fbpx

Tarihe Damga Vurmuş İsimlerin İnci Kolye Tutkusu

İnci, saflık ve zarifliği ile gönülleri fethetmiş; antik çağlardan bu yana değerli bir mücevher malzemesi olmuştur ve günümüzde hala bu değerini devam ettirmektedir. Zarafet ve masumiyetin sembolü olan inci, geçmişte isimleriyle tarihe damga vuran figürlerde olduğu gibi, günümüzde de pek çok kadın tarafından ilgi görmeye devam etmektedir. Boleyn Crystal’ın inciden yapılmış kolye, küpe, yüzük, bileklik ve diğer aksesuarlarını incelemek/satın almak için buraya tıklayın.

Anne Boleyn

1533 – 1536 yılları arasında İngiltere kraliçesi olan Anne Boleyn, 8. Henry’nin ikinci eşidir. İngiltere kralı ile olan olağandışı evliliği ve birtakım suçlamalar sebebiyle idama mahkûm edilmiş olan Anne Boleyn, İngiliz Reformasyonunun başlamasına sebep olan dini ve siyasi olayların kilit figürlerinden biridir. Anne Boleyn’in inci kolye tutkusu, portrelerinde ikon haline gelen, “B” harfi taşıyan meşhur inci kolyesi ile bilinmektedir. Anne Boleyn’in kolyesinden ilham alınarak yapılmış inci kolyelerimiz için tıklayın.

Anne Boleyn

Kraliçe 1. Elizabeth

Kraliçe 1. Elizabeth, inci tutkusu ile ünlenmiş en ünlü figürlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Anne Boleyn’in kızı olan Elizabeth, yönetimdeki ustalığı ve başarısı ile İngiltere’ye en zengin ve şanlı olduğu 45 yıl yaşatmıştır. Hikayeye göre annesinin kolyesini miras alan Elizabeth, dolabındaki her eşyanın ve kıyafetin incilerle süslenmiş olmasıyla bilinmekte ve portrelerinde her zaman inci kolyeleri/aksesuarları ile resmedilmiştir. Ermine Portresi’nde Elizabeth’in üzerinde resmedilmiş olan ünlü siyah inci kolyenin, kuzeni Mary’den Elizabeth’e geçtiği ve kraliçenin bu kolyeyi kuzeni anısına ömrü boyunca taktığı bilinmektedir.

12283

Lady Diana

Modern dünyanın tartışmasız en popüler isimlerinden biri olan Lady Diana, zamanının en tarz sahibi kadınlarından biridir. Bugün hala gündelik ve zarif parçaları birleştirerek oluşturduğu stili ve ikonik tarzıyla kadınlara ilham olmaya devam eden Diana, incilere olan tutkusuyla da modern tasarımcılara ve yeni nesillere ilham olmaktadır. Henüz çocukluğunda başlamış olan inci tutkusu, yıllar geçtikçe daha da artmış ve pek çok kişinin bildiği “intikam elbisesi” kombiniyle de önemli bir yere sahip olmuş; sembolik hale gelmiştir.
Prensesin trajik ölümünün ardından yola saçılan inci taneleri basının yakın markajına girmiştir.

118562986 gettyimages 515207354 1

Marie Antoinette

İnci mücevherlere karşı beslediği büyük tutkusuyla bilinen Fransız Kraliçesi Marie Antoinette, tarih boyunca birden fazla ikonik inci kolye ve küpeyle resmedilmiş soylu kişilerden biridir. Ölümünden sonra Avrupa kraliyet ailelerinin çeşitli soylarına miras kalan inci mücevherleri, tarihte önemli olaylarda yer alan ailelerin hikayelerinin sembolik bir parçası olmuştur. Mücevherlerinden en bilinenleri, elmas ve inciden oluşan kolye ucu ve ucuna sonradan elmas eklenmiş üç sıralı inci kolyesidir.

kralice nin inci ve elmas kolyesine rekor fiyat h59662 88279

Coco Chanel

Tasarım dünyasının en bilinen isimlerinden biri ve Chanel markasının kurucusu olan Coco Chanel, büyük sahte incilerle değerli doğal taşları birlikte tanıtan ve bugün hala popüler olan bir trendi başlatan ilk tasarımcı olarak bilinmektedir. Yarattığı bu trendle Coco Chanel, dışarıda takmak için fazla pahalı olan incilere yeni bir alternatif yaratmış ve gerçekleri kadar değerli olmayan, sahte materyallerden üretilmiş bijuteriyi hayata geri kazandırmıştır. Sahte incileri gerçek doğal taşlarla birleştirerek herkese hitap eden bir tarz yaratmış olan Chanel’in mirası, günümüzde hala sevilerek yaşatılmaktadır.

cocochanel

Grace Kelly

Zamanının en ünlü aktrislerinden biri olan Grace Kelly, “ekranda ve özel hayatımda incileri tercih ederim,” cevabıyla inci tutkusunu dile getirmiş ve taktığı inci mücevherlerle de ikonik haline gelmiş isimlerden biridir. Akademi Ödülü sahibi Grace Kelly, daha sonraları Monako Prensi 3. Rainier ile evlenerek prenses unvanına sahip olmuş; eşinin evlilik teklifi ettiği yüzük ve hediye olarak kendisinin seçtiği üç sıralı inci kolye ve bileklik; yüzük ve bir çift küpe ile dönemin en konuşulan ikonik figürlerinden olmuştur.

327180.1

Audrey Hepburn

Sinema ve moda camiasının efsanevi isimlerinden biri olan Audrey Hepburn, zarif ve şık tarzıyla günümüzde hala moda öncülerinin ve tasarımcıların ilham aldığı bir figürdür. En bilinen filmlerinden biri olan Breakfast at Tiffany’s’de Audrey Hepburn, siyah mini elbisesi ve incileriyle moda ikonu haline gelmiş; dönemin kadınlarını kendisi gibi inci kolyeler takmaya teşvik ederek, rolünde büründüğü tarzıyla bir bütün haline gelmiştir.   

680audrey

Marilyn Monroe

Özellikle beyaz inci kolyeye tutkusu olan ikonlar arasından, yine döneminin en popüler isimlerinden ve feminenliğin simgesi olarak efsaneleşmiş figürlerinden biri de Marilyn Monroe’dur.  Hollywood’un en güzel kadınlarından biri olarak tarihe geçen Marilyn Monroe, aynı zamanda inci kolye ve küpelere olan tutkusu ile bilinmektedir. İnci seçimlerinde genellikle minimalist tasarımları tercih eden Marily Monroe, tek sıra inci kolyeleri ve zarif inci küpeleri ile kameraların karşısına geçmiş ve günlük hayatında da mücevher seçimini inciden yana kullanmayı tercih etmiştir.

marilyn monroe

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping