fbpx

Doğal Taşlar Neden Temizlenmelidir?

Doğal taşlar, enerjiye karşı hassas olan ve enerji ile etkileşime giren kristallerdir. Etrafımızdaki her şey, pozitif veya negatif enerjiden oluşur ve doğal taşlar, bu enerjiyi dengeleme/temizleme özelliğine sahiptir. Bu sebeple, kristallerde birikmiş olan enerjiyi arındırarak taşınızı tekrar şifalı ve kullanılabilir hale getirmek için, onu düzenli aralıklarla temizlemeniz gerekir.

Doğal Taşlar Hangi Sıklıkla Temizlenmeli?

Doğal taşlar, onu üzerinde taşıyan kişinin enerjisini alır ve bu sebeple, kullanılma sıklığına bağlı olarak temizlenmelidir. Doğal taşların temizlenme sıklığı ayda en az bir kere olmalıdır. Bunun yanı sıra, yoga, meditasyon ve ritüellerde kullanılan taşların temizliği, bu uygulamalardan hemen sonra gerçekleştirilmeli; taşınızın arındırılmaya ihtiyacı olduğunu hissettiğiniz anda temizleme işlemini yapmanız gerekmektedir.  

ses

Doğal Taş Alınca İlk Ne Yapılır?

Doğal taş aldıktan sonra yapılması gereken ilk şey, taşı temizlemek ve enerjisini arındırmaktır. Doğal taşlar, onu taşıyan ve kullanan kişinin enerjisi ile bütünleşir; diğer bir deyişle, kişiye özeldir. Bu sebeple, taşınızı kullanmaya başlamadan hemen önce taşınızı temizlemeli ve isteğe bağlı olarak, niyetinize göre kodlamalısınız.

Doğal Taş Programlama

Her doğal taş, kendine özgü şifacı bir enerjiye sahiptir ve onu kullanmaya başladığınız andan itibaren sizin enerjinizle birlikte çalışır. Doğal taş programlama, bir gereklilik olmamakla birlikte, koyduğunuz hedeflere daha kolay ulaşmak için doğal kristallerden güç almanızı sağlar. Doğal taşları programlamak oldukça basit ve hızlıdır.

  • Taşınızı avuç içinize alın veya meditasyon esnasında üçüncü gözünüzün üzerine yerleştirin.
  • Gözlerinizi kapatın ve taşınızın etrafında parlak bir ışık hayal ederek, bu ışığın bütün vücuduna yayıldığını; taşın enerjisinin sizin enerjiniz ile bütünleştiğini imgeleyin.
  • Bu esnada, niyetinizi içinizden tekrarlayın ve taşınıza, niyetinizi gerçekleştirmede yardım etmesini isteyin.
  • Hazır hissettiğinizde gözlerinizi açabilir ve kristalinizi kullanmaya başlayabilirsiniz.
Adsiz tasarim 2022 12 04T040225.812

Doğal Taşlar Nasıl Temizlenir

Doğal taşlar, düzenli olarak fiziksel ve enerjisel temizliğe ihtiyaç duyar. Genellikle, doğal taşları su ile temizlemek hem fiziksel hem de enerjisel temizlik için uygun olsa da, uygulayabileceğiniz çeşitli arındırma yöntemleri bulunur ve bu yöntemlerden kendiniz ve taşınıza uygun olanı seçebilirsiniz. Her yöntem, her taş için uygun olmamakla birlikte, su ile temizleme yöntemi, neredeyse her taş için uygulanabilecek bir yöntemdir. Bu yöntem, en basit hali ile, taşınızı musluk atlında bir süre yıkamayı ve sonrasında kurulamayı gerektirir.

Doğal Taşları Temizleme Yöntemleri

Doğal taşları temizlemenin çeşitli yöntemleri bulunur. Bu yöntemler arasında, kristaller için özel olarak üretilmiş kimyasal temizleyiciler bulunsa da, arındırma işlemi genellikle doğanın elementleri kullanılarak gerçekleştirilir. Doğal taşlar arındırma yöntemleriyle ilgili daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayın.

  • Su ile doğal taş temizleme
  • Toprak ile doğal taş temizleme
  • Ay ışığı ile doğal taş temizleme
  • Güneş ışığı ile doğal taş temizleme
  • Tütsü ile doğal taş temizleme
  • Daha büyük kristaller ile doğal taş temizleme
  • İmgeleme ile doğal taş temizleme
  • Ses ile doğal taş temizleme

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping