fbpx

Apatit Taşı Faydaları

  • Tıpkı diğer mavi renkli doğal taşlar gibi, zihni güçlendirir ve odaklanmayı arttırır.
  • Spiritüel dünyaya uyum sağlamakta yardımcı olur ve psişik güçleri arttırır.
  • Geçmiş yaşamlarla bağlantı kurmayı sağlar ve kişinin asıl benliğini ortaya çıkarmasına fırsat verir.
  • Kişinin kendisi ve başkaları hakkında hissettiği negatif düşünceleri uzaklaştırır.
  • Tezahür gücünü arttırır. İsteklerinizi hayata geçirebilmeniz için yardımcıdır.

Apatit Taşı Özellikleri

  • Yaygın olarak mavi ve yeşil tonlarına sahip apatit taşı, gri, kahve ve sarı tonlarında da bulunabilmektedir.
  • Brezilya, Madagaskar, Burma, Kenya, Kanada ve Amerika, apatit taşının en çok çıkarıldığı yerler arasındadır.
  • Hayvanlara ve insanlara fayda sağlayan fosfor mineralinin kaynağı olan apatit taşı, bitkilerin ihtiyacı olan fosfor miktarını karşılar.
  • Şeffaf veya opak olmak üzere farklı türleri bulunmaktadır.

Apatit Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Metabolizmayı güçlendirir ve açlık hissini azaltır.
  • Kalsiyum emilimine yardımcı olduğu düşünüldüğünden dolayı, diş ve kemikleri güçlendirdiğine inanılır.
  • Doku hücrelerinin yenilenmesinde yardımcıdır.
  • Hiperaktif ve otizmli çocukla için yatıştırıcı olduğuna inanılır.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Apatit Taşı Anlamı Nedir?

Apatit taşının ismi, Yunancada “kandırmak” anlamına gelen “apatao” kelimesinden gelmektedir. Bu isimden türemiş olmasının sebebi ise, apatit taşının, başka doğal kristaller ise sıklıkla karıştırılmasıdır.

Apatit Taşı Nasıl Temizlenir?

Apatit taşı son derece hassas bir doğal kristaldir ve kristalinizi temizlemek için başvurabileceğiniz birkaç yöntem bulunmaktadır.

  • Apatit taşı, akan suyun altında haftada bir olmak üzere yıkanabilir. Isıya karşı hassas olan bu taşı sıcak ve tuzlu suda yıkamaktan kaçınmanız gerekir.
  • Apatit taşını ay ışığı altında bekleterek enerjisini temizleyebilirsiniz. Güneş ısısı apatit taşının rengini soldurabileceği için, güneş altında bekletmekten kaçınılmalıdır.
  • Diğer bir yöntem ise taşınızı şifalı otların bulunduğu bir kaseye oturtmak veya doğal tütsü dumanı ile arındırmaktır. Bu yöntemle doğal kristalininiz enerjisini arındırabilirsiniz.

Apatit Taşı Ürünlerimiz

Göze oldukça hitap eden apatit taşı, aksesuarlardan ev eşyalarına kadar çeşitli ürünlerde dekoratif amaçlı kullanılan bir taştır. Bunun yanı sıra, çeşitli enerji çalışmalarında kullanılır ve yastık altına konulduğu zaman, kişinin canlı rüyalar görmesini sağlar.

Apatit taşının sihirli enerjisini vücuda çekmenin en güzel yolu, onu bir aksesuar olarak üzerinizde taşımaktır. Apatit taşından yapılan kolye, küpe ve bileklikler, bu doğal kristalin en yaygın kullanım alanlarından biridir. Aşağıda Boleyn Crystal’a ait apatit taşı kullanılarak yapılmış ürünlerimizi görebilirsiniz.

Apatit Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Apatit taşının gerçek olup olmadığını anlamanın birkaç basit yöntemi bulunur. Bu yöntemler aksesuarlarda bulunan taşlar üzerinde denendiğinde aksesuarın görüntüsünü bozabileceğinden dolayı dikkatle uygulanmalıdır.

  • İlk yöntem, taşın bir parçasını kırarak, iç ve dış renklerini ve renk geçişlerini kontrol etmektir.
  • Boyanarak taklit edilmiş bir apatit taşının sahtesini ve gerçeğini ayırt etmek için, taşınızı birkaç saniyeliğine ısıya maruz bırakabilirsiniz. Bu işlemi uygularken hızlı ve dikkatli olmanız gerekmektedir. Çünkü gerçek bir apatit taşı, ısıya pek dayanıklı değildir.
  • Diğer bir yöntem ise taşın nasıl hissettirdiğini kontrol etmektir. Eğer taş gerçek ise, apatit kristaliniz elinizde soğuk bir his bırakacaktır.

Apatit Taşı Yıkanır Mı?

Apatit taşı, suda yıkanabilir. Fakat, hassas bir doğal taş olduğundan dolayı, bu süre kısa tutulmalı ve sıcak su kullanılmamalıdır.

Apatit Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Apatit taşının enerjisini arttırmak için, onu başka doğal kristallerle birlikte kombinleyebilirsiniz.

Spiritüel enerjiyi arttırmak ve bu alandaki çalışmalardan daha fazla verim almak için, apatit taşı ile birlikte lapis lazuli ve ametist taşlarını tercih etmek son derece etkili olacaktır.

Yaratıcılığı arttırmak için ise apatit taşını kırmızı akik ve kırmızı jasper taşları ile kombinleyebilir, aşk ve sevgi enerjisini hayatınıza çekmek için ise yine apatit ile birlikte pembe kuvars taşlarını kullanabilirsiniz.

Apatit Taşı ile Meditasyon

Apatit taşını meditasyon esnasında kullanmak, özellikle spiritüel amaçlarla yapıldığında oldukça etkilidir. Son derece sihirli bir enerjiye sahip apatit taşını, meditasyon esnasında avuç içinizde veya taşın uyumlu olduğu çakraların yakınlarında bulundurun. Meditasyona başladığınızda, apatit taşının sihirli enerjisinin, sizin auranıza bulaştığını imgeleyin. Bu çalışma size ihtiyacınız olan güç, cesaret ve yaratıcılığı sağlayacaktır.

Apatit Taşı Neden Çatlar?

Doğal taşların çatlama veya kırılma nedenleri, fiziksel ve enerji sebepli olmak üzere ikiye ayrılır. Apatit taşı, enerjisi güçlü bir taştır ve fazla negatif enerjiye maruz kaldığında çatlayabilir.

Apatit taşının çatlama sebeplerinden bir diğeri ise, taşı bir yere çarpma veya düşürmedir. Kendiliğinden çatlaklı bir yapıya sahip olan apatit taşı, orta sertliğe sahip bir taştır. Bu özelliği, apatit taşını hassas bir doğal kristal haline getirmektedir.

Apatit Taşı Tarihi

Apatit taşının keşfi, diğer doğal kristallerin aksine oldukça yeni sayılır. Apatite taşı, 1700’lü yılların sonunda Alman jeolog Abraham Gottlob Werner tarafından keşfedilmiş ve isimlendirilmiştir. Eski tarihlerde kullanımına rastlanmışsa da, kayıtlarda bu taşın kullanımına ait bilgi bulunmamaktadır. Bunun sebebi ise, apatit taşının başka bilindik doğal kristallerle sıklıkla karıştırılması ve tarihte başka isimlerle anılmış olmasının muhtemel olmasıdır.

Apatit Taşı Burçları

Apatit taşı, ikizler burcunun sembolik taşıdır.

Apatit Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Apatit taşı, boğaz ve üçüncü göz çakraları ile uyumludur.

Apatit Taşı Sertlik

Apatit taşının sertlik derecesi 5’tir.

Apatit Taşı Özgül Ağırlık

Apatit taşının özgül ağırlığı 3,15 – 3,30 arasındadır.

Apatit Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Apatit taşının kimyasal formülü Ca (PO), (F, Cl, OH), grubu ise Fosfatlardır.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping