fbpx

Havlit Taşı Faydaları

  • Aktif ve meşgul zihinleri yatıştırması ile bilinir. Kişiye huzur verir ve kafasında, onu meşgul eden düşünceleri uzaklaştırmasına yardım eder.
  • Ani bir öfke ile harekete geçenleri, oturup düşünmeye ve mantıklı hareket etmeye teşvik eder.
  • Negatif enerjileri emerek stresi azaltan taşlar arasında önemli bir yere sahiptir. Bu sebeple, uyku problemlerine de iyi gelir.
  • Duyguları altında boğulmuş hissedenlere, dünyaya sevgi ve anlayışla bakmak için yeni bir bakış açısı kazandırır.
  • Farkındalığı ve sabrı arttıran bir taştır. İçsel iyileşmeye ve huzura teşvik eder.

Havlit Taşı Özellikleri

  • Diğer kristallere nispeten daha uygun fiyatlı olan havlit taşı, çeşitli renklere boyanarak başka kristallerin imitasyonu olarak satılmasıyla bilinir. Fakat, görünüşü ne olursa olsun, güçlü enerjisi ile, tıpkı bütün doğal taşlar gibi, pek çok faydalı özelliğe sahiptir.
  • Gözenekli bir yapıya sahip olan havlit kristali, doğal haliyle tebeşir beyazı rengindedir ve siyah damarlara sahiptir. Renksiz, bazen de kahverengi tonlarında da bulunabilir.
  • Zaman zaman “imitasyon taş” olarak anılan havlit, aynı zamanda “manyezit” olarak da bilinir.
  • Sabır ve bakış açısı ile ilişkilendirilen kristal, sakinleştirici ve yatıştırıcı enerjisi ile öne çıkar.
  • Başlıca Amerika, Türkiye, Almanya, Rusya ve Pakistan’dan çıkarılan havlit taşı, dünyanın her yerinde bulunur.
Havlit 1

Havlit Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Vücuttaki kalsiyum değerlerini dengeler. Kemik ve dişleri güçlendirir; saçların sağlıklı ve canlı bir şekilde uzamasını destekler.
  • Sahip olduğu su elementi ile, bitki çaylarına veya banyo suyuna dahil edildiğinde, vücudun su ihtiyacının karşılanmasını desteklediğine inanılır.
  • Hafızayı güçlendirir ve öğrenme isteğini arttırır.
  • Stres, anksiyete ve depresyon gibi rahatsızlıklara iyi gelir.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Havlit Taşı Anlamı Nedir?

İngilizce ismi “Howlite” olan havlit taşı, ünlü jeolog Henry How tarafından Nova Scotia (Yeni İskoçya) civarında keşfedilmiş ve ismini bu şekilde kazanmıştır. Havlit taşının en ilginç özelliği, diğer doğal taşları “taklit etme” amacıyla boyanarak kullanılmasıdır.

Havlit Taşı Nasıl Temizlenir?

Havlit taşı, sahip olduğu duygusal enerjiyi devamlı yayabilmek için düzenli olarak temizlenmeye ve arındırılmaya ihtiyaç duyar. Taşınızı, ona zarar vermeden etkili bir şekilde temizlemenin birkaç yöntemi bulunur.

  • Havlit taşı, ay suyu veya normal suda yıkanmak için uygun taşlardandır. Fakat, sertlik derecesi oldukça düşük olan kristal, zarar görebileceği için su içinde uzun süre tutulmamalı ve tuzlu suya sokulmamalıdır.
  • Güneş ve ay ışığının enerjilerinden faydalanmak, kristalin enerjisinin arındırılmasında etkilidir. Güneş ışığı altında bırakılmaya uygun olan havlit taşı, belirli aralıklarda güneş veya ay ışığı altında bekletilerek eski gücüne ve enerjisine kavuşur.
  • Tütsü ile arındırma yöntemi, doğal taşlı aksesuarlarda da uygulanan oldukça eski ve etkili bir yöntemdir. Adaçayı veya Boleyn Crystal’in ürünlerle birlikte gönderilen özel üretim tütsüsünü kullanarak, havlit taşını ve diğer doğal kristallerinizi arındırabilirsiniz.

Havlit Taşı Kullanımı

Havlit taşı, ev dekorasyonundan meditasyon çalışmalarına kadar pek çok alanda kullanılabilecek doğal kristallerden biridir. Taşın duygusal enerjilerle olan güçlü bağı, onu spiritüel çalışmalarda ve mücevherlerde kullanmak için uygun taşlardan biri haline getirir.

Havlit taşının enerjisinden faydalanmanın en etkili yolu, onu bir aksesuar olarak üzerinizde taşımaktır. Farklı renk seçenekleri ile herkese hitap edebilecek olan havlit kristali, görünüşü ve enerjisi ile son derece kullanışlı bir kolye, küpe, yüzük veya bileklik malzemesidir.

Havlit 2

Havlit Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Havlit taşı, doğal hali ile oldukça güçlü ve görünüşü ile son derece güzel bir kristaldir. Fakat, piyasada havlit taşının boyanarak elde edilmesi ile sunulan pek çok doğal taş, özellikle turkuaz taşı bulunur ve bu durum, seçeceğiniz taşın istediğiniz taş olup olmadığı konusunda kafa karışıklığı yaratabilir. Havlit taşının gerçek olup olmadığını anlamanın birkaç yolu bulunur.

  • Havlit taşı, sertlik derecesi sebebiyle kolaylıkla çizilebilen bir kristaldir. Bozuk para gibi maddelerle bile oldukça kolay çizilebilen taş, çoğu doğal kristalden daha narin olması ile ayırt edilebilir. Birden fazla taş parçaları için önerilen bu yöntemde, havlit kristalinin yüzeyini çizmeyi deneyebilir; kolaylıkla çizilebildiği görülürse, taşın gerçek olduğunu anlayabilirsiniz.
  • Doğal haliyle havlit taşı, oldukça gözenekli yapıya sahip bir kristaldir. Bu sebeple, taşın yüzeyinde belli başlı kusurların görülmesi beklenir. Aynı zamanda her zaman opak halde bulunan taş, ışık geçirme özelliğine veya kusursuz bir görünüme sahipse, taşın sahte olduğu söylenebilir.
  • Doğal kristaller, tene değdiğinde soğuk bir his bırakırlar. Camın boyanmasıyla üretilmiş bir havlit taşını ayırt etmek için bu yönteme başvurulabilir. Havlit kristalini elinize aldığınızda soğuk hissettirmiyor veya hemen ısınıyorsa, bu, taşın sahte olduğu anlamına gelir. Bunun yanı sıra, havlit taşının damarları doğal bir görüntüye sahip olmakla birlikte, damar görünümüne sahip olmayan düz renkli havlit taşları oldukça nadirdir.

Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.

Havlit Taşı Yıkanır Mı?

Havlit taşı, su ile yıkanmaya uygun bir kristal olsa da, düşük sertlik derecesi sebebiyle su ile teması kısa tutulmalı; tuzlu su ile yıkanmamalıdır.

Havlit Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Havlit taşı, sahip olduğu saf ve huzurlu enerji ile, pek çok farklı doğal kristalle birlikte kullanılabilir ve etkileri güçlendirilebilir. Çoğu doğal kristal, beyaz rengi ve tepe çakrası ile olan ilişkisi sebebiyle havlit taşıyla uyumlu çalışır.

Obsidyen taşı, havlit taşının koruyucu özelliklerini arttırmak için kombinleyebileceğiniz taşlardan biridir. Bu taşların birlikte kullanımı, kişinin güvende ve ayaklarının yere sağlam bastığını hissetmesini sağlar. Bu birliktelik, siyah turmalin, şungit ve hematit taşlarıyla da desteklenebilir.

Ametist ve kristal kuvars taşlarının havlit taşı ile birlikte kullanımı, duygusal ve spiritüel anlamda iyileştirici etkilere sahiptir. Havlit taşının huzurlu etkisini ve tepe çakrasını dengeleyici enerjisini arttırmak için, bu taş kombinasyonlarına başvurulabilir.

Havlit Taşı ile Meditasyon              

Havlit taşı ile yapılan meditasyonlar, huzurlu bir uyku, zihinsel netlik ve odaklanma; içsel huzur ve çeşitli enerjileri yükseltmeyi sağlar. Tepe (taç) çakrası ile ilişkili olan kristal, çakra taşı görevi görerek, buradaki dengesizlikleri düzenler; kişinin zihinsel ve duygusal rahatsızlıklarını iyileştirebilir, empati yeteneğini arttırarak dünyaya olan bakış açısını değiştirebilir.

Havlit Taşı Neden Çatlar

Havlit taşı, oldukça hassas ve kırılgan kristallerden biridir. Mohs sertlik skalasında 3,5 değere sahip olan taş, fiziksel darbe ve çevresel faktörlerin etkisiyle kolaylıkla çatlayabilir ve kırılabilir. Bu sebeple, havlit taşının bakımına oldukça özen gösterilmelidir.

Doğal taşlar, enerji ile çalışan ve enerjiye karşı hassas olan kristallerdir. Narin yapısı ve barışçıl enerjisi ile havlit taşı, negatif enerji baskısıyla, hiç beklenmedik bir anda çatlayabilir hatta kırılabilir.

Havlit 3

Havlit Taşı Tarihi

Havlit taşı, tarihi antik çağlara dayanan çoğu kristalin aksine, keşfi oldukça yeni sayılan bir taştır. İlk kez 1868 yılında, ünlü kimyager, jeolog ve mineralog Henry How tarafından Nova Scotia, Kanada yakınlarında keşfedilmiş ve sınıflandırılmıştır. Kimyasal adı kalsiyum borosilikat olan taşa, daha sonraları keşfini gerçekleştiren Henry How’ın ardından “howlite” adı verilmiştir.

Havlit Taşı Burçları

Havlit taşı, ikizler burcu ile uyumlu çalışır.

Havlit Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Havlit taşı, tepe çakrası ile uyumludur.

Havlit Taşı Sertlik

Havlit taşının sertlik derecesi 2,5 – 3,5 arasındadır.

Havlit Taşı Özgül Ağırlık

Havlit taşının özgül ağırlığı 2,6’dır.

Havlit Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Havlit taşının kimyasal formülü Ca2B5SiO9(OH)5, grubu ise borosilikatlardır.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping