fbpx

Yüksek Tansiyona İyi Gelen Taşlar Nasıl Kullanılır?

Doğal taşların enerjilerinden faydalanmak için öne çıkan ilk faktörlerden biri niyettir. Bu sebeple ilk kez kullanmaya başlayacağınız doğal taşı önce arındırmanız ve ardından niyetinize uygun olarak programlamanız önemlidir.

Yüksek tansiyona iyi gelen taşları kullanmanın çeşitli yolları bulunur. Bu yollardan bazıları meditasyon ve imgeleme çalışmaları olabilirken, diğerleri içinse taşı üzerinizde taşımak yeterlidir. Yüksek tansiyona iyi gelen taşlar arasından size en uygununu seçtikten ve onu şifalandırma için programladıktan sonra, programlanmış doğal taş kolye, küpe, bileklik ve yüzük gibi takılarınızı gün boyu üzerinizde taşıyarak taşın şifalı enerjisinden yararlanabilirsiniz.

Yüksek tansiyona iyi gelen taşların meditasyonlarda kullanılması ise oldukça basittir. Çakra taşı olarak da çalışabilecek olan bu kristalleri, özellikle kan basıcı ile ilişkilendirilen ilk 4 çakranın dengelenmesi için çakra bölgelerine yerleştirerek meditasyon yapabilirsiniz.

Not: Söz konusu uygulamalar, hastalıkların, uzman doktorlar tarafından önerilen tedavilerine ek olarak sunulan destekleyici uygulamalardır. Bu uygulamaların bilimsel kanıtları bulunmamakla birlikte, tek başına tedavi olarak kullanılmaları önerilmez.

Akik Taşı Tansiyona İyi Gelir Mi?

Akik taşı, kan dolaşımını düzenlediği ve tansiyonu dengelediği söylenen şifalı kristallerden biridir. İçerisinde adeta yaşam enerjisini barındıran akik taşı, neşe, ilham, yaratıcılık ve özsaygı enerjileri için birebirdir. Aynı zamanda vücudun bağışıklık sistemini düzenlediği, kan şekeri seviyesini dengelediği ve yüksek tansiyonu düşürdüğü söylenen akik taşı, kan basıncını düzenlemek için kullanılabilecek en ideal taşların başında gelir.

dogaltas 1 1

Yüksek Tansiyona İyi Gelen 10 Doğal Taş

Yüksek tansiyon, pek çok sebebe bağlı olarak ortaya çıkabilen tıbbi bir durumdur. Günlük tüketilen besinler, fiziksel aktivite ve alkol tüketimi gibi pek çok etken, hipertansiyona neden olabilir. Bunun yanı sıra, bu durumu tetikleyen en büyük faktörlerden birisi de strestir. Bu durumda doğal taşların şifalı enerjilerine başvurmak, stresin sebep olduğu yüksek tansiyonu dengeleme konusunda geleneksel tedavi yöntemlerini destekleyici bir uygulama görevi görebilmektedir.

  • Hematit Taşı

Diğer adı “kan taşı” olan hematit, kan ile ilişkili tıbbi durumların ve rahatsızlıkların tedavisinde kullanılabileceği söylenen şifalı bir kristaldir. Hematit taşı, vücutta kan akışını düzenlemesi ve yüksek tansiyonu düşürmesi ile bilinir.

hematit
  • Ametist Taşı

Ametist, oldukça güçlü bir koruyucu olarak öne çıkan ve dolaşım sistemini düzenlemesi ile bilinen bir taştır. Ametist taşının stresi azaltarak kişiyi rahatlatması, yüksek tansiyonu düşürmesini sağlayan bir özellik olarak öne çıkar.

dogaltas 1
  • Siyah Turmalin Taşı

Topraklayıcı ve dengeleyici özelliklere sahip olan siyah turmalin taşı, vücuda canlılık sağlar ve sinir sistemini güçlendirir. Stres ve diğer negatif enerjilerle başa çıkma özelliğine sahip olan kristal, kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur.

turmalin
  • Yeşil Aventurin Taşı

Kalp çakrası ile uyumlu çalışan yeşil aventurin taşı, yine kalp çakrası ile ilişkilendirilen tansiyon problemlerinin yatıştırılmasında etkilidir. Sakinleştirici, dengeleyici ve kalbi şifalandıran enerjisiyle yeşil aventurin, kişiyi rahatlatarak yüksek tansiyonu düşürmeyi kolaylaştıran taşlardandır.

aventurin
  • Labradorit Taşı

Stres ve anksiyeteyi azaltmada usta olan labradorit, aynı zamanda yüksek tansiyonu düşürme özelliğine sahiptir. Kan dolaşımını hızlandırarak soğuğa karşı dayanıklılığı arttıran taş, güçlendirici ve dengeleyici bir etkiye sahiptir.

karnelyan 4
  • Sodalit Taşı

Negatif enerjilere karşı kalkan görevi gören sodalit taşı, stres ve anksiyeteye iyi gelen koruyucu bir kristaldir. Sodalit taşı, yüksek tansiyonla birlikte gelen semptomlarla başa çıkmak için gereken gücü verir ve bağışıklık sistemini güçlendirerek, hastalıklara karşı direnç kazandırır.

Blog Gorselleri 4
  • Rodokrozit Taşı

Kalp ve dolaşım sistemine yardımcı olan rodokrozit taşının, uzun yıllar boyunca kan basıncı ve nabız hızını düzenlemek için kullanıldığı bilinir. Damarların sertleşmesi ve daralması gibi problemlerin tedavisinde de etkili olan taş, genel olarak canlılık ve direnç sağlar.

rodokrozit5
  • Malakit Taşı

Çıkarıldığında toksik olmasının yanı sıra malakit taşı, kalp problemlerine iyi gelen ve kan basıncını düzenleyen etkili bir kristaldir. Üzerinde taşıyan kişiye denge ve uyum sağlayan taş, aynı zamanda kırmızı yeni kan hücrelerinin oluşumunda da etkilidir ve kişiye canlılık vermesi ile bilinir.

malakit 5
  • Lapis Lazuli Taşı

Kalp ritmini iyileştirir ve dolaşımı düzenler. Yüksek tansiyonu düşüren lapis lazuli taşı, aynı zamanda vertigo için de etkilidir. Kandaki toksinleri temizlemeye yardımcı olan taş, hastalıkların kökenine inerek tedavi sürecini kolaylaştırması ile bilinir.

Blog Gorselleri 3
  • Kyanit Taşı

Şifa enerjisi güçlü olan kyanit taşı, aynı zamanda doğal bir ağrı kesicidir. Enfeksiyonların iyileşmesine katkıda bulunan taş, yüksek kan basıncını dengelemede de etkilidir. Enerji dengeleme özelliğine sahip olan taş, öfke, stres, üzüntü gibi duyguların uzaklaştırılmasını sağlar.

tanzanit 2

Hangi Doğal Taş Hangi Hastalığa İyi Gelir?

Yeryüzünde yüzlerce farklı çeşidi bulunan doğal taşların her biri, sahip oldukları eşsiz enerjilerle çeşitli hastalıkların tedavilerinde kullanılmış ve günümüzde hala geleneksel tedavilerin yanında destek olarak kullanılmaya devam edilmektedir. Her doğal kristalin ilişkilendirildiği bir çakra ve vücutta uyumlandığı çeşitli bölgeler bulunduğu gibi, bir kristal birden fazla bölgede etki gösterebilmektedir. Kristallerin özellikleri daha çok enerji şifalandırmada kullanılmakla birlikte, fiziksel faydalarından da yararlanılabilmektedir.

Buna örnek olarak akik, ametist ve malakit taşları hem yüksek tansiyona hem de astım gibi rahatsızlıklara iyi geldiği bilinen taşlardan biridir. Bunun yanı sıra florit, kalsit ve aventurin taşları, diğer faydalarının yanı sıra, ciltteki alerjiler ve çeşitli sorunlar için kullanılmaktadır. Pembe kuvars ve kristal kuvars taşlarının böbrek ve böbrek üstü bezlerinin çalışmasında etkili olduğu bilinmekle birlikte, mercan ve necef taşları gibi birçok taşın hormonlarla alakalı çeşitli hastalıklarda faydalı olduğu söylenmektedir.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping