fbpx

Astıma İyi Gelen Doğal Taşlar

Şifalı özellikleriyle bilinen, görünüşü ve enerjileri ile sevilen doğal taşlar arındırma, koruma ve şifalandırma bakımından oldukça güçlü ve yüksek enerjili kristallerdir. Doğal taşların fiziksel beden üzerindeki iyileştirici etkileri ise antik çağlardan beri bilinmekte ve alternatif tıpta da zaman zaman yer almaktadır. Kristallerin fiziksel sağlık üzerindeki etkisine dair kanıtlanmış bir bulgu yoktur ve herhangi bir uygulamaya başvurmadan önce doktorunuza danışmanız tavsiye edilir. Yine de özellikle bazı doğal taşların vücuttaki belli başlı rahatsızlıkları iyileştirdiğine dair geçmişten günümüze gelen inançlar bulunmaktadır.

Nefes Darlığı İçin Hangi Taş İyi Gelir?

Genellikle astım sebepli yaşanan nefes darlığı ve buna benzer problemler, kişiye oldukça rahatsızlık verebilen ve kesin çözüm yolu olmayan sorunlardır. Bazı doğal kristallerin astım ve nefes darlığı gibi problemleri yatıştırdığı; solunum yolu hastalıkları üzerinde hafifletici etkiye sahip olduğu söylenir.

Angelit taşı, nefes darlığına iyi geldiği söylenen kristallerden biridir. Astım ve bronşit gibi solunum yolu rahatsızlıklarını yatıştıran taş, aynı zamanda huzurlu enerjisi ile bu rahatsızlıkların tedavi süreçlerini kolaylaştırır. Aynı zamanda zümrüt taşı, genel sağlığı koruması ve yüksek bir yaşam enerjisi taşıması sebebiyle nefes darlığı yaşayanlara önerilir. Lapis lazuli gibi strese iyi gelen taşlar ise, astım ve bronşit gibi rahatsızlıkların yanı sıra stres kaynaklı nefes darlığına da iyi gelir.

Astıma Hangi Çiçek İyi Gelir?

Tıpkı doğal taşlar gibi, bitkilerin ve çiçeklerin de astım tedavisine destek olacak ve semptomları azaltacak uygulamalar arasında bulunduğu bilinmekte; bulunduğu ortamın havasını yenileyen çiçeklerin, yaşanan nefes darlığını ve alerjileri azalttığı bilinmektedir.

Bulunduğu ortamın havası ile etkileşim halinde bulunan çiçekler, havayı temizleme veya yaydığı koku gibi özellikleri ile astım üzerinde negatif veya pozitif etkiler barındırır. Aloe vera bitkisi, eğrelti otu, İngiliz sarmaşığı, yelken çiçeği, gerbera papatyası veya flamingo çiçeği gibi bitkiler, astımı olanlar için iyi ve güvenli seçenekler arasındadır.

Astım ve Bronşite İyi Gelen Doğal Taşlar Nelerdir?

  • Ametist Taşı

Ametist taşı, özellikle astım atakları sırasında yaşanan stres için en uygun kristallerden biridir. Meditasyonlardaki kullanımı ve stresi azaltmadaki ustalığı ile bilinen ametist, bu özelliği ile astıma yardım ettiği düşünülen kristallerin başında gelir.

dogaltas 1
  • Kehribar Taşı

Güçlü şifacı özellikleri ve negatif enerjileri dönüştürme yeteneği ile kehribar taşı, akciğerler üzerinde iyileştirici etkiye sahip olduğu bilinen eski ve kadim bir taştır. Astım ve bronşite iyi geldiği bilinen kristalin, sorun yaşanan bölgeye konulduğu zaman rahatlatıcı etki yarattığı söylenir.

Adsiz tasarim 2022 10 18T122513.999
  • Malakit Taşı

Üst solunum yolu hastalıklarını iyileştirici özelliğe sahip olan malakit taşı, ham olarak bulunduğunda toksit etkiye sahip olmasına rağmen inanılmaz güçlü şifacı özelliklere sahiptir. Eski zamanlarda özellikle çocukları korumak için kullanılmış olan malakit taşı, aynı zamanda anksiyeteyle başa çıkmak için en güçlü taşlardan biridir.

malakit 3
  • Pirit Taşı

Pirit taşı, vücuttaki oksijeni arttıran ve bağışıklık sistemini güçlendiren kristallerden biridir. Aynı zamanda akciğerler ve bronşlar üzerinde de pozitif etkiye sahip olan kristal, astımı rahatlatmasının yanı sıra bronşit için de kullanılmaya uygundur.

Adsiz tasarim 13 1
  • Morganit Taşı

Morganit taşı özellikle astım, solunum yolu rahatsızlıkları ve alerjiler üzerinde adeta kurtarıcı görevi gören yüksek enerjili bir taştır. Akciğerleri temizleme etkisiyle bronşite de iyi gelebilecek bir taş olan morganit, fiziksel rahatsızlıkların tedavisinde akla ilk gelen kristallerdendir.

morganit2
  • Yosun Akik (Moss Agate) Taşı

Yosun akik taşı, astım üzerindeki etkisiyle belki de en çok bilinen doğal taşlardan biridir. Toprak ile yakından ilişkilendirilen yosun akik taşının, yaşanan herhangi bir solunum yolu rahatsızlığını iyileştirici etkiye sahip olduğu söylenir. Akciğer ve bronşlar üzerindeki iyileştirici etkisi, onu hem astım hem de bronşit için ideal taşlardan biri yapmaktadır.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping