fbpx

Lav Taşı Faydaları

  • Dengeleyici bir taştır. Kişinin doğa ile olan bağlantısını güçlendirir.
  • Değişim zamanlarında ihtiyacımız olan güç ve dayanıklılık enerjilerini arttırır. Negatif enerjileri dönüştürerek kişiye cesaret verir.
  • Özgüveni arttırır. Seçim yapma süreçlerini kolaylaştırarak kişinin ayaklarının yere sağlam basmasına yardım eder.
  • Öfke problemlerine iyi gelen taş, bu gibi duyguların yatıştırılmasında yardımcıdır.
  • Güçlü bir koruyucu enerjilere sahiptir. Üzerinde taşıyan kişinin aurasını ve enerjisini korur.

Lav Taşı Özellikleri

  • Toprak elementi ile denge ve odağın taşı olan lav taşı, sahip olduğu ateş elementi ile, aynı zamanda tutku ve enerji ile bağdaştırılır.
  • Mineral bakımından oldukça zengin olan taşın içerisinde, demir, magnezyum, çinko, potasyum ve kalsiyum bulunur.
  • Lav taşının kullanımı, özellikle çakra çalışmalarında oldukça yaygındır ve yapısı sayesinde, spiritüel çalışmalarda son derece tercih edilen bir taştır.
  • Alternatif tıpta da kullanılan lav taşının, esans yağlarla birlikte kullanıldığında şifalı özellikleri güçlenir.
  • Lav taşı, kırmızı, kahverengi ve siyah renklerinde bulunur.
Adsiz tasarim 2022 12 04T041641.561

Lav Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Esans yağlarla kullanılabilen lav taşının, alerjik durumları yatıştırdığı bilinir.
  • Kan dolaşımını güçlendiren taş, aynı zamanda kalp rahatsızlıklarında etkilidir.
  • Ayaklardaki ağrılara ve nasırlara iyi geldiğine inanılır.
  • Stresi azaltma özelliğine sahiptir. Vücuttaki yorgunluğun giderilmesini sağlar ve kişiye enerji verir.
  • Doğurganlığı arttırdığına inanılır.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Lav Taşı Anlamı Nedir?

Lav taşı, patlayan yanardağların soğuması ve sertleşmesi ile oluşan, güçlü koruyucu özelliklere sahip olan bir doğal taştır. “Bazalt Taşı” olarak da bilinen kristal, opak yapısı ve gözenekli yüzeyi ile oldukça nadir bir görünüme sahiptir.

Lav Taşı Nasıl Temizlenir?

Lav taşı, koruyucu ve spiritüel enerjilere sahip bir taştır. Lav taşının enerjisinin düzenli olarak arındırılması, taşın özelliklerinden faydalanmaya devam etmek için önemlidir. Lav taşını temizlemenin birkaç yolu bulunmaktadır.

  • Ilık su ve sabun, lav taşınızı etkili bir şekilde temizlemenin yollarından biridir. Az miktarda sabunla, birkaç dakika su altında yıkayacağınız taşınız, negatif enerjilerinden arınarak tekrar kullanıma hazır hale gelecektir.
  • Yanardağ patlamaları ve yüksek sıcaklıklar sonucu oluşmuş olan lav taşı, güneşi ve güneşin enerjisini seven bir kristaldir. Taşınızı güneş ışığı altında bir süre beklemek, taşın enerjisini arındırır ve güneşin güçlü enerjisiyle tekrar şarj olmasını sağlar.
  • Lav taşının doğa ile bağlantısı oldukça güçlüdür. Doğal kristaller, toprakla temas ettikleri zaman enerjileri hızla yenilenir. Lav taşını toprağa gömerek gece boyu toprakta bekletmek, taşın temizlenmesi için en etkili yöntemlerden biridir.

Lav Taşı Ürünlerimiz

Özellikle aksesuarlardaki kullanımı fazlasıyla yaygın olan lav taşı, feng shui ve meditasyon çalışmalarında sıklıkla tercih edilir. Taşın enerjisi, bulunduğu ortamı ve onu üzerinde taşıyan kişinin aurasını temizleyecek kadar güçlüdür. Evinizi kötü enerjilerden arındırmak, konsantrasyon ve odaklanmayı arttırmak, huzur enerjisini çekmek için bulunduğunuz ortama lav taşı koyabilirsiniz.

Lav taşının özelliklerinden faydalanmanın en etkili yolu ise, onu üzerinizdeki aksesuarlarda taşımaktır. Lav taşından kolye, küpe, bileklik veya yüzük takmak, taşın enerjisi ile bütünleşmenizi kolaylaştırırken, gün içinde maruz kalabileceğiniz negatif enerjilerden korunmanızı sağlar. Aşağıda, Boleyn Crystal’a ait lav taşı kullanılarak yapılmış ürünlerimizi görebilirsiniz.

No products found

Lav Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?        

Doğal taşlar, güçlü enerjilere sahip değerli mücevherlerdir. Bu sebeple, tıpkı diğer kristaller gibi, günümüz piyasasında lav taşının da pek çok imitasyon ürünü bulunur. Lav taşının gerçek olup olmadığını anlamanıza yardımcı olacak birkaç yol bulunmaktadır.

  • Taşın yüzeyinde kusur aramak, başvurmanız gereken ilk yöntemdir. Lav taşının görünüşü, kendiliğinden delikli bir yapıya sahiptir. Gerçek bir lav taşı sünger görünümüne sahip olmakla birlikte, üzerindeki delikler şekil ve boyut bakımından düzensiz, görünüş olarak seramik benzeri bir yüzeye sahip ve ağırlık olarak hafif bir yapıdadır.
  • Lav taşının temizliğini yaparken, taşın delikli yüzeyinde herhangi bir renk solması ile karşılaşmak; taşın yanması, erimesi, kırılması veya değişik bir koku yayması, gerçek bir lav taşında ortaya çıkmayacak etkilerdir. Bunlardan biriyle karşılaşıyorsanız, taşınızın sahte olma olasılığı yüksektir.
  • Lav taşının yüzeyi, tene değdiğinde oldukça sert, keskin ve pürüzlü hissettirir. Eğer taş yumuşak bir yapıya sahip ve tene temas ettiğinde keskin bir hisse sebep olmuyorsa, taşınız muhtemelen sahtedir.

Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.

Lav Taşı Yıkanır Mı?

Lav taşı, yapısı gereği suya dayanıklı bir kristaldir. Bu sebeple, lav taşını yıkamak güvenlidir.

Lav Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Doğanın güçlü ve kadim enerjisi ile donatılmış olan lav taşı, diğer doğal kristaller ile birlikte kullanıldığında, taşın enerjisi yükselir ve kullanım alanları genişler. Lav taşınızla birlikte, ihtiyacınıza bağlı olarak kullanabileceğiniz pek çok çeşit doğal taş bulunur.

Lav taşı ve pembe kuvars taşlarının birlikte kullanımı, sizlere kendinizi sevmeniz için gereken özgüvene sahip olmanızı sağlar; yeni ilişki başlangıçları için gereken cesaret ve desteği verir.

Amazonit, aventurin ve lav taşlarının birlikteliği, yeni başlangıç enerjisini hayatına çekmek isteyenler için uygundur. Kişinin hayatına şefkat ve nazikliği çekecek olan bu kombinasyon, kendinize ve etrafınızdakilere karşı daha nazik olmanızı sağlar ve sizleri yeni sayfalar açmaya teşvik eder.

lav 1

Lav Taşı ile Meditasyon

Lav taşı, özellikle çakra dengeleme çalışmalarında oldukça önemli bir yere sahiptir. Taşın güçlü spiritüel enerjisi, meditasyon çalışmalarındaki yerini yaygınlaştırmaktadır. Stres atmak, sakinleşmek ve negatif ruh halinden çıkmak için, meditasyon esnasında üzerinizde veya yakınlarınızda lav taşı bulundurmak, negatif enerjilerden kurtulmanızı sağlar. Aynı zamanda, taşın sahip olduğu ateş enerjisini kullanarak kök çakranızı dengeleyebilir; hayatınızda eksikliğini hissettiğiniz motivasyon ve tutku enerjilerini tekrar geri kazanabilirsiniz.

Lav Taşı Neden Çatlar

Lav taşı, yapısı gereğiyle oldukça dayanıklı, sağlam bir kristaldir. Taş, sert bir fiziksel darbe ile olabileceği gibi, enerjisel sebeplerle de çatlayabilir. Lav taşı, içinde bulunduğu ortamın enerjisini hızla değiştirmekle bilinir ve bu özelliği, taşın fazla negatif enerji ile dolmasına sebep olabilir. Düzenli aralıklarla arındırılmayan lav taşı, enerji fazlalığı ve ortama uyumlanamama gibi sebeplerle çatlayıp, kırılabilir.

Lav Taşı Tarihi

Lav taşı, diğer doğal kristaller arasında en yaygın olarak çıkarılan ve en eski tarihe sahip olduğu bilinen taşlardan biridir. Lav taşının kullanımı, antik Roma dönemine uzanır ve ünlü bir tapınak olan Panteon’un kubbesinin yapımında kullanılmıştır. Lav taşının ilk kez aksesuar olarak kullanılması ise, 18. Yüzyılda Pompeii şehri ve kalıntılarının keşfedilmesi ile başlamıştır. Hediyelik eşya olarak turistlere satılmaya başlayan taşlardan, bileklik, kolye ve küpeler üretilmiştir.

Lav Taşı Burçları

Lav taşı, boğa ve yengeç burçları ile uyumludur.

Lav Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Lav taşı, kök çakrası ile uyumludur.

Lav Taşı Özgül Ağırlık

Lav taşının özgül ağırlığı 2,7 – 3,3 arasındadır.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping