fbpx

Pirit Taşı Özellikleri

  • Ateş enerjisine sahip olan pirit taşı, genellikle korunma, cesaret, bolluk ve bereket ile ilişkilendirilir.
  • Vurulduğunda kıvılcım çıkaran pirit taşı, soluk pirinç sarısı ve altın renginin farklı tonlarına sahip olarak bulunur.
  • En iyi örneklerine İtalya, İspanya, Almanya, İngiltere, İsviçre, İsveç ve Peru’da rastlanır.

Pirit Taşı Faydaları

  • Güçlü bir koruyucu taşıdır. Negatif enerjileri uzaklaştırarak, üzerinde taşıyan kişiye kalkan olur.
  • Bolluk, zenginlik, yeni fırsatlar gibi pozitif enerjileri kendine çeker.
  • Maskülen enerjiye sahip olan pirit taşı, kişiye özgüven ve cesaret verir; liderlik etmesi için teşvik eder.
  • Yaratıcılığı arttırır.

Pirit Taşı Nasıl Temizlenir?

Pirit taşı, negatif enerjilere karşı hassasiyeti nedeni ile düzenli olarak temizlenmelidir. Bu koruyucu taşı arındırmak için uygulayabileceğiniz iki basit yöntem bulunur.

  • Tütsü ile arındırma işlemi, eski çağlardan beri uygulanan kadim bir yöntemdir. Ateş enerjisine sahip olan pirit taşını, adaçayı veya şifalı bitkilerden elde edilen tütsüler ile arındırmak, kristalinizi temizlemenin en etkili yollarından biridir.
  •  Pirit kristalinin enerjisini yenilemek için, taşınızı birkaç saatliğine toprağa veya deniz tuzuna gömebilir; dilerseniz tuz dolu bir kasenin yanında bırakabilirsiniz. Toprak elementine ve doğanın enerjisine sahip olan tuz, taş ile temas etmediği halde, taşın enerjisinin arınmasında etkili olacaktır.

Pirit Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Güç ve dayanıklılık verir.
  • Koruyucu enerjisi sayesinde, çevre kirliliğinin vücuda verdiği zararı azaltır.
  • Akciğerleri geliştirdiği, bu sebeple astım ve nefes problemleri yaşayanlara iyi geldiği söylenir.
  • Bulaşıcı hastalıkları önlediği ve vücuttaki kan akışını düzenlediğine inanılır.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Pirit Taşı Anlamı Nedir?

İsmini Yunancada “pry” yani “ateş” anlamına gelen kelimeden alan pirit taşı, metalik parıltılara sahip bir sülfit mineralidir. Parıltısı ile altını andıran pirit taşı, görünüşü sebebi ile “Fool’s Gold”, yani “Ahmak Altını” olarak da bilinmektedir.

Pirit Taşı ve Aksesuarlar

Pirit taşı, aksesuarlardan feng shui uygulamalarına kadar yaygın olarak kullanılan bir doğal taştır. Pirit taşından yapılmış bir kolye, bileklik veya yüzük takmak, bu altın benzeri kristalin koruyucu ve şanslı enerjisini gün boyunda üzerinizde taşımanızı sağlar. Aşağıda Boleyn Crystal’a ait pirit taşı kullanılarak yapılmış ürünlerimizi görebilirsiniz.

Pirit Taşı Gerçek mi Nasıl Anlaşılır?

Pirit taşı, görünüşü itibari ile oldukça benzersiz bir taştır ve pirit taşının sahte olup olmadığını anlamanın birkaç kolay yöntemi bulunur.

  • Sahte pirit taşının yaygın örneklerinden bazıları, parlak gümüş veya altın tutkaldan üretilmektedir. Bu tür sahte taşlar, ele alındığında ılık hissettirir ve yüzeylerinde baloncuklar gibi bariz kusurlar bulunur. Bunun yanı sıra, gerçek pirit taşı metalik bir parıltıya sahipken, sahte pirit taşı gökkuşağı yansımalarına veya yetersiz parlaklığa sahip olabilir.
  • Gerçek pirit taşı son derece ağırdır. Sahte pirit taşı ise hafif olmakla birlikte, UV ışığı altında parlar.
  • Bazı sahte pirit taşları, diğer doğal taşların boyanması ile oluşur. Bu tarz taşların gerçekliğini ayırt etmenin yollarından bazıları ise, taşın sertliğini ve üzerindeki damar/çatlakları incelemektir.

Pirit Taşı Yıkanır Mı?

Pirit taşı, demir sülfit mineralinden oluştuğu için, kesinlikle yıkanmaması gereken bir taştır. Su ile teması, taşın renk değiştirmesine ve paslanmasına sebep olabilir.

Pirit Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Pirit taşı, pek çok doğal taş ile birlikte kullanılabilir ve böylece taşın ruhsal ve fiziksel etkileri arttırılabilir. Pirit taşıyla birlikte kullanabilecek en iyi taşlardan bazıları, obsidyen, sitrin ve yeşil aventurindir.

Zenginliği, bolluk ve bereketi hayatınıza çekmek için, sitrin ve pirit taşlarını birlikte kullanabilirsiniz. Bu iki kristali özellikle cüzdanınızda taşımak, hayatınıza zenginliği çekmek için idealdir. Pirit taşı ve yeşil aventurin kristallerinin birlikte kullanımı ise, sizlere yeni fırsatların kapılarını aralar ve şans getirir.

Obsidyen ve pirit taşlarının ikisi de koruyucu enerjilere sahiptir ve bu sebeple, birlikte kullanıldıkları zaman bu özellikleri güçlenir. Bunun yanı sıra, hayatına denge ve netlik kazandırmak isteyenler için de idealdir.

Pirit Taşı ile Meditasyon

Pirit taşı, sakral ve solar pleksus çakralarının dengelenmesi için yapılan meditasyonlarda oldukça faydalıdır. Yaratıcılığı ve hayal gücünü arttırmak, hayatınıza mutluluğu ve tatmin duygusunu çekmek için, pirit taşını sakral çakrayı temsil eden bölgelere yakın tutarak meditasyon yapabilirsiniz. Aynı yöntemi solar pleksus çakrası için uygulayabilir, özgüven ve cesaret depolayarak, içinizdeki gücün ortaya çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Pirit Taşı Neden Çatlar?

Doğal taşların çatlama nedenleri, fiziksel olabileceği gibi, genellikle enerjisel sebeplere bağlıdır. Bir demir sülfit minerali olan pirit taşı, su ile uzun süre temas halinde kaldığı zaman, kimyasal bir tepkime sonucu çatlayabilir veya kırılabilir.

Pirit kristali, güçlü bir koruyucudur. Arındırma işlemi yeterince yapılmayan ve negatif enerji yüklenmiş bir pirit taşı, fazla enerjinin baskısı ile çatlayabilir. Ayrıca, taşın ortamın enerjisine uyum sağlayamaması ve size olan görevini tamamlaması, pirit taşının çatlama sebeplerinden bazılarıdır.

Pirit Taşı Tarihi

Pirit taşının geçmişi, tarih öncesi çağlara uzanır ve sertçe vurulduğunda kıvılcım çıkarmasından dolayı, bu zamanlarda ateş yakmak için kullanıldığı söylenir. Parlak yüzeyi sayesinde ayna olarak kullanılmış, antik Yunan, Roma ve İnka imparatorluklarında ise pirit taşından aksesuarlara ve muskalara rastlanmıştır.

Kuzey Amerika yerlileri tarafından büyü ve şifa enerjisi taşıdığına inanılan pirit kristali, şifacıların kıyafetlerinde taşınmış; bu sayede taşın büyülü özelliklerinden daha çok faydalanıldığına inanılmıştır.

Pirit Taşı Burçları

Pirit taşı, aslan ve koç burçları ile uyumludur.

Pirit Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Pirit taşı, sakral ve solar pleksus çakraları ile uyumludur.

Pirit Taşı Sertlik

Pirit taşının sertliği 6 – 6,5 arasındadır.

Pirit Taşı Özgül Ağırlık

Pirit taşının özgül ağırlığı 5,1’dir.

Pirit Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Pirit taşının kimyasal formülü SeS2, grubu ise Sülfitlerdir.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping