fbpx

Kyanit Taşı Faydaları

  • Çoğu taştan daha huzurlu bir enerjiye sahiptir. Bu sebeple, özellikle stres, anksiyete ve öfke ile baş edenlerin tercih edeceği ilk taşlardandır.
  • İletişim güçlendirici etkiye sahip olan taş, kişiyi mantıklı düşünmeye ve iletişimde daha ılımlı olmaya teşvik eder.
  • Uyku sorunlarına iyi gelir. Özellikle mesaj içerikli rüyaların hatırlanmasına yardım ederek kişiye yol gösterir.
  • Meditatif enerjisi güçlü olan bir taştır. Bu sebeple, meditasyonlarda sıklıkla kullanılır.

Kyanit Taşı Özellikleri

  • Siyah, mavi, yeşil ve turuncu renkleri bulunur.
  • Şifa, mantıklı düşünme ve korunma kavramları ile özdeşleştirilir.
  • Dünyanın her yerinde bulunabilen kyanit taşı, çoğunlukla Amerika, Brezilya, Rusya, İsviçre ve Kenya’da bulunur.
  • Sivri, adeta bıçak ucu gibi görünen bir yapıya sahiptir. Kyanit taşı, bu yapıya sahip taşlar arasında en bilinenlerden biridir.
Adsiz tasarim 10

Kyanit Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Ağrı kesici özelliği olduğuna inanılır.
  • Düşük kan basıncına iyi gelir; vücuttaki enfeksiyonların iyileşmesinde yardımcıdır.
  • Fiziksel travma yaşamış kişilere iyileşme sürecinde yardım eder.
  • İyi bir uyku çekmenize yardımcı olur ve sağlıklı beslenmeye teşvik eder.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Kyanit Taşı Anlamı Nedir?

Kyanit taşının ismi, “koyu mavi” anlamı taşıyan Yunanca bir kelimeden gelmektedir. Yaygın olarak mavinin farklı tonlarına sahip olan taş, farklı renklerde de bulunmakta; bu özelliği ile bütün çakralarla uyumlu olarak çalışmaktadır.

Kyanit Taşı Nasıl Temizlenir?

Doğal taşların temizliği, içlerinde biriken negatif enerjiden kurtulmak için düzenli aralıklarla yapılmalıdır. Kyanit taşı, bu konuda şanslı taşlardan biridir. Çünkü bazı taşların aksine, kyanit taşı arındırdığı negatif enerjileri içinde taşımaz. Yine de narin bir kristal olan kyanit, düzenli aralıklarla arındırılmalı ve yeniden şarj edilmelidir.

  • Kyanit taşının su ile teması, uzun sürelerde taşın çatlamasına ve parçalanmasına sebep olabilmektedir. Bunun yerine, taşınızı nemli ve yumuşak bir bez parçası ile temizlemek, kristalin fiziksel ve enerji temizliği için yeterli olacaktır.
  • Doğal bitkilerden elde edilen veya adaçayından bir tütsü, kyanit taşının enerjisini arındırmanın etkili yollarındandır. Yakacağınız tütsünün dumanında taşınızı birkaç dakika bekletmek, kyanit taşının negatif enerjilerden arınmasını sağlar.
  • Ay ışığı, doğal taşların daha güçlü enerjilerle yüklenmesi için etkili bir yöntemdir. Kyanit taşını ay ışığı gören bir yerde gece boyu bekletebilir ve taşın enerjisini yenileyerek, kristalinizi ayın feminen enerjisi ile şarj edebilirsiniz.

Kyanit Taşı Ürünlerimiz

Kyanit taşı, son derece huzurlu ve sakin bir enerjiye sahip olan kristallerdendir. Meditasyonlarda ve feng shui uygulamalarında kullanabileceğiniz kyanit taşını, huzur ve barış enerjisi getirmek istediğiniz ev ve iş yeri gibi ortamlara koymanız da oldukça etkili olacaktır.

Kyanit taşını üzerinizde taşımak, taşın enerjisi ile bütünleşmek ve huzurunu hissetmek için başvurabileceğiniz en etkili yöntemdir. Kyanit taşından yüzük, küpe, bileklik veya kolye takmak; ya da kyanit taşını gün boyunca cebinizde taşımak, kristalin enerjisini devamlı olarak hissetmenizi sağlar. Aşağıda, Boleyn Crystal’a ait kyanit taşı kullanılarak yapılmış ürünlerimizi görebilirsiniz.

No products found

Kyanit Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Genellikle mavinin farklı tonlarına sahip olan kyanit taşı, güçlü enerjisi ile son derece rağbet gören doğal kristallerden biridir. Günümüzde, doğal taşların yerine imitasyon ürün satan pek çok satıcı bulunur ve bu sebeple, kristal alışverişi yaparken göz önünde bulundurmanız gereken kriterler mevcuttur. Kyanit taşının gerçek olup olmadığını anlamanın birkaç yöntemi bulunur.

  • Kyanit taşı, farklı ışıklar ve farklı açılar altında incelendiğinde renk değişikliği gözlemleyebileceğiniz taşlardan biridir. Kristalde, farklı açılardan bakıldığında herhangi bir renk değişikliği veya yansıması gözlenmiyorsa, taşın sahte olma ihtimali yüksektir.
  • Kyanit taşı, maruz kaldığı ışığı emme ve yansıtma özelliğine sahip bir kristaldir. Taşınızı bir süre güneş ışığı altında bırakıp, tamamen karanlık bir yere aldığınız zaman, taşın parladığını gözlemeniz mümkündür. Eğer gözlemlemiyorsanız, bu, taşınızın sahte olduğu anlamına gelebilir.
  • Doğal taşlar, tene değdiklerinde soğuk bir his bırakırlar. Bu özellikler bazı taşlarda istisnai olmakla birlikte, kyanit taşını teninize değdirdiğinizde, kristalin ısınması için bir süre geçmesi gerekebilir. Eğer kristal soğuk hissettirmiyor veya hızlı bir şekilde ısınıyorsa, bu taşınızın gerçek olmadığını gösterebilir.

Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.

Kyanit Taşı Yıkanır Mı?

Kyanit taşı, güçlü ve dayanıklı bir yapıya sahip olmasına rağmen, su ile temas ettirilmemesi gereken taşlardan biridir. Su ile uzun süre temas etmesi, kyanit taşının parçalanmasına sebep olabilmektedir.

Kyanit Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Doğal taşların enerjisi, başka taşlarla birlikte kullanıldığında daha da güçlenir ve etki alanları artar. Kyanit taşı, özellikle meditatif ve spiritüel çalışmalarda kullanmak için uygun olan kristallerden biridir. Kyanit taşını başka kristallerle birlikte kullanarak, taşların enerjilerini arttırabilirsiniz.

Labradorit ve kyanit taşlarının birlikteliği, çakra çalışmaları ve enerji kontrolü için idealdir. Bu sihirli ikili, zihninizi meşgul eden kaotik enerjilerden arınmanızı sağlar ve aynı zamanda rüyaları güçlendirme özelliği bulunur.

Yüksek enerjiye sahip selenit ve kyanit taşlarını birlikte kullanmak, iletişimde netlik arayanların ve enerjisel blokajları kaldırmak isteyenlerin başvurmak isteyeceği bir ikilidir. Ortamdaki gerginlik ve stresi temizlemeye yardımcı olan kombinasyon, ruhani rehberlerinizden gelen mesajları algılayabilme yeteneğinizi güçlendirir.

Adsiz tasarim 9

Kyanit Taşı ile Meditasyon

Bütün çakralar ile uyumlu çalışan kyanit taşı, meditasyon çalışmalarında en çok kullanabileceğiniz kristallerden biridir. Taşı elinize alıp ona odaklanmak ve bu esnada nefes çalışmaları yapmak, stres ve gerginliklerinizden arınmanıza yardımcı olur. Bunun yanı sıra, dengelemek istediğiniz çakranın rengine sahip olan kyanit taşını, o çakranın bulunduğu bölgeye yakın tutabilir ve oradaki enerji akışının dengelenmesini sağlayabilirsiniz.

Kyanit Taşı Neden Çatlar

Kyanit taşı, orta derece sertliğe sahip, hassas bir taştır. Taşınızı sertçe bir yere çarpmak veya yüksekten düşürmek, kyanit taşının çatlayıp kırılmasına sebep olabilmektedir. Bu sebeple, kyanit taşı aksesuarlarınızı, kullanmadığınız zamanlarda dikkatle saklamalı, diğer taşlarla aynı yere koymamalısınız.

Doğal taşların çatlama sebepleri fiziksel olabileceği gibi, enerjisel de olabilmektedir. Kyanit taşının fazla enerji yüklenmesi, bulunduğu ortama uyumlanamaması veya kişinin artık ona ihtiyacı olmaması, kristalin çatlama nedenleri arasındadır.

Kyanit Taşı Tarihi

Kyanit taşı, 1789’da Abraham Werner tarafından keşfedilmiştir. Kimi zaman, rengi sebebiyle aquamarin ve safir taşları ile karıştırılan kyanit, ismini “mavi” anlamına gelen “Kyanos” kelimesinden almıştır. Tarih boyunca çeşitli isimlerle adlandırılmış olan taş, farklı sertlik derecelerine sahip olarak bulunabilmesinden dolayı, aksesuarlar başta olmak üzere pek çok objenin yapımında kullanılmıştır.

Kyanit Taşı Burçları

Kyanit taşı, boğa, koç ve terazi burçları ile uyumludur.

Kyanit Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Özellikle boğaz çakrası ile güçlü çalışan kyanit taşı, bütün çakralar ile uyumludur.

Kyanit Taşı Sertlik

Kyanit taşının sertlik derecesi 4,5 – 6,5 arasındadır.

Kyanit Taşı Özgül Ağırlık

Kyanit taşının özgül ağırlığı 3,55 – 3,67 arasındadır.

Kyanit Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Kyanit taşının kimyasal formülü Al2SiO5, grubu ise Silikatlardır.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping