Ceyt Taşı Faydaları
- Duyguları dengeleme özelliği bulunur ve topraklayıcı bir enerjiye sahiptir. Aşırıya kaçan duyguların yatıştırılmasını sağlar.
- Yüksek bir enerjiye sahiptir. Ruh ve beden üzerinde pek çok şifalı etkiye sahip olduğu, aurayı her tür negatif enerjiden koruduğu söylenir.
- Özellikle kalp çakra ile uyumlanan taş, kişiye öz güven, saygı ve öz sevgi aşılar. Korkuların üstesinden gelmeyi kolaylaştırarak kişiye huzur ve güven enerjisi verir.
- Denge ve uyumun taşıdır. Her türlü ilişki üzerinde iyileştirici ve güçlendirici etkiye sahiptir.
Ceyt Taşı Özellikleri
- Ceyt taşının sertlik derecesi ve yapısı taştan taşa farklılık göstermektedir.
- En yaygın rengi yeşil ve tonları olan taş, mor, siyah, beyaz, kahverengi ve kırmızı renklerinde de bulunabilmektedir.
- Ceyt taşı özellikle antik Çin’de ayrı bir yere sahiptir. Binlerce yıl boyunca Çin’de değer görmüş olan taş, “İmparator Taşı”, “Cennet Taşı” veya “Kraliyet Cevheri” gibi isimlerle anılmıştır.
- Pek çok farklı renk ve çeşide sahip olan ceyt taşı, başta doğal taş takılar olmak üzere biblo gibi çeşitli dekor ürünlerinin yapımında da yaygın olarak kullanılmaktadır.
Ceyt Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi
- Şifacı enerjisinin genel olarak tüm vücudu sağlıklı tuttuğuna inanılır. Kan dolaşımını düzenler ve sinir sistemine faydalıdır.
- Böbrekler ve mesane sağlığında etkilidir. Toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olduğuna inanılır.
- Menstrüel ağrıları yatıştırır. Doğum sancılarını hafiflettiği, doğum sürecini kolaylaştırdığı söylenir.
- Hücre ve doku yenilenmesini hızlandırır. Hastalıkların daha hızlı iyileşmesine katkı sağlar.
Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.
Ceyt Taşı Anlamı Nedir?
Ceyt taşı olarak bilinen kristaller, yeşim taşının türlerinden ikisi olan Jadeit (Jade) ve Nefrit (Nephrite) taşlarının ortak ismidir. Yeşim taşı olarak anılan jadeit ve nefrit taşlarının aslında iki farklı mineral olduğu 1800’lü yıllarda keşfedilmiş olmakla birlikte, renk ve sertlik olarak nefritten ayrılan jadeit taşı, çok daha değerli ve nadirdir.
Ceyt Taşı Nasıl Temizlenir?
Ceyt taşı, yüksek enerjisi ile pek çok şifalı etkiye sahip bir kristaldir. Asya’da ve özellikle Çin’de binlerce yıl önemli bir yere sahip olmuş ve kutsal sayılmış olan ceyt taşı, düzenli aralıklarla temizlenmeli ve negatif enerjilerinden arındırılmalıdır.
- Ceyt taşı, sertlik derecesi yüksek ve bu sebeple dayanıklı olan bir taştır. Kristali su ile yıkayarak arındırmak, fiziksel ve enerji temizliği için güvenle başvurabileceğiniz bir yöntemdir. Ceyt kristalini akan suyun altında birkaç dakika yıkamak ve sonrasında kurulamak, taşın etkili bir şekilde temizlenmesini sağlar.
- Doğal kristaller, kendileri gibi doğanın diğer elementleriyle birlikte olmayı sever. Kristallerinizi toprağın yardımı ile arındırmak, enerji temizliği için kullanılabilecek en etkili yöntemdir. Ceyt taşını toprağa gömmek ve birkaç saat boyunca orada bekletmek taşın negatif enerjilerden arınmasını sağlayacaktır.
- Tütsü, tıpkı ceyt taşı gibi tarihi çok eskilere dayanan bir ritüel malzemesidir. Adaçayı veya doğal tütsülerin dumanında ceyt taşını ve diğer kristalleri bir süre gezdirmek, negatif enerjileri uzaklaştırmak ve taşları arındırmak için oldukça etkili bir yöntemdir.
Ceyt Taşı Kullanımı
Görkemli renkleri ve enerjisi ile öne çıkan ceyt taşının kullanım alanları son derece çeşitlidir. Yapısı ile de dayanıklı olan kristalin kullanımı meditasyonlardan dekorasyon eşyalarına kadar yaygındır. Ceyt taşından doğal taş takılar, bu kristalin en çok tercih edilen kullanım şeklidir. Doğal taş kolye, yüzük, küpe ve bileklikler, ceyt taşının enerjisinden etkili bir şekilde faydalanmanın en güzel yoludur.
Ceyt Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?
Takılardaki kullanımı yaygın olan ceyt taşı, farklı türlere sahip olması sebebiyle piyasada sahtesine rastlayabileceğiniz kristallerden biridir. Genellikle koyu yeşil tonlarında bulunan taşın mor ve tonlarında bulunan renkleri ise daha değerli ve nadir olacaktır. Ceyt taşının gerçekliğini anlamak için göz önünde bulundurabileceğiniz maddeler bulunur.
- Ceyt taşının en ayırt edici özelliği ışığı yansıtmasıdır. Bunun yanı sıra taşın canlı bir renge ve işlendiğinde parlak bir görünüme sahip olması beklenir. Taşın renginin cansız olması ve donuk bir görüntüye sahip olması, ceyt taşının muhtemelen sahte olduğunun göstergesidir.
- Doğal taşların dış görünüşü, her zaman dikkat edilmesi gereken ilk adımdır. Doğal taşların her biri eşsizdir ve bu yüzden farklı görünüşlerde, boyutlarda ve şekillerde bulunurlar. Bunun yanı sıra kristallerin yüzeyinde görülen kusurlar ise tamamen normal ve olması gereken bir faktördür. Ceyt taşının içinde hava kabarcıkları bulunması veya taşın renk ve şekil açısından kusursuz olması, taşın gerçek olmadığını gösterir.
Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.
Ceyt Taşı Yıkanır Mı?
Ceyt taşı, yapısı gereğiyle suda yıkanmaya uygun olan bir taştır.
Ceyt Taşı Hangi Taşla Kullanılır?
Ceyt taşının enerjisi ve yapısı, onu daha pek çok farklı kristalle kullanmaya uygun hale getirir. Ceyt taşı ile birlikte kullanılan kristaller, taşın sahip olduğu enerjiyi güçlendirir ve etkilerinin daha hızlı bir şekilde ortaya çıkmasına yardım eder.
Lepidolit ve ceyt taşlarının birlikteliği, uyku sorunu yaşayanlar ve şifalanmak isteyenler için idealdir. Bu taşların kombinasyonu kaotik zihinleri yatıştırır, mesajcı rüyalar görmenizi sağlar ve enerji şifalandırmasında son derece etkilidir.
Ceyt taşı ile birlikte turkuaz taşı kullanmak, bolluk enerjisini hayatınıza çekmenin en güzel yollarından biridir. Zenginlik ve bereket enerjilerini sizlere yönlendiren bu ikili, aynı zamanda bu yolda yürürken sizi neyin mutlu ettiğini keşfetmenize ve ona yönelmenize de yardım eder.
Ceyt Taşı ile Meditasyon
Ceyt taşı ile meditasyon yapmak oldukça pratik ve etkilidir. Kristalin bütün çakralar ile uyumlu çalışması ise özellikle çakra meditasyonları için uygundur. Ceyt taşının enerjisinden yararlanmak için taşınızı avuç içinize almanız ve bir süre orada ısıtmanız tavsiye edilir. Bunun yanı sıra, meditasyon esnasında ceyt taşını çakra bölgelerine yakın tutarak da verim sağlayabilirsiniz.
Ceyt Taşı Neden Çatlar
Taşların çatlamaları pek çok farklı nedene bağlıdır. Yapısı daha hassas ve kırılgan olan kristaller, fiziksel darbelerin ve çevresel faktörlerin etkisiyle kolayca kırılabilir veya ortadan ikiye ayrılabilir.
Ceyt taşı, negatif enerjileri uzaklaştırma konusunda usta taşlardan biridir ve doğal kristaller, enerjisel sebeplerle çatlayabilmeleri ile bilinir. Düzenli aralıklarla arındırılmadığında negatif enerji ile dolan veya üzerinde taşıyan kişiye olan görevini tamamlayan ceyt taşı, bunun gibi enerjisel sebeplerden dolayı çatlayabilir.
Ceyt Taşı Tarihi
Ceyt taşının tarihi antik çağlara kadar dayanır ve taşın antik Çin İmparatorluğu’nda sahip şöhret oldukça fazladır. Bunun sebebi ise çeşitli hikayelere ve mitlere dayanmaktadır. Bir Çin efsanesine göre ceyt taşı, mitolojik hikayelere konu olan antik Çin ejderhasının yeryüzüne bıraktığı tohumlar ile oluşmuştur. Bırakılan bu tohumların donmasıyla oluştuğuna inanılan ceyt taşı, Çin dışında da çeşitli uygarlıklarda önemli bir yere sahip olan değerli bir kristal olarak anılmaktadır.
Ceyt Taşı Burçları
Ceyt taşı, özellikle yay, akrep ve aslan burçları ile uyumludur.
Ceyt Taşı Uyumlu Olduğu Çakra
Bütün çakralarla uyumlu olarak çalışan ceyt taşı, özellikle kalp çakra ile uyumludur.
Ceyt Taşı Sertlik
Ceyt taşının sertlik derecesi 6,5 – 7 arasındadır.
Ceyt Taşı Özgül Ağırlık
Ceyt taşının özgül ağırlığı 3 – 3,4 arasında değişiklik gösterir.
Ceyt Taşı Kimyasal Formül ve Grubu
Kimyasal formülü (Ca2(Mg,Fe)5Si8O22(OH)2) olan ceyt taşı, silikat mineralleri grubundandır.