygularla başa çıkmaya yardım eder.
  • Sezgi, hayal gücü ve imgeleme yeteneğini arttırır. Yaratıcı işlerle uğraşanlar için özellikle faydalıdır.
  • Gerginlik, korku, stres ve panik gibi duygularla baş etmeye yardım eder. Bu sebeple, anksiyete ve depresyonu yatıştırıcı etkiye sahiptir.
  • Sorunların kökenine inmeyi teşvik ederek geleceğe odaklanmanıza yardımcı olur.

Mercan Taşı Özellikleri

  • Mercan taşlarının büyük çoğunluğu batı Akdeniz’den, özellikle Sardinya’dan çıkarılmaktadır. Bunun yanı sıra Kızıldeniz, Biskay Körfezi, Malezya Takımadaları, Midway Adası, Japonya, Tayvan, Avustralya ve Hawai Adaları, mercan taşının büyük ölçüde çıkarıldığı yerlerdendir.
  • Doğada çeşitli renklerde bulunan mercan taşı, kırmızıdan beyaza, mavi ve kahverengiden siyaha kadar pek çok renge sahip olarak bulunabilir. Kırmızı mercan taşı veya diğer adıyla “değerli mercan”, bu taşların en popüler renkli aksesuar malzemelerindendir.
  • Yarı saydam veya opak halde bulunabilir. Parlatıldığında, cam parlaklığına sahip olmaktadır.
  • Farklı türleri bulunan mercan taşının kullanım alanları oldukça geniş kapsamlı olmakla birlikte, tarihi çok eski dönemlere uzanmaktadır.
mercan 2

Mercan Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Dolaşım sistemini destekler ve kemikleri güçlendirdiğine inanılır.
  • Hücre yenilenmesini hızlandırır ve kan hücrelerini besler.
  • Akne ve benzeri cilt problemlerine iyi geldiği düşünülür.
  • Hormonları dengeler; özellikle kadınlar için iyi olduğuna inanılır. Kalp ile ilgili rahatsızlıkların engellenmesinde yardımcıdır.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Mercan Taşı Anlamı Nedir?

Tıpkı inci ve kehribar gibi organik bileşenlerden oluşan mercan taşı, ismini deniz canlıları olan mercanlardan ve yine aynı isme sahip olan renkten almış bir doğal taştır. Ölen mercan poliplerinin sertleşen iskeletlerinden oluşan mercan taşı, tarih öncesi zamanlara kadar uzanan yarı değerli bir taştır.

Mercan Taşı Nasıl Temizlenir?

Mercan taşı, doğal olarak meydana gelen ve son derece yumuşak bir yapıya sahip olan doğal taşlardandır. Taşıdığı kadim enerji, mercan taşının düzenli olarak temizlenmesini gerektirir. Enerjinizin düştüğünü, taşınızın eskisi kadar etki etmediğini hissetmeniz, taşın temizlenmesi gerektiği anlamına gelir. Mercan taşını arındırmanın birkaç yolu bulunur.

  • Mercan taşının su ile direk teması, kristalin hasar görmesine yol açabilir. Doğal halde gözenekli yapıya sahip olan kristalin temizliği, su ile yıkanmaktansa nemli bir bez ile silinerek yapılabilir. Bu işlemin belli aralıklarla yapılması, taşın fiziksel görünümünü korumasına yardımcı olur.
  • Tuz, negatif enerjiyi emme özelliğine sahip olduğu bilinen bir maddedir. Tuz ile arındırma yöntemi ise çoğu doğal kristal için başvurabileceğiniz bir yöntemdir. Burada önemli olan, mercan taşını tuz ile doğrudan temas ettirmemektir. Bunun yerine, tuz dolu bir kabın içerisine küçük bir kase koymak ve o kasenin içerisine mercan taşını yerleştirmek, kristalinizin negatif enerjilerden arınmasını sağlayacaktır.
  • Ay ışığının güçlü enerjisi, mercan taşının daha güçlü enerjilerle şarj olmasını sağlar. Güneş ışığından uzak tutulması gereken kristalin, gece boyu ay ışığı altında bırakılarak arındırılması gerçekleştirilebilir. Güneş doğmadan önce, mercan taşını bulunduğu yerden almanız gerekir.

Mercan Taşı Kullanımı

Mercan taşı, bilinen en eski tarihe sahip olan taşlardan biridir ve bu taşın kullanım alanları oldukça çeşitlidir. Yüksek enerjisi ile meditasyon, yoga, feng-shui ve şifa çalışmalarında tercih edilen mercan taşı, aynı zamanda popüler bir aksesuar malzemesi ve dekorasyon eşyasıdır.

Mercan taşını gün boyu üzerinizde taşımak, taşın enerjisi ile bütünleşmenin ve böylelikle faydalarından yararlanmanın mükemmel bir yoludur. Mercan taşını çanta veya ceplerinizde; kolye, küpe, yüzük veya bileklik olarak vücudunuzda taşıyabilirsiniz. Kristallerin, onları kullanan kişinin teni ile temas etmesi taşların potansiyelinden en yüksek faydayı almanızı sağlar.

mercan 3

Mercan Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Doğal taş satın almadan önce dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kristalin gerçek olup olmadığını anlamaktır. Mercan taşı, okyanus ve denizlerde kendiliğinden, organik bileşenlerden oluşan bir kristaldir. Bu sebeple, piyasada mercan taşının pek çok sahte versiyonu satılmaktadır. Mercan taşının gerçek olup olmadığını anlamanın birkaç yolu bulunur. Bu yollardan bazıları, mercan taşı aksesuarlar için uygun olmamakla birlikte, dikkatle uygulanmalıdır.

  • Diğer yöntemlere kıyasla oldukça ilginç ve alışılmadık olan bu test için, bir bardak süt kullanılır. Sütün içerisine bırakılan mercan taşının, sütün rengini kırmızımsı bir renge döndürmesi beklenir. Sütte gözlenen bu değişiklik, mercan taşının gerçek olduğunun bir göstergesidir.
  • Diğer bir yöntem ise taşın dış görünüşünü incelemektir. Bu işlem, bir büyüteç yardımı  ile de yapılabilir. Mercan taşının yüzeyinde yumrular ve tanecikler bulunuyorsa, bu taş sahtedir. Mercan taşından boncuklar, pürüzsüz ve eşit bir yapıya sahiptir.
  • Mercan taşının imitasyon ürünleri, genellikle camın boyanmasıyla elde edilmiş ürünlerdir. Bu sebeple taşı asetonla silmek, sahte taşın boyasının silinmesini sağlar. Bunun yanı sıra, mercan taşını ovaladığınızda veya tırnağınızla taşa tıklattığınızda cama benzer bir ses duymanız, taşın sahte olduğu anlamına gelir.

Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.

Mercan Taşı Yıkanır Mı?

Organik bileşenlerden oluşan mercan taşının, hassas ve yumuşak yapısı sebebi ile suda yıkanması tavsiye edilmemektedir.

Mercan Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Mercan taşı, spiritüel ve şifa çalışmalarına dahil edebileceğiniz mükemmel bir kristaldir. Mercan taşını diğer doğal kristallerle birlikte kullanmak taşın enerjisini arttıracağı gibi, meditasyonlara da dahil etmek için oldukça idealdir. Mercan taşı ile birlikte kullanabileceğiniz birçok doğal kristal bulunur.

Alerjilere iyi geldiği söylenen mercan taşı, karnelyan, aventurin, apatit ve lal taşları ile birlikte kullanıldığında, alerjilerin yan etkilerini yatıştırma özelliğinin arttığı söylenir.

Hayatına sevgi enerjisini çekmek veya var olan ilişkilerini güçlendirmek isteyenler için ise mercan taşını selenit, kehribar, ay taşı, lapis lazuli ve pembe kuvars kristalleri ile kullanmaları önerilir.

Mercan Taşı ile Meditasyon

Mercan; denge, huzur ve dönüşümün taşıdır. Bu kristalin meditasyonlardaki rolü oldukça güçlü ve etkilidir. Kök ve sakral çakra meditasyonlarında kullanabileceğiniz mercan taşı, sağlıksız ve toksik düşüncelerden uzaklaşmanıza; yas ve güçsüzlük gibi duygulardan arınmanıza yardımcı olur. Mercan taşını meditasyon esnasında yakınlarında bulundurmanız, elinizde tutmanız veya çakra bölgelerinde bulundurmanız, taşın enerjisini hissetmek için uygun olacaktır.

mercan 4

Mercan Taşı Neden Çatlar

Mercan taşı, organik bileşimlerle oluşan ve oldukça yumuşak bir yapıya sahip olan bir kristaldir. Tırnağınızla bile kolayca çizebileceğiniz kristal, fiziksel darbelere, güneş ışığına, kimyasal maddelere ve yağlara karşı oldukça hassastır. Mercan taşının bakımının düzensiz yapılması, taşın çatlamasına veya hasar görmesine yol açabilir.

Bunun yanı sıra, her doğal kristal farklı bir enerjiye sahiptir. Çok uzun yıllardan beri şifalı enerjileri sebebiyle kullanılan mercan taşı, negatif enerjilere karşı son derece hassastır. Kristalin bakımının düzenli olarak yapılmaması, fazla negatif enerjiyle yüklenmesi veya bulunduğu ortamla uyumlanamaması, taşınızın beklenmedik anlarda çatlamasına sebep olabilir.

Mercan Taşı Tarihi

Mercan taşının, antik Mısır ve tarih öncesi çağlarda Avrupa’da kullanıldığı; Büyük Plinius’un Naturalis Historia adlı kitabında detaylıca açıkladığı bilinmektedir. Mercan taşının bu dönemde Galyalılar tarafından zırh, kılıç ve miğferlerinde korunma amaçlı taşındığını yazan Plinius, aynı zamanda taşın şifa alanlarında da kullanıldığından söz etmiştir. Farklı kültürlerde ve hikayelerde özel bir yere sahip olan mercan taşının, çok eski zamanlardan beri koruyucu tılsım olarak kullanıldığı ve her türlü kötü enerjiye karşı korunmak için kullanıldığı bilinmektedir.

Mercan Taşı Burçları

Mercan taşı, akrep ve koç burçları ile uyumludur.

Mercan Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Mercan taşı, kök ve sakral çakralar ile uyumludur.

Mercan Taşı Sertlik

Mercan taşı sertlik derecesi 3 – 4 arasındadır.

Mercan Taşı Özgül Ağırlık

Mercan taşının özgül ağırlığı 2,65dir.

Mercan Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Mercan taşının kimyasal formülü CaCO3, grubu organik bileşenlerdir.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping