fbpx

Selestit Taşı Faydaları

  • Oldukça yüksek bir enerjiye sahip olan ve üçüncü göz çakrası ile çalışan selestit taşı, yüksek bilinçle olan bağlantıyı güçlendirir. Daha canlı ve lucid rüyalar görmeyi, rüyalar aracılığı ile gelecek olan mesajları anlamayı kolaylaştırır.
  • Aynı zamanda zihinle yakından alakalı olan taş, zihin netliğini sağlayarak mantıklı kararlar almaya teşvik eder ve her türlü enerjiyi dengeleyerek bulunduğu ortama huzur enerjisi yayar.
  • Duygusal ve enerjisel yönden rahatlatıcı özelliklere sahiptir. Aura temizlemede etkili olan taş, duygusal olarak yaşanan yoğunluğu ve karmaşayı dengede tutar. Ani duygu patlamalarının önüne geçerek duyguları yumuşatır.
  • Çakra temizliğinde ve dengeleme çalışmalarında etkili bir yere sahiptir.

Selestit Taşı Özellikleri

  • Genellikle sahip olduğu gök mavisi renk tonlarıyla bilinen selestit taşı, renksiz, beyaz, soluk mavi ve yeşil, pembe, kahverengi ve siyah renklere sahip olarak da bulunabilir.
  • Dünyanın her yerinde az miktarlarda bulunabilen taşın mavi rengi Madagaskar ve İtalya’dan; turuncu renkli türleri ise Kanada’dan çıkarılmaktadır.
  • Benzersiz bir özelliğe sahip olan selestit taşı, toz haline getirildiğinde oldukça yanıcı olmasıyla bilinir. Yandığı sırada doğal olarak sergilediği güçlü ve parlak kırmızı rengi sebebiyle selestit taşı, yaygın olarak havai fişeklerde kullanılmaktadır.
  • Saydam veya yarı-saydam halde bulunan taş, camsı bir parlaklığa sahiptir ve güneş ışığı ile olan direk teması, taşın renginin zaman içinde solmasına sebep olmaktadır.
selestit 4

Selestit Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Vücuttaki toksinleri arındırmada yardımcıdır. Özellikle stres ve kaygı ile ilgili rahatsızlıkların tedavisinde etkilidir.
  • Göz ve kulak sağlığının korunmasında ve iyileştirilmesinde etkili olduğu söylenir.
  • Toksin arındırıcı özelliği ile sindirim sisteminin de dengelenmesine yardımcı olur. Hücre yenilenmesini sağlayarak hastalıkların hızlı iyileşmesine yardım eder.
  • Ağız ile alakalı; ağız içi ülser veya diş çürükleri gibi rahatsızlıklarda etkili olduğuna inanılmaktadır.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Selestit Taşı Anlamı Nedir?

İngilizcede “Celestine” olarak bilinen selestit taşının ismi, Latince caelestis kelimesinden gelmektedir. İngilizceye “celestial” olarak geçen bu kelime, Türkçede “göksel” anlamı taşımaktadır. Kristale verilen bu ad, selestit taşının sahip olduğu gök mavisinden gelmektedir.

Selestit Taşı Nasıl Temizlenir?

Selestit taşı, son derece yüksek enerjiye sahip olan şifalı bir taştır. Duygusal, zihinsel ve enerjisel bedenle yakından ilişkili olan selestit kristali, düzenli olarak temizlenmeli ve negatif enerjilerinden arındırılmalıdır.

  • Tuz, negatif enerjileri temizlemesi ile, bilinen en eski arındırma malzemelerinden biridir. Tuz dolu bir kasenin içerisine selestit taşını gömmek, kristalin negatif enerjilerinden arınmasına yardım eder. Bu işlem yalnızca kuru tuzla gerçekleştirilmeli, taşın tuzlu suya sokulmaması gerekir.
  • Tütsü ile arındırma, her türlü negatif enerjiyi uzaklaştırmak için kullanılan eski ve etkili bir yöntemdir. Yanan bir tütsünün dumanında doğal taş takıları birkaç dakika gezdirmek, taşların enerjilerinin boşaltılmasını sağlar.
  • Selestit taşı, ay ışığı altında şarj olmak üzere bırakabileceğiniz kristaller arasındadır. Güneş ışığından uzak tutulması gereken taşın, özellikle dolunay veya yeni ay zamanlarında güçlenen ayın ışığı altında bırakılarak enerjisi yenilenebilir.
selestit 5

Selestit Taşı Kullanımı

Gökyüzü mavisi ve narin yapısı ile selestit taşı, yoğunluklu olarak doğal taş takılarda ve dekor eşyalarında kullanılmaktadır. Selestit taşından küpe, kolye, bileklik ve yüzükler, kristalin teninize temas etmesini sağlayarak taşın enerjisinden en yüksek şekilde faydalanmanızı sağlar. Bunun yanı sıra, üzerinde taşıyan kişinin aurasını ve bulunduğu ortamın enerjisini dengeleme özelliğine sahip olan selestit taşı, aynı zamanda meditasyonlarda ve feng-shui uygulamalarında da kullanılabilmektedir.

Selestit Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Selestit taşı, narin yapısı sebebi ile doğal taş takılara uyarlanması nispeten zorlu olan bir kristaldir. Bu kırılgan yapısı, piyasada selestit adı ile satılan sahte taşların yaygınlığını arttırmaktadır. Selestit taşı almadan önce göz önünde bulundurabileceğiniz ve gerçek olup olmadığını kontrol edebileceğiniz bazı yöntemler bulunur.

  • Selestit taşı, kırılgan yapısı sebebiyle kesimi zor olan bir kristaldir. Bu sebeple piyasada genellikle ham halde bulunan taş, aynı zamanda aksesuarlarda zümrüt veya baget kesime sahiptir. Bu kristalin diğer doğal taşlara kıyasla farklı bir tarza sahip olması, dikkat edilmesi gereken ilk adımlardan biridir.
  • Taşın rengi, göz önünde bulundurulması gereken diğer adımdır. Saf halde bulunan selestit taşı, soluk mavi veya renksiz haldedir. Bunun yanı sıra, piyasada farklı renklere sahip selestit taşları da bulunur. Maviden farklı bir renge sahip olan taşlar tamamen sahte olmasa da bu renklere sahip olmaları, selestit taşının başka minerallerle karışmış olduğu anlamına gelir. Kısaca, bu tarz taşlar tek bir mineralden oluşmuş saf selestit taşları değildir.

Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.

Selestit Taşı Yıkanır Mı?

Selenit taşı, düşük bir sertlik derecesine sahip olduğundan dolayı suda yıkanmamalıdır.

Selestit Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Son derece mistik bir taş olan selestit, spiritüel alemlerle olan ilişkisi ve yaydığı huzur enerjisi ile bilinir. Selestit taşının farklı enerjilere sahip diğer doğal taşlarla kullanılması, kristalin sahip olduğu enerjinin güçlenmesini sağlar.

Ametist ve selestit taşlarının birlikteliği yüksek bilinç ile olan bağın güçlendirilmesinde etkilidir. Bu farkındalığa sahip olan ve yüksek bilincine bağlanan kişinin, kendisinin en iyi versiyonuna ulaşması kolaylaşır. Spiritüel enerjisi güçlü olan bu iki kristal, melekler ve ruhani rehberler ile olan iletişimin de güçlenmesine yardım eder.

Amazonit taşı, selestit taşı ile benzerlik gösteren bir enerjiye sahiptir. Bu iki kristalin benzer özelliklere sahip olması, onları ideal bir ikili yapar. Boğaz çakrası ile uyumlanan amazonit ve selestit taşları, iletişim alanında oldukça etkilidir. Bu kristaller, özellikle kendini ifade etmekten çekinen ve düşüncelerini rahatlıkla dile getiremeyen kişiler son derece idealdir.

selestit 3

Selestit Taşı ile Meditasyon

Spiritüel ve duygusal enerjileri ile selestit taşı, meditasyonlarda kullanılabilecek en etkili doğal taşlardan biridir. Boğaz ve üçüncü göz çakraları ile uyumlu çalışan kristal, özellikle çakra meditasyonlarında tercih edilebilir. Selestit taşını boğaz bölgenize veya alnınızın ortasına koyarak meditasyon yapmak, bu bölgelerle ilişkilendirilen çakralardaki enerji akışını düzenler. Bunun yanı sıra taşı avuç içinize alabilir, nefes egzersizleri ve imgeleme çalışmaları yaparak selestit kristalinin spiritüel enerjisinden yararlanabilirsiniz.

Selestit Taşı Neden Çatlar

Selestit taşı narin yapılı bir kristaldir. Bu taşın kendisinden çok daha sert ve dayanıklı taşlarla birlikte saklanması dahi selestit taşının zarar görmesine sebep olabilir. Taşınızı yanlışlıkla düşürmek, bir yere çarpmak veya kimyasal maddelere maruz bırakmak, selestit taşının çatlamasına sebep olur.

Diğer bir sebep ise taşın fazla negatif enerji ile yüklenmiş olmasıdır. Selestit taşı, ani ve yoğun duyguları kontrol altına almakta ustadır ve bu yüzden, taşın düzenli olarak arındırılması önemlidir. Selestit taşının fazla enerji ile yüklenmesi veya bulunduğu ortamın enerjisine uyumlanamaması, taşınızın çatlama sebepleri arasındadır.

selestit 2

Selestit Taşı Tarihi

Sicilya efsanelerine göre selestit taşı, yıldızlardan yeryüzüne düştüğüne inanılan bir kristaldir ve taşın bu ismi almasının bir sebebi de gökyüzü ile ilişkilendirilmesidir. Taşın keşfinin resmi olarak 1790’lı yıllara dayandığı bilinse de antik çağlardaki kullanımından da bahsedilmektedir. Eski tarihlerde özellikle simyacılar ve büyücüler tarafından oldukça ilgi gören taşın garip ve mistik enerjilere sahip olduğuna inanıldığı bilinmektedir. Taşın sahip olduğu huzur, sevgi ve şifa enerjilerinin ise keşfinden çok öncesinden beri bilindiği tahmin edilmektedir.

selestit 1

Selestit Taşı Burçları

Selestit taşı ikizler ve terazi burçları ile uyumludur.

Selestit Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Selestit taşı, özellikle üçüncü göz ve boğaz çakraları ile ilişkilendirilir.

Selestit Taşı Sertlik

Selestit taşının sertlik derecesi 3 – 3,5 arasındadır.

Selestit Taşı Özgül Ağırlık

Selestit taşının özgül ağırlığı 3,96 – 3,98’dir.

Selestit Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Selestit taşını kimyasal formülü SrSO4, grubu ise barit mineralleridir.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping