fbpx

Rubizoit Taşı Faydaları

  • Hayallerin ve ideallerin peşinden koşmak için gereken gücü sağlayan taş, aynı zamanda tezahür yeteneğini arttırarak bu süreci kolaylaştırır.
  • Gün içerisinde yaşanan korku ve anksiyete gibi duygularla baş etmek için kişiye güç ve cesaret verir.
  • Genellikle negatif enerjileri uzak tutma özelliğine sahip olan kristallerin aksine rubizoit taşı, negatif enerjileri pozitif olanlara dönüştürme özelliği taşır.
  • Kalp çakrası ile uyumlu çalışan taş, derinlerde kalmış duyguların gün yüzüne çıkarak iyileştirilmesini sağlar. Aynı zamanda yas enerjisinde olan kişiler için de iyileştirici etkilere sahiptir.
  • Spiritüel enerjisi ile meditasyonlarda kullanılabilecek en uygun taşlardan biridir. Psişik yetenekleri güçlendiren rubizoit taşı, astral seyahat yapmaya çalışanlar için de yardımcıdır.

Rubizoit Taşı Özellikleri

  • Zoisit taşının yeşil rengine sahip olan taş, içerisinde yakutun pembe ve kırmızı tonlarını barındırır.
  • Opak halde bulunan taş, cilalandığında camsı bir parlaklığa sahip olur.
  • İki taşın enerjisine sahip olan rubizoit, tezahür yeteneğini arttıran ve güç veren bir kristaldir.
  • Rubizoit taşı ilk kez Tanzanya’da bulunmuş olup, günümüzde hala oradan çıkarılmaktadır.
anyolit

Rubizoit Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Rubizoit taşı genellikle metafizik şifacıları tarafından kullanılır. Kalp, pankreas ve fiziksel dayanıklılığı azaltan her tür hastalığa karşı şifacı özelliklere sahip olduğuna inanılır.
  • Menstrüel döngüyü düzenler ve regl sancılarını azaltır.
  • Bakteriyel enfeksiyonlarda etkili olduğu söylenir ve kan dolaşımını destekler.
  •  Vücuttaki enerjileri pozitife dönüştürmesi ile fiziksel canlılığı ve direnci arttırır.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Rubizoit Taşı Anlamı Nedir?

Diğer adı “anyolit” olan rubizoit taşının ismi, Maasai dilinde “yeşil” anlamına gelen anyoli kelimesinden gelmektedir. Bunun sebebi ise, rubizoit taşının yeşil zoisit ve yakut taşlarının birleşimi ile oluşması ve yeşil-pembe renge sahip olmasıdır.

Rubizoit Taşı Nasıl Temizlenir?

Şifalı taşlar arasında oldukça popüler bir yere sahip olan rubizoit taşı, sahip olduğu spiritüel ve pozitif enerjilerin yanı sıra eşsiz görünümü ile öne çıkan bir taştır. Rubizoit taşının düzenli aralıklarla temizlenmesi, doğal taş takıların sağlığı ve uzun ömürlülüğü açısından önemlidir.

  • Rubizoit taşı, sertlik derecesi yüksek olan bir taş olduğundan dolayı su ile yıkanmaya uygundur. Taşınızı akan su altında bir süre yıkamak veya kısa aralıklarla su dolu bir kapta bekletmek, taşın birikmiş enerjilerden arınmasında etkili olacaktır.
  • Toprak, doğal taşların enerji temizliğinde oldukça etkili olan bir elementtir. Rubizoit taşınızı toprağa gömmek ve orada bir süre bekletmek, taşın enerjisinin tamamen yenilenmesini sağlar.
  • Tütsü, rubizoit kristalini birikmiş enerjilerinden arındırmada etkili bir yöntemdir. Doğal taş takılarınızı adaçayı veya doğal tütsülerin dumanında bir süre gezdirmek, rubizoit taşının birikmiş enerjisinden arınmasını sağlar.

Rubizoit Taşı Ürünlerimiz

Yakut ve yeşil zoisit kristallerinin enerjisini içinde barındıran rubizoit taşı, doğal taş takılar arasında popüler bir yere sahiptir. Rubizoit taşı kolye, küpe, yüzük veya bileklik takmak, taşın enerjisinden yararlanın en etkili yoludur. Ten ile temas ettiğinde etkisini en iyi şekilde gösteren rubizoit taşı takılar, auranızı gün boyu korur ve stres gibi durumları uzak tutmada yardım eder.

Aşağıda, rubizoit taşı kullanılarak yapılmış ürünlerimizi görebilirsiniz.

No products found

Rubizoit Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

İki taşın iç içe geçmesiyle oluşmuş olan rubizoit taşı, son derece nadir olan doğal bir kristaldir. Piyasada sahte ürünleriyle sıklıkla karşılaşabileceğiniz rubizoit taşının gerçek olup olmadığını anlamanız için başvurabileceğiniz birkaç yöntem bulunur.

  • Doğal taşlar yapıları gereği oda sıcaklığında da soğuktur fakat sahte veya boyanmış taşlar daha sıcaktır. Özellikle kalitesiz malzemeler kullanılarak üretilmiş olan sahte taşların ayırt edilmesi daha kolaydır. Gerçek rubizoit taşı, tene değdiğinde serin hissettirmektedir.
  • Isıtma yönteminde, doğal taşları bir miktar ısıya maruz bırakarak üzerindeki rengin gerçek mi yoksa yapay mı olduğunu tespit edilebilir. Sonradan boyanmış taşlar yavaş yavaş boyayı salacaktır. Fakat bu işlem, takılara zarar verebileceği için dikkatle uygulanmalıdır.
  • Rubizoit taşı, yeşilin nispeten canlı tonlarına sahiptir ve taşın içerisinde genellikle siyah mineral kalıntıları gözlenir. Bunun yanı sıra sertlik derecesi yüksek olan rubizoit taşının, kendisinden daha düşük sertlik derecesine sahip olan objeler tarafından çizilmemesi gerekir. Rubizoit taşına çizik testi uygulayarak taşın sertliğini doğrulayabilirsiniz.

Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.

Rubizoit Taşı Yıkanır Mı?

Rubizoit taşı yapısı gereği sert bir taş olduğu için yıkanarak arındırılabilir. Yalnız her taşın sertlik derecesi farklı olduğu için dikkat edilmelidir.

Rubizoit Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Rubizoit taşının zihin ve fiziksel bedendeki enerjisi, başka kristallerle birlikte kullanıldığı zaman artar. Rubizoit taşı ile birlikte kombinleyebileceğiniz pek çok farklı doğal taş seçeneği bulunur.

Ametist taşı, rubizoit ile birlikte kullanıldığı zaman spiritüel yetenekleri arttırır ve kişiye psişik koruma sağlar. Rubizoit taşının tanzanit ile olan birlikteliği ise yeni başlangıçlar ve değişimler için idealdir. Vadesi dolmuş enerjileri geride bırakmak isteyenler için tavsiye edilir.

Rubizoit kristalinin safirle kullanılması zihinsel netliği arttırır ve kişiye bilgelik verirken; lapis lazuli taşı ile birlikte kullanılan rubizoit ise iletişim yeteneğini arttırarak kişinin kendini daha net ifade etmesine yardım eder.

anyolit 1

Rubizoit Taşı ile Meditasyon

Rubizoit, spiritüel enerjisi güçlü bir taştır ve meditasyonlardaki kullanımı oldukça etkilidir. Özellikle kalp çakrası ile uyumlu çalışan taş, kök ve üçüncü göz çakralarıyla da uyumlu olması sebebiyle çakra meditasyonlarına dahil edebileceğiniz bir kristaldir. Rubizoit taşı ile meditasyon yapmak için, taşınızı avuç içinize almanız veya çakra bölgelerine yakın tutmanız yeterlidir.

anyolit 3

Rubizoit Taşı Neden Çatlar

Bazı kristaller yapı olarak daha hassas olduğu için darbelere karşı dayanıksız olabilir ve daha kolay kırılabilirler. Bazı zamanlarda da kristal öyle çok enerji yüklenir ki enerji yüküne dayanamadığı için çatlar veya ikiye ayrılır.  

Rubizoit Taşı Tarihi

Rubizoit taşı, ilk kez 1949 yılında Tom Blevins tarafından Tanzanya’da keşfedilmiştir. Yakut taşı, opak halde bulunduğu zaman diğer minerallerle birleşme özelliğine sahiptir. Yakut taşının diğer taşlarla olan birleşimleri arasında rubizoit taşı, ticareti yapılmaya başlanan ilk taş olmuştur. Günümüzde, sahip olduğu renklerle de gözde bir taş olan rubizoit, özellikle takı yapımında yaygın olarak kullanılmaktadır.

Rubizoit Taşı Burçları

Rubizoit taşı ikizler, yengeç, aslan, akrep ve yay burçları ile uyumludur.

Rubizoit Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Rubizoit taşı kök, kalp ve üçüncü göz çakraları ile uyumludur.

Rubizoit Taşı Sertlik

Rubizoit taşının sertlik derecesi 6 – 7 arasındadır.

Rubizoit Taşı Özgül Ağırlık

Rubizoit taşının özgül ağırlığı 3,9’dur.

Rubizoit Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Rubizoit taşının kimyasal formülü Ca2Al3(Sio4)3(OH), grubu ise silikat mineralleridir.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping