fbpx

Mavi Akik Taşı Faydaları

  • Mavi akik taşı, duygusal faydaları fazla olan bir kristaldir. Huzur ve sakin enerjisi ile, stresi azaltmak için kullanılabilecek en uygun taşlar arasındadır.
  • Mavi renkli çoğu kristal gibi, mavi akik taşı da iletişim becerilerini güçlendiren bir etkiye sahiptir. Kişinin düşüncelerini açık ve net bir şekilde ifade etmesine olanak sağlar.
  • Koruyucu enerjisi yüksek bir taştır. Yersiz öfke ve dargınlığı azaltır.
  • Aşk ilişkilerini güçlendiren; kişinin kendini sevgi enerjisine açmasına yardım eden bir etkiye sahiptir.

Mavi Akik Taşı Özellikleri

  • Yoğunluklu olarak Namibya’da çıkarılan mavi akik taşı, Hindistan, Çin, Amerika ve Avustralya dahil olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde bulunur.
  • Boğaz çakrası ile güçlü bir uyuma sahip olan taş, sakinlik ve huzur ile ilişkilendirilen; iletişimde çekingen bir tavır sergileyenlere cesaret veren bir taştır.
  • Diğer akik taşları oldukça ulaşılabilir olsa da, mavi akik taşı nispeten daha değerlidir ve zaman geçtikçe bulunması zor taşlardandır. Birkaç yıl önce tamamen çıkarılmış olduğuna inanılan taşın, son zamanlarda Güney Amerika’da yeniden keşfedildiği bilinmektedir.
  • Bir çeşit kalsedon olan mavi akik taşı, camsı bir parlaklığa sahiptir.
Mavi Akik

Mavi Akik Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Stres seviyesini düşürür ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Boğaz ile ilgili her tür rahatsızlığa karşı iyileştirici etkiye sahip olduğuna inanılır.
  • Sindirim problemlerini ve mide ağrılarını yatıştırdığı; vücuttaki iltihaplanmayı azalttığı düşünülür.
  • Kızarıklık, tahriş ve kaşıntıya sebep olan cilt problemlerini yatıştırır; gözlerdeki kızarıklık ve ağrıya iyi gelir.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Mavi Akik Taşı Anlamı Nedir?

Akik taşı ismini, Sicilya’da bulunan, eski adıyla Achates Nehri’nden almaktadır. Taşın, milattan önce 400 – 300 yılları arasında bu bölgede Yunan bir doğa bilimci tarafından keşfedildiği bilinmektedir. Tıpkı mavi akik gibi, akik taşının farklı renkleri de doğal halde bulunabilmektedir.

Mavi Akik Taşı Nasıl Temizlenir?

Mavi akik taşı, yumuşak ve narin görünümüne rağmen oldukça sert ve dayanıklı yapıya sahip bir taştır. Bu özelliği, mavi akik taşının fiziksel ve enerji temizliğinin daha kolay gerçekleştirilebilmesine olanak sağlar. Kristalinizi temizlemenin birkaç yolu bulunur.

  • Sertlik derecesi ile suya son derece dayanıklı olan mavi akik taşı, su ile yıkanarak arındırılmaya uygundur. Dilerseniz ılık ve sabunlu su ile taşınızı yıkayarak fiziksel ve enerjisel temizliğini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Taşınızı ay ışığı altında bekletmek, enerji yenilenmesi için faydalı yöntemlerdendir. Dilerseniz, ay ışığı altına bırakacağınız mavi akik taşını su dolu bir kapta bekletebilir veya ay suyu ile de arındırabilirsiniz.
  • Tütsü ile arındırma yöntemi, mavi akik taşının enerjisini sıfırlamanın etkili yollarından biridir. Doğal ve şifalı bitkilerden elde edilmiş bir tütsünün dumanında kristalinizi gezdirmek, taşın negatif enerjilerini temizleyerek tekrar düzgün çalışmasını sağlayacaktır.
Mavi Akik 1

Mavi Akik Taşı Kullanımı

Mavi akik taşının kullanımı, ev dekorasyon eşyalarından çakra taşlarına kadar çeşitlidir. Mavi akik taşından yapılmış bir eşyayı evin herhangi bir odasında bulundurmak, taşın şifalı enerjisinin oraya yayılmasını ve gergin enerjilerin temizlenmesini sağlar.

Aksesuarlar ise, doğal kristallerin etkilerinden faydalanmanın en etkili yollarındandır. Mavi akik taşından üretilmiş bir kolye, bileklik, yüzük veya küpe takmak, kristalin etkilerini en yüksek şekilde hissetmenizi sağlar ve günlük hayatta yaşadığınız stresi en az seviyeye indirmeye yardımcı olur.

Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.

Mavi Akik Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Akik taşı, piyasada bolca bulunan ve ulaşılması kolay taşlardan biridir. Fakat, mavi akik taşı nispeten daha nadir ve zor bulunan bir kristaldir. Bu sebeple, mavi akik taşının pek çok sahte çeşidi bulunmakta ve bu renk, taşların boyanmasıyla elde edilmektedir. Mavi akik taşının gerçek olup olmadığını anlamanın birkaç yolu bulunur.

  • Mavi akik taşı, saydam ve ışığı içinden geçirebilen bir taştır. Bununla birlikte, taşın içerisinde yeşil, gri ve mavinin soluk tonlarındaki geçişleri gözlenebilir. Sahte mavi akik taşı ise çoğunlukla opak halde bulunur.
  • Taşın rengi, gerçekliği hakkında pek çok ipucu verir. Mavi akik taşı, mavi ve grinin farklı tonlarında bulunan bir kristaldir. Kristalin renginin doğal olmayan, çok canlı renklere sahip olması, taşın sahte olduğu anlamına gelebilir.
  • Mavi akik taşı, oldukça sert bir yapıya sahip olduğundan dolayı kolaylıkla çizilemez. Hatta, gerçek akik taşını bıçakla çizmek imkansızdır. Bu yüzden, bu testi geçemeyen veya yüzeyinde çizikler barındıran mavi akik taşının sahte olma olasılığı yüksektir.

Mavi Akik Taşı Yıkanır Mı?

Mavi akik taşı, oldukça dayanıklı bir kristaldir ve yapısı gereği, suda yıkanmaya uygundur.

Mavi Akik Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Tıpkı bütün doğal taşlarda olduğu gibi, mavi akik taşı da diğer kristallerle birlikte kullanılabilir. Birden fazla kristalin birlikte kullanılması, enerjilerinin artması ve etki alanlarının genişlemesini sağlar. Mavi akik taşı ile birlikte kullanabileceğiniz pek çok çeşit kristal bulunur.

Kristal kuvars taşı, herhangi bir kristalle kullanıldığı zaman, o kristalin etkilerini arttırma özelliğine sahiptir. Bu sebeple, mavi akik ve kristal kuvars taşlarının birlikte kullanımı, mavi akik kristalinin sahip olduğu bütün enerjileri ve şifalı etkileri arttırır.

Rahatlamak ve sakinleşmek için, mavi akik taşını ametist ve pembe kuvars taşları ile birlikte kullanabilirsiniz. Bütün bu kristaller birbirleriyle uyumlu enerjiye sahiptir ve deliksiz bir uyku, stressiz bir gün için idealdir.

Mavi Akik Taşı ile Meditasyon

Mavi akik taşı hem fiziksel hem de zihinsel dengeyi sağlayabilen; duyguları yatıştırarak net düşünebilme yeteneğini arttıran bir kristaldir. Bu özelliği ile meditasyonlar için ideal bir taş olan mavi akik, kişinin bilinç ve bilinçaltı arasında bağlantı kurmasına yardım ederek, onu kendi benliğini bulmaya teşvik eder. Aynı zamanda boğaz ve üçüncü göz çakraları ile uyumlu çalışan kristal, çakra taşı görevi görerek bu çakraların dengelenmesine yardımcı olur.

Mavi Akik 2

Mavi Akik Taşı Neden Çatlar

Her ne kadar dayanıklı bir taş olsa da, mavi akik taşı çatlama ve kırılmalara karşı tamamen dayanıklı değildir. Taşınız, yetersiz bakım, ağır fiziksel darbe ve kimyasallarla temas etmesi halinde çatlayıp kırılabilir.

Mavi akik taşı sakinlikle ilişkilendirilen bir taştır ve bu özelliğiyle negatif enerjileri kovma konusunda ustadır. Arındırılma işleminin düzenli olarak yapılması gereken kristal, fazla negatif enerjiyle yüklendiğinde veya kişiye olan görevini tamamladığında, hiç beklenmedik bir anda çatlayabilir.

Mavi Akik Taşı Tarihi

Akik taşı, gökkuşağı renklerinde bulunabilen ve sevilerek kullanılan çoğu doğal ve şifalı taşlar arasında tarihi en eskiye dayananlardandır. Antik Mısır ve Yunanistan’da şifalı tılsım olarak insanların üzerlerinde taşıdıkları düşünülmektedir. Canlı bir renge sahip olan mavi akik taşı oldukça nadir olmakla birlikte, piyasada bulunan bu tür mavi akik taşları genellikle boyanarak elde edilmektedir.

Mavi Akik Taşı Burçları

Mavi akik taşı, ikizler ve balık burçları ile uyumludur.

Mavi Akik Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Mavi akik taşı, boğaz ve üçüncü göz çakraları ile uyumludur.

Mavi Akik Taşı Sertlik

Mavi akik taşının sertlik derecesi 6,5 – 7 arasındadır.

Mavi Akik Taşı Özgül Ağırlık

Mavi akik taşının özgül ağırlığı 2,60 – 2,65 arasındadır.

Mavi Akik Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Mavi akik taşının kimyasal formülü SiO2, grubu ise silikatlardır.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping