Oltu Taşı Faydaları
- Oluşumu milyon yıllar süren taş, toprağın kadim enerjisine sahiptir. Dengeleyici ve topraklayıcı enerjisi bulunur.
- Kişinin hayatına yeni aşk enerjileri çeker. Sevdiklerinize karşı daha anlayışlı ve sabırlı olmanızı sağlar.
- Sahip olduğu huzur enerjisi ile stres ve anksiyete ile başa çıkar. Üzerinde taşıyan kişiyi sakinleştirir.
- Kök çakra ile uyumlanan taş, cesareti ve öz güveni arttırır. Kişinin ayaklarının yere sağlam basmasını sağlar.
- Radyasyonu emen taşlardan biridir. Elektromanyetik dalgaları uzaklaştırma özelliğine sahiptir ve bu açıdan diğer doğal taşlardan ayrılır.
Oltu Taşı Özellikleri
- Erzurum’dan çıkarılmakta olan taş, Fransa, Hindistan ve Kuzey Amerika gibi ülkeler başta olmak üzere çeşitli ülkelerde de çıkarılmaktadır.
- Ham haliyle doku ve görünüş olarak kömüre benzeyen oltu taşı, kolay şekle giren ve işlendiği zaman parlak görünüme sahip olan bir taştır.
- Ahşabın fosilleşmesiyle oluşan oltu taşı, bu özelliği ile bir tür kehribardır. Bu sebeple “Kara Kehribar” veya “Siyah Kehribar” gibi isimlerle de bilinir.
- Oltu taşı, elektromanyetik dalgaları uzaklaştırma etkisine sahip olmasıyla bilinir. Aynı zamanda negatif enerjiye karşı oldukça hassas olan taşın, biriktirdiği enerji sebebiyle çatlaması oldukça olağandır. Bu sebeple “sabır taşı” olarak da anılır.
Oltu Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi
- Sakinleştirici enerjisi sayesinde depresyon gibi rahatsızlıklarla başa çıkmada etkilidir.
- Detoks özelliği bulunur. Vücutta biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olduğu söylenir ve auradaki negatif enerjileri temizler.
- Çam reçinesinin fosilleşmesi ile oluşan taşın organik bir bileşen olması sebebiyle ağrı kesici özelliklere sahip olduğu söylenir. Özellikle baş ağrılarına ve migrene iyi gelir.
- Vücuttaki enfeksiyonlarla savaştığı söylenen bir taştır. Vücudun toksinlerden arınması için ihtiyacı olan vitamin ve minerallerin emilimini kolaylaştırdığına inanılır.
Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.
Oltu Taşı Anlamı Nedir?
Oltu taşı, adından da anlaşılacağı gibi, Erzurum’un Oltu ilçesinden çıkarılmakta olan bir taştır. İsmini de buradan almaktadır. Oltu taşı, aynı zamanda “Jet Taşı” veya “Kara Kehribar” olarak da bilinmektedir.
Oltu Taşı Nasıl Temizlenir?
Tıpkı kehribar gibi, oltu taşının oluşumu da milyon yıllar sürmektedir ve taş, oldukça kadim bir enerjiye sahiptir. Oltu taşı, negatif enerjilere karşı son derece hassas bir taştır ve bu sebeple düzenli aralıklarla temizlenmelidir.
- Selenit, kristal kuvars veya ametist gibi taşlar, içerisinde bulundukları ortamı veya etrafında bulunan diğer kristallerin enerjilerini temizleme özelliğine sahip güçlü taşlardır. Oltu taşını arındırıcı özelliği yüksek olan bu taşların yanında birkaç saat bırakmak, taşların enerjilerinin etkileşime girerek birbirlerini arındırmalarını sağlayacaktır.
- Tütsü ile arındırma, oltu taşının sahip olduğu güçlü enerjinin yenilenmesi için harika bir yöntemdir. Tütsünün dumanında oltu taşını bir süre gezdirmek, taşın negatif enerjilerden hızlı bir şekilde arınarak yenilenmesine yardımcı olur.
- Oltu taşını birikmiş negatif enerjilerden arındırmak ve daha güçlü enerjilerle tekrardan şarj etmek için taşınızı ay ışığı altında bırakabilirsiniz. Ay ışığını tamamen görecek bir yerde oltu taşını gece boyunca bekletmek, ayın güçlü ve şifacı dişil enerjisinin taşa yüklenmesini sağlar.
Oltu Taşı Kullanımı
Enerjisi ile her tür spiritüel-şifalı ritüellerde kullanılabilen oltu taşı, özelliklerde aksesuarlarda ve doğal taş takılarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Özellikle ülkemizde önemli bir yere sahip olan kristal, en çok tesbihlerde ve doğal taş kolye, yüzük, bileklik ve küpelerde kullanılmaktadır. Doğal taşların onları üzerinde taşıyan kişinin teni ile temas etmesi, taşın enerjisinden yararlanmanın en etkili yoludur. Bu sebeple oltu taşı takılar, auranızı devamlı olarak güvende tutmanın ideal yollarındandır.
Oltu Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?
Gerçek oltu taşı satın almak, özellikle son zamanlarda yurtdışından ithal edilen sahte ürünlerin piyasada satışa sunulması nedeniyle zor hale gelmiştir. Bu sebeple doğal taş alışverişi yapacağınız satıcının güvenirliğini araştırmak ve taşın belli başlı özelliklerini kontrol etmek oldukça önemlidir.
- Oltu taşının gerçek olup olmadığını anlamak için yapılması önerilen pek çok test bulunsa da bunlardan çoğu taşa zarar verebilecek yöntemlerdir. Oltu taşı yanıcı özelliğe sahip bir taştır ve ısıtma yöntemi hem gerçek hem de sahte taşa zarar verebilmektedir. Bunun yerine, oltu taşının doğal olarak sahip olduğu mıknatıs özelliğini test edebilirsiniz. Oltu taşı, başka cisimlere sürtüldüğü zaman taşın mıknatıs özelliği ortaya çıkar ve etrafındaki cisimleri kendine çektiği gözlemlenebilir.
- Oltu taşının Mohs skalasındaki sertlik derecesi 3’tür. Taşın sertliği çoğu doğal kristale kıyasla düşüktür ve kendine özgü bir ağırlığa sahiptir. Elinize aldığınızda taşın çok ağır olduğunu gözlemlemeniz, oltu taşının sahte olduğu anlamına gelebilir.
- Bu yöntem de taşa zarar verebilecek bir uygulama olduğu için dikkatle uygulanmalı, fakat birden fazla olarak bulunan taşlara uygulanabilmektedir. Bir bıçak yardımı ile hafifle kazınacak olan oltu taşı, doğal olduğunda kahverengi bir toz çıkaracaktır. Ham halde kömüre benzeyen taş için yapılan bu yöntem, taşın gerçekliğini anlamaya yardımcı olabilmektedir.
Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.
Oltu Taşı Yıkanır Mı?
Oltu taşının su ile teması kısa sürelerde sorun yaratmasa da yapısı ve sahip olduğu düşük sertlik derecesi sebebi ile suda yıkanması tavsiye edilmez.
Oltu Taşı Hangi Taşla Kullanılır?
Oltu taşının diğer doğal kristallerle birlikte kullanılması özellikle çakraları dengelemede etkilidir. Kristallerin sahip oldukları eşsiz enerjiler birlikte kullanıldıkları zaman güçlenir ve oltu taşı, çoğu taş ile kullanılabilecek güçlü ve kadim bir taştır.
Karnelyan ve oltu taşlarının birlikteliği sakral çakrayı çalıştıran ve dengeleyen bir kombinasyondur. Düzenli çalışmaya başlayan sakral çakra, kişinin öz güvenini arttırırken aynı zamanda yaratıcılık, motivasyon ve üretkenliği arttırır.
Oltu taşı ile birlikte kullanılan sitrin, iyi şans, bolluk ve bereket enerjilerini hayatına çekmek isteyenler için idealdir. Sitrin taşı tek başına zenginlik, şans ve mutluluk enerjilerine sahip olan bir taştır. Sitrin kristalinin oltu taşı ile kullanılması ise taşın bu enerjilerini daha da güçlendirir.
Oltu Taşı ile Meditasyon
Oltu taşı, aurayı negatif enerjilere karşı güçlü bir şekilde koruması sebebiyle meditasyonlarda kullanmak için harika bir kristaldir. Meditasyona başlamadan önce enerji temizliğinin gerçekleştirilmesi gereken taş, dengeleme ve odaklanma enerjisi ile kişiye büyük fayda sağlar. Meditasyon esnasında oltu taşını avuç içinizde tutmanız, taşın şifalı özelliklerinden faydalanabilmek için yeterli olacaktır.
Oltu Taşı Neden Çatlar
Oltu taşı, yapısı gereği son derece hassas ve kırılgan bir taştır. Taşın bir yerden düşmesi, fiziksel bir darbe alması, sıcak suya girmesi veya kimyasallara maruz kalması, oltu taşının kolaylıkla çatlamasına sebep olabilir.
Bunun yanı sıra oltu taşı negatif enerjileri ve radyasyonu emmesi ile bilinir. Bu özelliği ile oldukça güçlü olan taş, fazla negatif enerji ile yüklendiğinde veya bulunduğu ortamla uyumlanamadığında çatlayabilir veya ortadan ikiye ayrılabilir.
Oltu Taşı Tarihi
Tarihi Bronz Çağı’na uzanan oltu taşı, çeşitli uygarlıklar tarafından aksesuarlarda ve mücevherlerde kullanıldığı bilinen değerli bir taştır. Oltu taşının tarihteki kullanımı oldukça çeşitlidir ve taşın faydalarından pek çok tarihi kaynakta bahsedilmektedir. 17. Yüzyılda doktorlar tarafından tozu ile ilaç yapıldığı bilinen oltu taşının, yine daha önceki tarihlerde tesbih, heykel ve sandık yapımında kullanıldığı bilinmektedir.
Oltu Taşı Burçları
Oltu taşı, özellikle oğlak burçları ile uyumlu çalışır.
Oltu Taşı Uyumlu Olduğu Çakra
Oltu taşı, kök çakra ile uyumlu çalışır.
Oltu Taşı Sertlik
Oltu taşının sertlik derecesi 3’tür.
Oltu Taşı Özgül Ağırlık
Oltu taşının özgül ağırlığı 1,26’tir.
Oltu Taşı Kimyasal Formül ve Grubu
Oltu taşı, organik bileşenlerden oluşan bir taştır.