fbpx

Doğal Taş Aktifleştirme

Doğal taşların enerjileri biriciktir ve onları kullanan kişinin enerjisiyle uyumlanır. Bu sebeple, kristallerinize sizden başkasının dokunmaması gerekir. Yeni bir doğal taş aldıktan sonra yapılacak ilk şey, kristalinizi arındırmaktır. Enerjisini arındırdığınız kristali aktifleştirerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

Doğal taşın aktifleştirilmesi, aslında taşın enerjisinin doğanın elementlerini kullanarak tekrar yenilenmesi anlamına gelebilir. Bu yönden doğal taş aktifleştirme, doğal taşları temizlemek ve arındırmak için uygulanan yöntemlere benzerlik gösterebilir veya aynı olabilir. Doğal taşları aktifleştirmenin birkaç basit yolu bulunur.

  • Doğal taşları güneş veya ay ışığı altında bekletmek, kristallerin enerjilerinin yenilenmesine yardımcı olur. Doğal kristalleri ayın şefkatli dişil enerjisi veya güneşin güçlü eril enerjisi ile doldurmak, taşların tam potansiyeline ulaşarak etkili bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.
  • Diğer kristallerin enerjilerinden faydalanmak, doğal taş aktifleştirmenin etkili yollarındandır. Selenit ve kristal kuvars gibi doğal taşlar, usta şifacı olarak adlandırılan ve yüksek arındırma enerjisine sahip olan kristallerdendir. Aktifleştirmek istediğiniz doğal taşınızı selenit ve kuvars kütlelerinin yanında bekletmek, taşın enerjisinin yenilenmesini ve aktifleşmesini.
  • Meditasyon, doğal taşları aktifleştirmek, kodlamak veya arındırmak için başvurabileceğiniz çok yönlü bir seçenektir. Kristalinizi avuç içinizde tutarak ona niyetinizi aktarmak veya basitçe taşa odaklanıp nefes çalışmaları yapmak, taşın aktifleştirilmesi için etkili bir yöntemdir.
insan

Doğal Taşlarla Çalışmanın 6 Yolu

  • Doğal Taşlarla Meditasyon Yapmak

Meditasyon esnasında kristalleri kullanmak, onlarla bağ kurmanın en kolay ve etkili yollarındandır. Kendine özel enerjiye sahip olan kristalleri, onlara uygun olan her türlü meditasyona dahil etmek, doğal taşları aktifleştirmenin ve etkilerinden faydalanmanın en iyi yollarındandır.

  • Doğal Taş Takı Takmak

Doğal taş aksesuarlar, taşların enerjileri ile bütünleşmek için harika bir yoldur. Doğal taşların takılar aracılığıyla ten ile teması, taşların doğru ve etkili çalışmasını sağlar. Kodlama yaparak niyetinizi yüklediğiniz doğal taş takılar, siz farkında olmasanız bile yüklediğiniz enerji ile çalışmanıza yardım eder.

  • Üzerinizde Gün Boyu Doğal Taş Taşımak

Doğal kristaller, sadece etrafınızda olduğu zaman dahi enerjilerini yaymaya devam eder. Bu sebeple, ten ile temas etmese dahi, kristallerinizi gün boyunca cebinizde, cüzdan veya çantalarınızda taşımak enerjinizin korunmasını, hayatınıza bolluk ve bereket enerjilerini çekmenizi kolaylaştırır.

  • Kişisel Bakımda Doğal Taş

Pembe kuvars gibi özellikle sevgi enerjisi taşıyan kristaller, kişisel bakıma eklemek için mükemmel seçeneklerdir. Banyonuza kristalleri dahil edebilir; ay suyu hazırlayacağınız kabın içerisine niyetinize uygun taşları yerleştirebilir ve bu suları cilt bakımınızda kullanabilirsiniz.

  • Doğal Taşlardan Ev Dekoru

Bilindiği üzere, doğal taşların dekorasyon eşyalarında ve feng-shui çalışmalarındaki etkisi de oldukça büyüktür. Doğal taşlar yalnızca insan bedenine değil, bulunduğu ortama da enerji yayma özelliğine sahiptir. Ortamın enerjisini arındırmak, negatif enerjileri uzaklaştırmak, odak; motivasyon veya yaratıcılığı arttırmak gibi çeşitli sebeplerle, ihtiyacınız olan enerjiyi evinize çekebilirsiniz.

  • Vücuda Doğal Taş Yerleştirmek

Tıpkı doğal taş takı gibi, fakat daha farklı bir işleve sahip olan bu kullanım biçimi, çakra meditasyonlarına dahil edebileceğiniz bir yöntemdir. Aynı zamanda bilimsel olarak kanıtlanmamış olmakla birlikte, doğal taşların vücutta yaşanan problemleri hafifletici etkiye sahip olduğu söylenir. Bu özelliğiyle, ağrıyan bölgelere doğal taş yerleştirebilir; stres ve kaygı gibi rahatsızlıklarla başa çıkmak için doğal taşları vücudun farklı bölgelerine temas ettirebilirsiniz.

Doğal Taşlı Takıların Bakımı Nasıl Olmalı?

Doğal taşlı takılar, en çok değer verilen ve enerji olarak bizlere en yakın aksesuarlardandır. Doğal taş kolye, küpe, bileklik ve yüzüklerin bakımını doğru yapmak, kristallerden alınacak verimin güçlü ve takıların ömrünün uzun olması açısından önemlidir. Doğal taşlı takıların bakımı yapılırken göz önünde bulundurulması gereken noktalar bulunur.

  • En önemli maddelerden biri, doğal taşlı takıların birbirinden ayrı muhafaza edilmesi gerektiğidir. Her doğal kristalin sertlik derecesi farklı olmakla birlikte, daha sert olan kristallerin diğerlerini çizebilme ve hasara yol açabilme ihtimali bulunur. Özellikle elmas, yakut veya safir gibi nispeten daha değerli ve sert olan kristaller, mümkünse yumuşak keselerde veya pamuk astarlı kutularda muhafaza edilmelidir.
  • Doğal taşların ve doğal taşlı takıların temizliğinin düzenli aralıklarla yapılması önemlidir. Özellikle negatif enerjilere karşı hassas olan kristaller, düzenli aralıklarla temizlenmediği zaman etkilerini kaybedebilir. Doğal taşların çoğunluğu, ılık suya iyi tepki verir. Kristal takılarınızın fiziksel temizliğini su ile gerçekleştirebilirsiniz; fakat, her taş suya dayanıklı olmayacağı için, kristalinizi su ile temas ettirmeden önce araştırmanız önemlidir. Bunun yanı sıra takılarınızı, parfüm, deodorant, sprey ve herhangi bir kozmetik ürün; deterjan veya çamaşır suyu gibi kimyasallarla temas ettirmemeniz önemlidir.
  • Bazı doğal kristaller, sıcaklık ve kuruluğa karşı diğerlerinden daha hassastır. Bu durum, özellikle inci ve opal takılar için geçerlidir. Bu gibi doğal taşların doğrudan güneş ışığı altında bırakılması, fazla kapalı ve havasız ortamlarda muhafaza edilmesi, parfüm ve deodorant gibi kozmetik ürünler ile temas etmesi, taşların hasar görmesine sebep olur. Bu yüzden, doğal taşlı takıları yapıları ve kırılganlık derecelerini dikkate alarak kullanmanız ve ağır fiziksel güç gerektiren durumlarda çıkarmanız, aksesuarlarınızın uzun ömürlü olması için önemlidir.
krizopras 2

Doğal Taşlı Takıların Enerji Temizliği (Nötrlemesi)

Doğal taşlı takıların enerji temizliği yapılırken, aynı zamanda doğal taşları arındırma yöntemlerine başvurulabilir. Bazı kristaller az miktarda sabunlu ve ılık su ile yıkanmaya uygundur. Ancak söz konusu takı olduğunda, su ile yıkama yöntemi es geçilmelidir. Doğal taşlı takıların enerji temizliğini gerçekleştirmenin birkaç yolu bulunur.

  • Doğanın elementlerinden yararlanmak, doğal taşlı takıların enerji temizliğinde kullanılabilir. Doğal taş kolye, yüzük, bileklik veya küpelerinizi, taşın yapısına bağlı olarak güneş veya ay ışığı altında belli sürelerle bekletip enerjisini yenileyebilirsiniz. Her doğal taş ısıya dayanıklı olmadığı için, kristallerin güneş ışığı altında 3 saatten fazla bekletilmemesi önerilir.
  • Toprakta bekletme yöntemi, kristallerin enerjilerini nötrleme konusundaki belki de en etkili yöntemlerdendir. Doğal taşlar doğanın içinden gelen hazinelerdir ve toprağa gömerek bir süre bekleteceğiniz doğal taşlı takılarınız, biriktirdiği enerjileri tamamen bırakarak kullanıma tekrar hazır hale gelecektir.
  • Tütsü ile temizleme yöntemi, doğal taşlı takı aldığınızda anında uygulayabileceğiniz basit ve etkili yöntemlerdendir. Tercih edeceğiniz şifalı bitkilerden elde edilmiş herhangi bir tütsünün dumanında doğal taşlı takılarınızı gezdirmek, onların enerjilerini temizlemek için yeterli olacaktır.

Ürünlerimizin gönderildiği kutular içerisinde bulunan özel üretim tütsüyü kullanarak, doğal taş takılarınızın enerji temizliğini gerçekleştirebilirsiniz. Boleyn Crystal’a ait doğal taş aksesuarları ve diğer ürünleri incelemek/satın almak için buraya tıklayın.

Doğal Taşlar Yatarken Takılır Mı?

Doğal kristallerin en bilinen ortak özelliklerinden biri, negatif enerjileri uzaklaştırması ve bu sayede stresi azaltmasıdır. Bu sebeple yatarken doğal taş takı takmak, kristallerinizi yastığınızın altına veya komodinin üzerine koymak, daha huzurlu ve rahat bir uyku çekmenize yardımcı olabilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, enerjisinin sizlere iyi geldiğini hissettiğiniz, sizi huzursuz hissettiren ve uykunuzu bölmeyecek bir taş seçmektir.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping