fbpx

Diaspor Taşı Faydaları

  • Sakinleştirici etkisiyle öne çıkan diaspor taşı, aynı zamanda yaratıcılığı arttırması ile bilinir. Bu etkisi ile özellikle şairler, yazarlar, ressamlar ve müzisyenler için idealdir.
  • İstikrarı sağlamaya yardımcı olur. Başlanılan işi bitirmek için gereken azmi arttırır.
  • Hafızayı güçlendiren kristal, odağı ve çalışma verimini arttırır.
  • Rüyalarla ilişkilendirilir. Lucid rüya görmeye yardımcı olur ve uyandıktan sonra rüyaların hatırlanabilmesini sağlar.

Diaspor Taşı Özellikleri

  • Diğer ismi “Zultanit Taşı” olan kristal, “Sultan Taşı” anlamına gelmektedir.
  • Yapı olarak diaspor taşı ile benzerlik gösteren bazı taşlar Rusya, Amerika, Çin ve İngiltere gibi ülkelerde çıkarılsa da, bu taşın diğerlerinden farklı ve gerçek olan tek örneği yalnızca Türkiye’de, Muğla civarında çıkarılmaktadır.
  • Doğada renk değiştirebilen sayılı taşlardan biridir.
  • Keşfi oldukça yeni olan kristal, son derece nadir ve değerlidir.
  • Farklı ışıklar altında farklı renklere bürünen taş, açık pembe, yeşil, sarı, kahverengi, gri, beyaz ve gümüşi renklerde bulunabilmektedir.
Adsiz tasarim 2022 12 02T004243.613

Diaspor Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Beyin fonksiyonlarını güçlendirdiği söylenir. Özellikle hafıza ile ilgili yaşanan problemlere iyi gelir.
  • Sinir sistemini dengeleyici özelliğe sahiptir.
  • Kan basıncını ve kalp atışını düzenleyerek stresi azalttığına inanılır.
  • Metabolizmayı hızlandırır ve kilo vermeyi kolaylaştırır.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Diaspor Taşı Anlamı Nedir?

Diaspor taşının ismi, Yunanca “diaspora” kelimesinden gelmekte ve “dağılma” anlamı taşımaktadır. Bu ismi almasının sebebi ise, diaspor taşının ısıtıldığı zaman dağılmasıdır. Bir alüminyum oksit kristali olan diaspor, genellikle tek renkte bulunmakla birlikte, gri, kahverengi, pembe veya yeşil renklerine sahip olabilmektedir.

Diaspor Taşı Nasıl Temizlenir?

Diaspor taşı, oldukça nadir olan ve bakımına özen gösterilmesi gereken bir doğal kristaldir. Taşınızdan en yüksek verimi almak için, taşın enerjisinin düzenli olarak arındırılması gerekir. Diaspor taşını temizlemenin iki basit yöntemi bulunur.

  • Su ile temizleme yöntemi, doğal taşların fiziksel ve enerjisel temizliğini yapmak için idealdir. Oldukça hassas olan diaspor taşı, akan bir su veya musluğun altında birkaç dakika yıkanarak temizlenebilir.
  • Toprak ile arındırma yöntemi ise doğal taşların enerjilerini yenilemek için en uygun yöntemlerden biridir. Diaspor taşını toprağın altında bir süre bekletmek, taşınızın enerjisini yenileyerek kullanıma hazır hale getirecektir.

Diaspor Taşı Kullanımı

Diaspor taşı, işlenmemiş halde kullanılabilen taşlardan biridir ve hem aksesuarlarda hem de ev eşyalarında rahatlıkla kullanılabilir. Keşfi çok yeni olan diaspor taşının bütün faydaları henüz keşfedilmemiş olsa bile, güçlü bir enerjiye sahip olduğu bilinen taşın feng shui çalışmalarında kullanılması uygundur. Bunun yanı sıra, süs eşyası olarak kullanıldığında, özellikle ısıya karşı hassas olan diaspor taşının, zarar görmeyeceği bir yere konulması tavsiye edilir.

Oldukça nadir ve göz alıcı olan diaspor kristali, değerli bir aksesuar malzemesidir. Diaspor taşından kolye, bileklik, küpe veya yüzük takmak hem taşın enerjisinden yararlanmanızı sağlar hem de görünüşü ile tamamlayıcı bir parça olarak öne çıkar.

Diaspor Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Diaspor taşı, daha önce de bahsedildiği gibi, diğer doğal taşlardan daha yüksek maliyetli bir kristaldir. Bu sebeple, özellikle aksesuar malzemelerinde imitasyon taşlara rastlamak son derece mümkündür. Diaspor taşının gerçekliğini anlamanın en garanti yolu uzmanlar tarafından sağlansa da, taşın gerçek olup olmadığı hakkında fikir sahibi olabileceğiniz yollar bulunur.

  • Diaspor taşının gerçekliğini anlamanın ilk yolu, taşın fiyatı ile alakalıdır. Dünyanın başka yerlerinde diaspor taşına çok benzer başka doğal kristaller çıkarılır ve bunların fiyatı nispeten daha uygundur. Fakat, Türkiye’den çıkarılmış bir diaspor kristali oldukça nadirdir ve fiyatının elmas ile yarıştığı bilinir. Bu sebeple, diaspor taşını bilindik satıcılardan almanız tavsiye edilmektedir.
  • Diğer bir yöntem ise taşın renk geçişlerini kontrol etmektir. Diaspor taşı, farklı ışıklar altında yumuşak renk geçişleri sergileyen bir kristaldir. İmitasyon diaspor taşlarının ise, farklı ışıklar altında incelendiğinde keskin geçişlere sahip olduğu görülür. Renk geçişinin çizgi gibi belirgin olduğu da gözlenebilmektedir.

Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.

Diaspor Taşı Yıkanır Mı?

Diaspor taşı, yapısı gereği ile yıkanmaya uygundur. Ancak, hassas bir kristal olan diasporun, sıcak su ile yıkanmaması gerekmektedir.

Diaspor Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Diaspor taşının faydaları oldukça çeşitlidir ve hala keşfedilmeye devam edilmektedir. Bu sebeple kristalinizi başka doğal taşlar ile birlikte kullanabilir ve etkisini arttırabilirsiniz.

Güçlü bir hafıza taşı olan diaspor, yeşil kalsit, azurit veya rosasit taşları ile birlikte kullanıldığı zaman, hafıza güçlendirici özelliği öne çıkar. Bu sebeple, özellikle odak sorunu yaşayan ve unutkan kişiler için idealdir.

Metabolizmayı hızlandırarak kilo verme sürecine destek olmak için, diaspor kristali ile birlikte apatit, opal veya iyolit taşlarını birlikte kullanabilirsiniz.

Diaspor Taşı ile Meditasyon

Diaspor taşı, oldukça yüksek enerjiye sahip bir kristaldir ve bu nedenle, meditasyonlarda oldukça etkilidir. Diaspor kristali birden fazla çakra ile uyumlanır. Çakraları dengeleme meditasyonlarda bu taşa başvurabileceğiniz gibi, ruhani rehberleriniz ile bağ kurmak ve yakınlaşmak, kristalin yardımcı olduğu konulardan biridir. Taşınızı meditasyon alanınızda bulundurmak, meditasyon esnasında avuç içinizde tutmak veya çakralar ile ilişkilendirilen bölgelere temas ettirmek, taşın etkisinden faydalanabilmeniz için yeterli olacaktır.

Adsiz tasarim 2022 12 02T005504.815

Diaspor Taşı Neden Çatlar

Doğal taşların çatlama sebepleri oldukça çeşitlidir. Hassas ve kırılgan taşlar, fiziksel darbelerin etkisi ile kolayca kırılabilirken, daha sağlam kristaller ise enerjisel sebepler ile çatlayabilir. Diaspor taşı, bu özelliklerin ikisine de sahiptir. Yüksek ısıya, ani sıcaklık değişimlerine, fiziksel darbelere, ultrasonik ve buharlı temizleyicilere karşı oldukça hassas olan taş, bu etkenlere maruz kaldığında çatlayıp kırılabilir.

Bunun yanı sıra, diaspor taşı oldukça yüksek enerjili taşıdır. Tıpkı diğer doğal kristaller gibi, diaspor kristali de negatif enerjiden, uyumlanamadığı ortamlardan ve kişiye olan görevini tamamlamasından sonra çatlayabilir veya kırılabilir.

Diaspor Taşı Tarihi

Mücevher kalitesinde diaspor taşı, ilk kez 1970’li yılların başında keşfedilmiş ve 1990’lı yıllarda, mücevher yapımcıları tarafından tanınmaya başlanmıştır. 2006 yılında yasal madencilik hakkı alınan diaspor taşı, “Zultanite Gems LLC” şirketi adı altında markalaştırılmıştır.

Diaspor taşının kullanımının Osmanlı’ya dayandığı bilinmekte ve sultanlar tarafından yaygınca kullanılan ve beğenilen bir taş olduğu düşünülmektedir. Bu sebeple de “sultan” kelimesinden esinlenilerek, “zultanit” olarak adlandırılmıştır.

Diaspor Taşı Burçları

Diaspor taşı, balık, aslan ve terazi burçları ile uyumludur.

Diaspor Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Diaspor taşı, üçüncü göz, kalp, solar pleksus ve tepe çakraları ile uyumludur.

Diaspor Taşı Sertlik

Diaspor taşının sertlik derecesi 6,5 – 7 arasındadır.

Diaspor Taşı Özgül Ağırlık

Diaspor taşının özgül ağırlığı 3,3 – 3,5 arasındadır.

Diaspor Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Diaspor taşının kimyasal formülü ve grubu HAlO2 – AlO(OH)’dir.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping