fbpx

Çilek Kuvars Taşı Faydaları

  • Rengi gibi tatlı bir enerjiye sahip olan çilek kuvars taşı, taşıdığı sevgi enerjisi ile kişinin kendi değerini fark etmesi; kendini sevmesini sağlar.
  • İçe yönelmeyi ve farkında olmadığınız yeteneklerinizi keşfetmenize yardım eder.
  • Psişik yeteneklerini güçlendirmek isteyen ve spiritüel yaşama adım atmak isteyenler için etkili bir destekleyicidir. Negatif enerjilerden ve psişik saldırılardan korur.
  • Kırmızı rengiyle kişiye tutku ve özgüven verir. Gölgelerden çıkarak tekrar parlamanıza olanak sağlar.

Çilek Kuvars Taşı Özellikleri

  • Rengi dolayısıyla “kırmızı kuvars” olarak da bilinir.
  • Yoğunluklu olarak Rusya, Kazakistan, Çin ve Brezilya’da bulunur.
  • Zaman zaman pembe kuvars taşıyla karıştırılabilse de çilek kuvars taşı pembenin farklı bir tonuna sahip olmakla birlikte, kırmızıya yakın çeşitleri de bulunur. Rengini, içerisinde bulunun demir miktarı belirler.
  • Keşfi oldukça yeni olsa da tıpkı diğer kuvars kristalleri gibi, çilek kuvars kristali de oldukça güçlü ve şifalı enerjilere sahiptir.
cilek2

Çilek Kuvars Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Bel ve karın bölgesindeki ağrıları hafiflettiğine inanılır.
  • Kalp ve göğüs kaslarının güçlenmesine yardım eder.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir; kan dolaşımını hızlandırır.
  • Doğurganlığı ve cinsel gücü arttırdığına inanılır.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Çilek Kuvars Taşı Anlamı Nedir?

Çilek kuvars taşı, isminden de anlaşılacağı üzere, çileğe olan benzerliğinden dolayı bu ismi almıştır. İçerisinde kırmızı renkli kalıntılar veya mineraller bulundurabilen taş, kuvars ailesinin nispeten nadir ve değerli çeşitlerinden biridir.

Çilek Kuvars Taşı Nasıl Temizlenir?

Doğal kristaller, negatif enerjiyi uzaklaştırma veya dönüştürme özelliğine sahiptir. Çilek kuvars taşı, öz sevgi ve cesur enerjisi ile oldukça yüksek enerjili bir kristaldir ve etkili bir şekilde çalışmaya devam etmesi için düzenli aralıklarla temizlenmelidir.

  • Çilek kuvars taşını temizlemek için, onu akan su altında birkaç dakika yıkayabilir veya su dolu kapta bir süre bekletebilirsiniz. Suyun sakin enerjisi, çilek kuvars taşının negatif enerjilerden arınmasını sağlar. Buna ek olarak, ay suyu kullanmak veya su dolu kabı ay ışığı altında bekletmek de çilek kuvars taşı için etkili bir arındırma yöntemidir.
  • Toprak ve çilek kuvars taşının teması, kristalin enerjisini sıfırlamak için etkili bir yoldur. Taşınızı toprak altına gömerek gece boyunca orada bırakabilir ve çilek kuvars taşı enerjisinin kendi özüne dönmesini sağlayabilirsiniz.
  • İmgeleyerek arındırma, bütün doğal kristallerinizi arındırmak için kullanabileceğiniz bir yöntemdir. Tıpkı meditasyon gibi, çilek kuvars taşının etrafında beyaz bir ışık imgelemek ve bu ışığın taşın enerjisini arındırdığını hayal etmek, taşınızın enerjisini psişik yollarla arındırmanın yollarından biridir.

Çilek Kuvars Taşı ve Aksesuarlar

Çilek kuvars taşı, başta aksesuar ve meditasyonlarda olmak üzere, kullanım alanları oldukça çeşitli olan bir kristaldir. Özellikle sevgi enerjisi taşıyan ve öz sevgiye teşvik eden kristal, kalp çakrasını dengelemek ve fiziksel sağlığı güçlendirmek için yapılan meditasyonlarda kullanılmaktadır.

Doğal taştan aksesuar takmak, kristallerin enerjilerinden yararlanmanın en etkili ve kolay yoludur. Çilek kuvars taşından bileklik, yüzük, küpe veya kolye takmak, taşın öz güven yayan ve huzur dolu enerjisini gün boyu üzerinizde taşımanızı sağlar.

Çilek Kuvars Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Çilek kuvars taşı, kolaylıkla erişilebilen ve yaygın olarak kullanılan bir kuvars kristalidir. Fakat, içerisinde kırmızı kalıntılar/mineraller bulunan, canlı renklere sahip olan bir çilek kuvars taşı oldukça nadirdir. Bu sebeple, piyasada genellikle eritilmiş camın içerisinde hematit veya kırmızı materyaller koyularak elde edilen pek çok sahte çilek kuvars taşına rastlamak mümkündür.

  • Tıpkı diğer kristaller gibi, çilek kuvars taşının rengi ve içerisindeki kalıntılar düzensiz renklere ve farklı geçişlere sahiptir. Sahte taşlarda ise bu renkler tek düze olmakla birlikte, doğallıktan uzak şekilde düzenli görünür.
  • Çilek kuvars taşının içinde hava baloncuklarının olması, taşın aslında camdan üretildiğinin bir göstergesidir. Bunun yanı sıra, taşı elinize aldığınızda ılık ve hafif hissettiriyorsa, sahte olduğunu söylemek mümkündür.
  • Kuvars grubu taşların mohs sertlik derecesi 7 olmakla birlikte, camdan daha dayanıklı ve serttir. Çilek kuvars taşı ile camın üzerine çizik testi uygulayabilir, camın çizilip çizilmediğini gözlemleyerek taşın gerçekliği hakkında ipucu edinebilirsiniz.

Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.

Çilek Kuvars Taşı Yıkanır Mı?

Çilek kuvars taşı, dayanıklı yapısı ile suda yıkanmaya uygundur.

Çilek Kuvars Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Doğal taşlar, çeşitli sebeplerle ve özellikle meditasyonlarda başka taşlarla birlikte kullanılabilir. Birlikte kullanıldığı zaman enerjileri artan ve güçlenen taşlar, hedefinize daha kolay ulaşmanıza yardımcıdır. Çilek kuvars taşı, kendisiyle uyumlu kristallerle kullanıldığında etkisi güçlenir.

Karnelyan, peridot veya pembe kuvars taşları, çilek kuvars taşı ile birlikte kullanıldığında duygusal anlamda iyileştirici etkiye sahiptir. Geçmiş travmaları veya duygusal yaralarını iyileştirmek; geçmişini geride bırakmak isteyen herkes bu birlikteliği deneyebilir.

Hematit, labradorit ve florit gibi kristaller, stres ve anksiyeteyi azaltmak için pembe kuvars taşı ile birlikte kullanılmaya uygundur. Bu taşların sakin enerjisi, çilek kuvars kristali ile birleştiğinde adeta doğal bir antidepresan görevi üstlenir.

cilek3

Çilek Kuvars Taşı ile Meditasyon

Çilek kuvars taşı, psişik yetenekleri arttıran ve spiritüel enerjiler barındıran bir kristaldir. Bu taşı meditasyonlarınıza dahil etmek, kendinizi ilahi mesajlara açmayı; melekler veya ruhani rehberlerle iletişim kurmanızı kolaylaştırır. Bunun yanı sıra, iletişim kurmada zorluklar yaşayanlar, çilek kuvars taşını meditasyon esnasında yakınlarında bulundurarak bu problemlerin üstesinden gelmeyi kolaylaştırabilirler.

Çilek Kuvars Taşı Neden Çatlar

Görüntüsü ve oluşumuyla kuvars ailesinin nadir taşlarından biri olan çilek kuvars taşı, bakımı dikkatle gerçekleştirilmesi gereken bir kristaldir. Taşınızı bir yerden düşürmek, sertçe bir yere çarpmak veya kimyasallarla temizlemek, çilek kuvars taşının çatlamasına sebep olabilir.

Çilek kuvars taşı, özellikle duygusal yaraları iyileştirme konusunda oldukça yeteneklidir. Bu durum, taşın negatif enerjilere maruz kalma özelliğini arttırır ve bu enerjiler bazen taşa fazla gelebilir. Negatif enerji ile yüklenen taşın çatlaması oldukça yaygın bir durumdur.

Çilek Kuvars Taşı Tarihi

Kuvars taşının bilinen tarihi, antik çağlara ve medeniyetlere kadar uzanmaktadır. Rahip ve rahibelerin spiritüel alemlerle bağlantı kurmak için kullandıkları kuvars taşı, sonraki hayatta koruma sağlayacağı düşünüldüğünden Kral Tutankhamun’un mezarına konulmuştur. Çilek kuvars taşı ise ilk kez 1970’lerde keşfedilmiş, günümüzde ise yaygın bir aksesuar malzemesi olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Çilek Kuvars Taşı Burçları

Çilek kuvars taşı, terazi burcu ile uyumlu çalışır.

Çilek Kuvars Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Çilek kuvars taşı, kalp ve kök çakraları ile uyumludur.

Çilek Kuvars Taşı Sertlik

Çilek kuvars taşının sertlik derecesi 7’dir.

Çilek Kuvars Taşı Özgül Ağırlık

Çilek kuvars taşının özgül ağırlığı 2,65’tir.

Çilek Kuvars Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Çilek kuvars taşının kimyasal formülü SiO2, grubu ise silikatlardır.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping