fbpx

Şungit Taşı Faydaları

  • Radyasyonu emme özelliğine sahiptir. Elektromanyetik dalgalara karşı koruyan taşlar arasında en çok bilinenlerden biridir.
  • Koruyucu özellikleri güçlüdür. Her tür negatif enerjiye karşı kalkan görevi görür ve bunun gibi enerjilere sıkça maruz kalan şifacılar için özellikle tavsiye edilir.
  • Ruhun adeta yenilenmesini sağlar. Öz sevgi ve saf pozitif enerji taşıyan taş, vadesi dolmuş enerjilerden arınmaya, mutlu ve huzurlu bir hayat sürmeye yardım eder.
  • Kişisel ve iş hayatında; ruh ve fiziksel beden arasında denge kurmayı sağlar. Zihni berraklaştırır, karar alma sürecini kolaylaştırır ve strese en iyi gelen taşlar arasındadır.

Şungit Taşı Özellikleri

  • Şungit taşının en çok çıkarıldığı yer Rusya sınırları içerisinde özerk bir cumhuriyet olan Karelya Cumhuriyeti’dir. Bunun yanı sıra Kongo, Hindistan, Avusturya ve Kazakistan’da da şungit taşı çıkarılmaktadır.
  • Neredeyse tamamı karbondan oluşan taşın dünyanın oluşumundan beri var olduğu tahmin edilmektedir. Bütün doğal taşlar arasında en eski olanıdır ve aynı zamanda “Yaşam Taşı” olarak da adlandırılır.
  • Bir mineraloid olan şungit, kristal olmayan ve doğal yollarla oluşmuş, mineral benzeri bir taştır.
  • Bir şifa taşı olan şungit, siyah renktedir. Parlak ve opak bir halde bulunur. Şungit taşının ruh ve beden sağlığı için olan kullanımı oldukça yaygındır.
sungit 1

Şungit Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Şungit taşının şifa alanındaki kullanımı yüzyıllara dayanmaktadır. Taşın suyu arındırma özelliği bulunduğu ve suda bırakıldığında filtre görevi gördüğü kanıtlanmıştır. Şungit taşının suyu bakteri ve virüslerden; hatta içerdiği karbon sayesinde radyoaktif bileşenlerden arındırdığı gözlemlenmiştir.
  • Kesinliği tamamen kanıtlanmamış olsa da 2017 yılında hayvanlar üzerinde gerçekleştirilen bir deney sonucunda, şungit taşının iltihapları azalttığı gözlemlenmiştir.
  • Şungit taşının uykusuzluğa iyi geldiği, ağrıyı azalttığı, fiziksel enerjiyi arttırdığı ve vücutta detoks etkisi yarattığına inanılmaktadır. Fakat yine de şungit taşını tedavi alanında kullanmadan önce detaylı araştırma yapmanız tavsiye edilir.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Şungit Taşı Anlamı Nedir?

En saf haliyle parlak gümüş renkte bulunan şungit taşı, ilk kez Rusya’nın Shunga köyü yataklarında keşfedilmiş, bu yüzden de bu ismi almıştır. İçerdiği karbon bakımından zengin bir mineraloid olan şungit taşı, oldukça güçlü bir arındırma enerjisine sahiptir.

Şungit Taşı Nasıl Temizlenir?

Kristaller sınıfında bulunmasa da şungit taşının enerjisi de her doğal taş kadar, hatta belki de daha fazla, güçlüdür. Bilinen en eski taş olan ve eşsiz bir yapıya sahip olan şungit taşı, her doğal kristal gibi düzenli aralıklarla arındırılmalıdır.

  • Sertlik derecesi düşük olsa da şungit taşı su ile yıkanmaya, hatta su içerisinde bırakılmaya uygun bir taştır. Ayda en az bir kere de olsa arındırılması gereken taşı akan suda yıkayarak temizliğini gerçekleştirebilirsiniz.
  • İmgeleme yöntemi, şungit taşının enerjisini arındırmak için idealdir. Tıpkı meditasyonlarda olduğu gibi, şungit taşını avuç içinde tutarak taşın bütün negatif enerjilerinden arındığını ve beyaz bir ışıkla dolduğunu imgeleyebilirsiniz.
  • Daha az fiziksel uğraş gerektiren yollardan biri ise tütsü ile arındırmadır. Şungit taşını yanan bir tütsünün dumanında bir süre gezdirmek, taşın biriktirdiği negatif enerjilerden arınmasını sağlar.
sungit 3

Şungit Taşı Kullanımı

Şungit taşının bilinen pek çok kullanım alanı bulunur. Hem fizik hem de ruh üzerinde iyileştirici etkisi olan taşın en yaygın kullanım alanları aksesuarlar ve ev eşyalarıdır. Şungit taşından kolye, küpe, bileklik veya yüzük takmak; taşı çantanızda taşımak veya meditasyonlarda kullanmak, şungit taşının arındırıcı enerjisinden faydalanmanın en etkili yollarındandır. Bunun yanı sıra, elektromanyetik dalgalardan korunmak için şungit taşını teknolojik aletlerin yanında bulundurmak veya suda filtre olarak kullanmak, taşın sayısız kullanım alanları arasındadır.

Şungit Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Şungit taşının, içerdiği karbon miktarına göre üç farklı türü bulunur. Bunlar renk ve görünüş açısından oldukça farklı olabileceği gibi, daha fazla karbon içeren türünün şifa enerjisi daha yüksektir. Bu sebeple, piyasadaki şungit taşlarının büyük bir çoğunluğu imitasyondur. Şungit taşının gerçekliğini kontrol etmek, sahteciliğe maruz kalmamak ve sağlınızı riske atmamak açısından son derece önemlidir.

  • Dikkat edilmesi gereken ilk nokta, taşın rengi ve dış görünüşüdür. Yoğun siyah bir renge sahip olan taş, bazen içerisinde gri, kahverengi ve altın rengi kalıntılar bulundurabilir. Bu kalıntılar kuvars ve pirit gibi taşların izleridir.
  • Şungit taşı, deri üzerinde veya giysilerde siyah lekeler bırakabilir. İçindeki karbon yüzünden cilalı veya cilasız taşlarda görülebilen bu özellik, leke bırakmaması için özel bir işlemden de geçirilebilir. Bu yüzden taşın leke bırakmaması, taşın sahte olduğu anlamına da gelmeyebilir.
  • Şungit taşının tip 1 versiyonu, yani karbon içeriği en fazla olan saf türü, gümüş bir yüzeye ve metalik bir görünüme sahiptir. Şungit taşının özellikle bu çeşidi son derece kırılgandır ve elinizde parçalanabilir. Tip 2 ve 3 şungit taşları ise daha sağlam ve şekil verilmesi kolaydır. Tip 2 şungit taşı gümüşi bir parlaklığa sahipken, piyasada en çok rastlayabileceğiniz tip 3 taşlar ise yoğun siyah renktedir.
  • Şungit taşının iletkenlik derecesi yüksektir ve bu özelliği ile doğal kristallerden ayrılır. Şungit taşının gerçekliğini anlamak için uygulayabileceğiniz bir elektriksel iletkenlik testi bulunur. Bu test için bir ampul, bir pil ve iki tel gerekir. Pilden ampule oluşturacağınız elektrik akımı hattının arasına şungit taşını koyduğunuzda ampul yanarsa, taş gerçek demektir.

Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.

Şungit Taşı Yıkanır Mı?

Şungit taşı, yapısı sebebiyle suda yıkanmaya uygundur.

Şungit Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Şungit taşı, oldukça eşsiz bir enerjiye sahip olan yüksek enerjili bir taştır. Doğal kristallerin birbirleriyle kombine edilerek kullanılması, taşların enerjilerini ve şifacı özelliklerini güçlendirir. Şungit taşı ile birlikte kullanabileceğiniz pek çok kristal bulunur.

Ay taşı ve şungit taşlarının kullanımı, duyguları dengelemek ve içgüdüyü geliştirmek için idealdir. Kişiye denge ve huzur getirecek olan bu kombinasyon, kök çakranın dengelenmesine de yardımcı olarak daha sağlam temeller üzerinde durmaya yardım eder.

Şungit ve lav taşlarının birlikteliği ise ateş ve toprak enerjilerinin birleşimi gibidir. Sakin fakat yoğun bir topraklama enerjisine sahip olan bu taşlar, aynı zamanda birlikte kullanıldığında güç, cesaret, özgüven ve kararlılık enerjisi yayar.

sungit 4

Şungit Taşı ile Meditasyon

Şungit taşının şifalı enerjileri, onu meditasyonda kullanmak için en ideal taşlardan biri kılar. Spiritüel, dengeleyici ve arındırıcı enerjilere sahip olan taş, aynı zamanda çakra meditasyonlarında da son derece etkilidir. Şungit taşını meditasyon alanınızda bulundurmak veya meditasyon esnasında avuç içinizde tutmak, taşın enerjisinden faydalanmanın etkili yollarındadır.

Şungit Taşı Neden Çatlar

Şungit taşının kırılganlık seviyesi, taşın içerisindeki karbon oranına göre değişiklik göstermektedir. Neredeyse tamamı karbondan oluşan şungit taşı inanılmaz derecede nadir ve kırılgan olmakla birlikte, daha yaygın türleri nispeten dayanıklıdır. Taşınızın fiziksel darbeler alması veya kimyasallara maruz kalması, şungit taşının çatlamasına sebep olabilir.

Şungit taşı oldukça güçlü bir koruyucudur. Elektromanyetik dalgalara karşı da son derece etkili olan taş, fazla negatif enerjiyle yüklendiğinde veya bulunduğu ortama uyumlanamadığında çatlayabilir.

Şungit Taşı Tarihi

Jeologlar, şungit taşının 2-3 milyar yıl yaşında olduğunu belirtir. Fakat, taşın “ilk” keşfi ve adlandırılması, 1877 yılında Shunga köyünde bulunduğu tarihe dayanır. Şungit taşının tarihteki en eski izlerine ise 1706 yılında, Rusya’da I. Petro’nun hükümdarlık sürdüğü dönemde rastlanmıştır. Şungit taşının Yaz Sarayı’na getirilmesini isteyen Büyük Petro, taşın bilinen arındırıcı ve iyileştirici özellikleri yüzünden su çeşmelerinin içerisine yerleştirilmesini istemiştir. 1719 yılında ise Rusya’nın ilk şifalı mineral kaplıcasını kurduğu, şungit yatakları üzerinden akan suyun şifalı özelliklere sahip olduğu bilinmekteydi.

sungit 2

Şungit Taşı Burçları

Şungit taşı bütün burçlarla uyumludur.

Şungit Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Şungit taşı, özellikle kök çakra ile uyumlu çalışır.

Şungit Taşı Sertlik

Şungit taşının sertlik derecesi 3,5 – 4 arasındadır.

Şungit Taşı Özgül Ağırlık

Şungit taşının özgül ağırlığı 2,3’tür.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping