fbpx

Kehribar Taşı Faydaları

  • Negatif enerjileri uzaklaştırır ve kara büyüye karşı koruyucu kalkan görevi görür.
  • Üzerinde taşıyan kişiye harekete geçme enerjisi sağlar ve kişiyi başarıya yaklaştırır.
  • Elde ovalanarak ısıtıldığı zaman manyetik özellikleri ortaya çıkan kehribar taşı, stres ve kaygıya iyi gelir.
  • Duyguları kontrol altında tutmaya yardımcı olur ve sabırlı olmayı sağlar.

Kehribar Taşı Özellikleri

  • Genellikle turuncu ve kahverengi tonlarında bulunur.
  • Her kehribar taşının saydamlık derecesi farklıdır.
  • Bazı kehribar taşlarının içinde hapsolan fosilleşmiş bitki ve böcek türlerini görmek mümkündür. Bu çeşitler özellikle değerlidir.
  • Kehribar taşı dünyanın her yerinde bulunmasına rağmen, en fazla ve değerli örneklerine Baltık Denizi ve Dominik Cumhuriyeti’nde rastlanır.
  • Genellikle altın tonlarında bulunan kehribar taşının en nadir çeşidi, mavi renkli olanıdır. Mavi kehribar son derece enderdir ve genellikle Dominik Cumhuriyeti’nde bulunur.

Kehribar Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Ağrılar için etkilidir. Kehribar taşı ne kadar büyükse, ağrıyan bölgeye göre etkisi o kadar artar.
  • Bağışıklık sistemini destekler.
  • En önemli faydalarından biri, eklem sorunlarına iyi gelmesidir.
  • İçerisinde bulundurduğu güçlü ve kadim enerjiler sayesinde vücudu temizler ve hastalıklara karşı korur.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Kehribar Taşı Anlamı Nedir?

Kehribar kelimesi, Farsçada “samankapanı” anlamına gelen kahruba kelimesinden gelmektedir. İngilizcede ise “amber” olarak adlandırılan ve bu isimle de yaygın olarak bilinen kehribar taşı, asıl ismini Arapça bir kelime olan anbar kelimesinden almıştır. Kehribar, her ne kadar doğal taş veya kristal olarak sayılsa da aslında çamların fosilleşen reçinesidir. Oluşumu milyonlarca yıl süren kehribar taşı, oldukça değerli bir aksesuar malzemesidir.

Kehribar Taşı Nasıl Temizlenir?

Doğanın milyonlarca yıllık enerjisini ve bilgeliğini içerisinde barındıran kehribar taşı, belli aralıklarla düzenli olarak temizlenmelidir. Kehribar taşını temizlemek ve enerjisini nötrlemek için birkaç yöntem bulunmaktadır.

  •  Kehribar taşı ılık suyu sever. Taşınızı musluğun altında birkaç dakika yıkadıktan sonra yumuşak bir bezle silmek, onu içerisindeki negatif enerjilerinden arındıracaktır.
  • Kehribar taşı, çok yüksek veya düşük sıcaklıklarda hasar görebilen taştır. Fakat, taşınızı güneş ışığı altında bir süre bekletmek, ideal temizlik yöntemlerinden biridir.
  • Doğanın kalbinden kopup gelmiş olan kehribar taşını temizlemenin bir diğer yolu ise onu toprak altına gömüp, orada bir süre bekletmektir.

Kehribar Neyin Fosilleşmiş Halidir?

Kehribar, yaklaşık olarak 30-90 milyon yıl önce fosilleşmiş ağaç reçineleridir. Bir çam türü olan Pinus succinifera, soyu tükenmiş olan bir tür olmakla birlikte, kehribar reçinesi üretmiş olan ağaçlardan biridir.

Kehribar Taşı Kullanımı

Kehribar taşının en yaygın kullanım alanları aksesuarlar ve ev içi dekorasyon eşyalarıdır. Pek çok çeşit aksesuarın yapımında karşılaşmanın mümkün olduğu kehribar taşı, aynı zamanda meditasyonlarda ve feng shui çalışmalarında da oldukça yaygındır. Kehribar taşının sıcak ve pozitif enerjisinden yararlanmak için, onu yatak odasına veya pozitif enerji yaymasını istediğiniz herhangi bir odada bulundurabilirsiniz.

Kehribar Taşı ve Aksesuarlar

Kehribar taşından yapılma bir kolye, bileklik veya küpeyi üzerinizde bulundurmak, bu taşın sıcacık enerjisinden faydalanmak ve kadim bilgeliğini yanınızda taşımanın en güzel yollarından biridir. Aksesuarlarla birlikte cildinize doğrudan temas edecek olan kehribar taşı, şifacı enerjisiyle sizleri gün boyu koruyarak, mutlu olmanıza yardımcı olur.

Kehribar Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Kehribar taşı, uzun tarihi ve göz alıcı görüntüsü nedeniyle aksesuarlarda oldukça yaygın kullanılan bir taştır. Bu sebeple piyasada birçok imitasyon taş mevcuttur. Kehribar taşınızın gerçek olup olmadığını anlamanın birkaç yöntemi mevcuttur.

  • Kehribar taşının gerçekliği, fiziksel özelliklerini inceleyerek anlaşılabilir. Gerçek bir taşı ayırt etmek için, mükemmel olmayanları seçmek önemlidir. Şekil ve boyutları farklılık gösterebilen kehribar taşı, içerisinde minik su kabarcıkları veya küçük çatlaklar bulundurabilir.
  • Kehribar taşı, kendiliğinden ılık bir taştır. Eğer taşta bu ısıyı hissetmiyorsanız, bu, onun sahte olduğu anlamına gelebilir.
  • Diğer bir yöntem ise tuzlu su kullanmaktadır. Bir su bardağının içine yaklaşık 7 çay kaşığı tuz atın ve iyice karıştırın. Tuzlu suyun içine kehribar taşınızı bırakın. Eğer taş, suyun yüzeyinde kalıyorsa gerçek, bardağın dibine batıyor ise sahtedir.
  • Kehribar taşının gerçekliğini saptamanın en basit yolu, onu ovalamaktır. Gerçek kehribar taşı, ovulduğunda elektrikle yüklenir. Taşınızı yaklaşık bir dakika boyunca tişörtünüzle ovalayın ve daha sonra saçınıza götürün. Eğer kehribar taşınız gerçek ise, enerjiyle yüklenen taş, saç tellerinizi kendine doğru çekecektir.

Kehribar Taşı Yıkanır Mı?

Kehribar taşı, ılık su ile yıkanabilir. Fakat, suyun içerisinde uzun süreli olarak tutulması tavsiye edilmez.

Kehribar Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Güçlü bir şifacı ve koruyucu olan kehribar taşının enerjisi, farklı kristallerle birlikte kullanıldığı zaman daha etkili bir hale gelir.

Kehribar taşını sitrin taşı ile birlikte kullanmak, bu iki taşın iyileştirici özelliklerini güçlendirerek ortaya çıkarır. Özellikle sindirim sistemi, idrar yolu ve hatta böbreklerle alakalı problemler için bu iki taş birlikte kullanıldığında güzel faydalar sağlayabilir.

Bir diğer kombinasyon ise kehribar taşı ve güneş taşıdır. Birlikte kullanıldığında, kehribar ve güneş taşları, aşk ve kişisel ilişkileri güçlendirir. Problemli ilişkileri iyileştirmek, sevdiklerinize karşı daha sabırlı ve duyarlı olmak, daha sevecen bir auraya sahip olarak hayatınıza yeni bir ilişki çekmek için, bu iki doğal kristali birlikte kullanabilirsiniz.

Kehribar Taşı ile Meditasyon

Kehribar taşı, özellikle sakral çakrayı dengelemek için yapılan meditasyonlarda harika bir yardımcıdır. Sakral çakra, arzuların ve yakınlığın taşıdır; dengeli bir şekilde çalışmadığı zaman kişi kendini boş ve özgüvensiz hissedebilir. Nefes egzersizleri veya çeşitli meditasyon çalışmaları yaparken kehribar taşını bu çakraya yakın yerlerde bulundurmak, sakral çakradaki enerji akışını dengeler.

Kehribar Taşı Neden Çatlar?

Kehribar taşı, fosilleşen bir ağaç reçinesi olmasından dolayı, doğal taşlara nispeten daha yumuşak ve esnek bir yapıdadır. Kehribar taşının kimyasallarla, su, nem, ter ve bunun gibi dış etkenlerle temas etmesi, taşta bir süre sonra çatlamalara veya kırılmalara sebebiyet verebilir.

Kehribar Taşı Tarihi

Kehribar taşının bilinen en eski kullanım alanı, öteki dünyada onları koruyacaklarına inanıldığından dolayı, ölü insanlarla birlikte gömülmesidir. Tarih öncesi çağlara dayanan bu gelenek, eski zamanlardan beri dini ritüellerin bir parçası olarak uygulanmakta ve kehribar taşı, dini nesnelerin yapımında kullanılmaktaydı. Kehribar taşından muskalar, spiral desenli ve oyulmuş objeler, bu taşın en yaygın kullanımlarından bazılarıydı.

Kehribar, Yunan mitolojisinde Güneş tanrısı Apollon’un kutsal taşıydı ve kehribar taşının donmuş günışığı olduğuna inanılırdı. Antik Yunan ve Roma uygarlıklarında, kehribardan oyulmuş kurbağa, balık ve tavşan figürleri, doğurganlığı arttırdığına inanıldığından dolayı kadınlar tarafından taşınırdı. Aynı uygulama, Vikingler tarafından hayvanları güçlendirmek için yapılmış, Çinliler ise kehribar taşının bu dünyadan göçen kaplanların ruhları olduğuna inanmıştır.

Kehribar Taşı Burçları

Yengeç burcunun sembolik taşı olan kehribar taşı, boğa, kova ve aslan burçları ile uyumludur.

Kehribar Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Kehribar taşı, sakral çakra ve solar pleksus çakraları ile uyumludur.

Kehribar Taşı Sertlik

Kehribar taşının sertlik derecesi 2,5’tir.

Kehribar Taşı Özgül Ağırlık

Kehribar taşının özgül ağırlığı 1,05 – 1,30 arasındadır.

Kehribar Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Kehribar taşı, mineraller yerine organik bileşenler ile oluşmuş bir taştır. Bu sebeple belli bir kimyasal formülü bulunmamaktadır.

En İyi Kehribar Ne Renk Olur?

Kehribar taşı, pek çok farklı renge sahip bir taştır ve herhangi bir renk için “en iyi” demek pek doğru değildir. İyi bir kehribar taşı seçerken, taşın renginden çok kalitesine odaklanmak gerekmektedir.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping