fbpx

Gua Sha Taşı Özellikleri

  • Yeşim taşı, ametist ve pembe kuvars başta olmak üzere, farklı doğal taşlardan üretilen çeşitleri bulunur.
  • Genellikle doğal yağlar ve bitkilerle birlikte kullanılır.

Tedavi amacı ile kullanılan Gua Sha taşı, bir çeşit alternatif tıp aracıdır.

Gua Sha Taşı Faydaları

  • Kas ve cilt dokusunu gevşeterek rahatlık sağlar ve strese iyi gelir.
  • Kişinin hem zihin hem de bedenen daha dinç ve sağlıklı olmasını sağlar.
  • Yalnızca vücudu iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda kaygı ve uykusuzluk sorunları için de etkilidir.
  • Vücuttaki enerji akışını düzenler.

Gua Sha Taşı Anlamı Nedir?

Gua Sha taşı, farklı doğal taşlardan elde edilen bir masaj aleti ve aynı zamanda masaj tekniğine verilen isimdir. “Kazımak” anlamına gelen “Gua”, ve “kum” anlamına gelen “Sha” kelimelerinden türemiş olan bu taş, yüze ve vücuda masaj yapılarak kas ve doku tedavisi sağlamayı amaçlar.

Gua Sha Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Kan dolaşımını hızlandırarak, daha dinç, parlak ve sağlıklı bir görünüm kazandırır.
  • Lenfatik drenajı arttırarak, yavaş çalıştığında yüzde oluşabilecek şişlik, donukluk ve yorgunluk görünümlerini yok eder.
  • Akne ve akne izlerini azaltır.
  • Ciltteki kırışıklık ve çizgilerin giderilmesinde etkilidir.
  • Siyah göz altlarını yok eder ve daha aydınlık bir görünüm sağlar.

Gua Sha Taşı Yüz İnceltir Mi?

Gua Sha taşı ile rutin olarak yapılan masaj, yüzdeki kan dolaşımını hızlandırır, cildi sıkılaştırır ve yüz hatlarının şekillenmesini sağlar. Bu yüzden Gua Sha taşı, yüz inceltmede oldukça etkilidir.

Gua Sha Taşı Nasıl Temizlenir?

Gua Sha taşının temizliği, hijyenik sebeplerden dolayı sıklıkla yapılmalıdır. Taşınızı ılık su ve sabunla narince yıkayabileceğiniz gibi, enerjisini arındırmak için dolunay ışığı altında da bekletebilirsiniz.

Gua Sha Taşı Kullanımı

Gua Sha taşının kullanımı oldukça basittir ve Gua Sha masajının yapılma sıklığı, kişinin ihtiyacına göre değişiklik gösterebilir. Gua Sha taşı ile masaj yaparken, taşı boyun bölgesinden başlayarak, yukarıya doğru hareket ettirmek gerekmektedir. Taşın cilt üzerinde hareketini kolaylaştırmak için ise, uygulamadan önce cildinizi doğal yağlar ile nemlendirebilirsiniz.

Gua Sha taşının sabah kullanımı, yüzdeki şişliği ve kızarıklığı azaltması için idealdir. Akşam yapacağınız bir masaj ise, cildin yorgunluğunu giderir ve vücudu toksinlerden arındırmaya yardımcıdır.

Gua Sha Taşı Renkleri

Gua Sha taşı renkleri, kullanılan doğal taşa göre çeşitlilik gösterir. Gua Sha taşının yapımında kullanılan en yaygın taşlardan bazıları, yeşim taşı, ametist, kuvars çeşitleri, mavi sodalit, sitrin ve obsidyen taşlarıdır. Dolayısıyla bu taş, genellikle yeşil, pembe, mavi, siyah, beyaz ve sarı gibi renklere sahiptir.

Gua Sha Taşı Tarihi

Gua Sha taşının tarihinin Paleolitik Çağ’a kadar uzandığı ve o zamanlarda dahi tedavi amaçlı kullanıldığı söylense de, en eski kayıtlar Antik Çin’e uzanır. Gua Sha tedavisinin, geleneksel Çin tedavilerinden en eskisi olduğu bilinir ve ilk olarak Çin’deki Ming Hanedanı’nda kullanılmıştır.

Tarih boyunca tıbbi kaynaklara ismini yazdırmayı başarmış olan Gua Sha taşı, uzun yıllar boyunca hastalıkların tedavisinde, vücuttaki acı ve kas gerginliğini gidermek için kullanılmış; günümüzde ise oldukça yaygınlaşan bir güzellik malzemesi olarak yerini almıştır.

Gua Sha Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Gua Sha taşının günümüzde fazlasıyla popülerleşmesi, plastik gibi çeşitli maddelerden elde edilen ürünlerin üretilmesine yol açmıştır. Gua Sha taşı, çeşitli doğal taş modellerine sahip olmasından dolayı, görünüşünde farklılık gösterir. Fakat, Gua Sha taşınızın gerçek olup olmadığını anlamak için kontrol edebileceğiniz birkaç yöntem bulunur.

  • Doğal taşların yüzeyleri çoğu zaman tamamen pürüzsüz değildir ve dokunduğunuz zaman az da olsa pürüzlü hissettirir. Gua Sha taşınızın gerçek olup olmadığını anlamak için, taşın yüzeyini kontrol edebilirsiniz.
  • Doğal kristaller farklı renk geçişlerine sahiptirler ve bu renk geçişleri genellikle düzensizdir. Gua Sha taşınızın rengi, size taşın gerçekliği ile ilgili ipucu verebilir.
  • Gua Sha taşının yüzeyi, genelde kendiliğinden soğuk hissettirir. Bu, neredeyse bütün doğal kristallerin ortak özelliğidir ve kontrol etmesi son derece basittir.

Gua Sha Taşı Yıkanır Mı?

Gua Sha taşının yıkanmasında bir sakınca yoktur. Ancak, taşınızı güçlü kimyasal temizlik malzemeleri ile temas ettirmemeniz tavsiye edilir.

Gua Sha Taşı Neden Çatlar?

Gua Sha taşının çatlama sebepleri arasında fiziksel darbeler başta gelir. Taşınızı yüksek bir yerden düşürmek veya hızla bir yere çarpmak, taşın çatlamasına sebep olabilir. Bu nedenle, Gua Sha taşınızı uygun ortamlarda saklamanız ve düzenli olarak temizliğini yapmanız gerekmektedir.

Gua Sha Taşı Baş Ağrısı ve Migrene İyi Gelir Mi?

Gua Sha taşı, kullanıldığı bölgelerdeki kasları gevşeterek rahatlama sağlar. Bu sebeple, özellikle baş ağrısı, migren, boyun ve omuz bölgelerindeki ağrılar için son derece etkilidir.

Gua Sha Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Gua Sha taşı, üretildiği taşın özelliklerine göre farklı çakralar ile uyumlanabilir. Örnek vermek gerekirse, pembe kuvars Gua Sha taşı, kalp çakrası ile uyumludur. Ametist, üçüncü göz, siyah turmalinden bir Gua Sha taşı ise kök çakrası ile uyumludur.

Gua Sha Taşı Sertlik

Gua Sha taşının sertlik derecesi, kullanılan taşa göre farklılık göstermektedir.

Gua Sha Taşı Özgül Ağırlık

Gua Sha taşının özgül ağırlığı, kullanılan doğal taşa göre farklılık göstermektedir.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping