fbpx

Kedi Gözü Taşı Faydaları

  • Kedi gözü taşı, negatif enerjilere karşı adeta koruyucu bir tılsım görevi görür. Bu negatif enerjileri, pozitif olanlar ile değiştirir.
  • Konsantrasyon ve öğrenme yeteneğini geliştirir.
  • Bolluk ve zenginlik getirmesi ile bilinen taş, kaybedilen servetin geri kazanılmasına yardım eder.
  • Kişinin hayatına kararlılık, bilgelik ve azmi çekerek, başarıya ulaşmayı kolaylaştırır.

Kedi Gözü Taşı Özellikleri

  • Dengeleyici özelliklere sahip bir taştır.
  • Pek çok farklı renklerde bulunabilen taş, özellikle gri, siyah, beyaz, kahverengi, sarı ve bal renklerinde bulunmaktadır.
  • Kedi gözünün çıkarıldığı başlıca yerler arasında Brezilya, Hindistan, Sri Lanka, Çin ve Zimbabve bulunur.
  • “Kedi gözü kuvars” veya” kedi gözü apatit” adı altında geçen taşlar da bu gruba dahil olsa da “krizoberil” minerali, asıl “kedi gözü” ismini taşıyan tek doğal kristaldir.
Blog Gorselleri 6

Kedi Gözü Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Göz sağlığını ve özellikle gece görüşünü güçlendirir.
  • Baş, yüz ve sinirsel ağrıları yatıştırır.
  • Dalak, böbrekler, pankreas ve karaciğerle alakalı rahatsızlıkları iyileştirmede etkili olduğu söylenir.
  • Geçirilen bir hastalıktan sonra, vücudun kendini yenileme sürecine katkı sağlar.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Kedi Gözü Taşı Anlamı Nedir?

Kedi gözü taşı, “chatoyancy” ve “cymophane” gibi terimsel isimler ile de kullanılır ve bu ismi almasının sebebi, yanar dönerli görünüşüdür. “Chatoyancy” kelimesi, aynı zamanda belirli taşlarda ve materyallerde gözlenen bir optik yansıma etkisine verilen isimdir.

Kedi Gözü Taşı Nasıl Temizlenir?

Güçlü bir koruyucu olan kedi gözü taşının temizliği düzenli aralıklarla yapılmalı ve taşın enerjisi arındırılmalıdır. Kedi gözü kristalini arındırmak için başvurabileceğiniz birkaç basit yöntem bulunur.

  • Kedi gözü taşı, su ile etkili bir şekilde temizlenebilir. Birkaç dakika musluk altında yıkamak veya az sabunlu, ılık suda temizlemek, taşınızın dış görünüşünü parlatmak ve enerjisini arındırmak için uygundur.
  • Doğal bitkilerden üretilmiş bir tütsüye başvurmak, taşınızın enerjisini arındırmanın en basit ve ulaşılabilir yollarındandır. İstediğiniz tütsünün dumanında taşınızı birkaç dakika boyunca bekletin. Böylece taşınız kullanıma tekrardan hazır hale gelecektir.
  • Doğal taşları toprak altına gömmek, oldukça verim sağlayan, sağlıklı bir yöntemdir. Kedi gözü taşınızı, toprağın altına gömerek 24 saat boyunca bekletebilir ve enerjisinin eskisinden de güçlü olmasını sağlayabilirsiniz.

Kedi Gözü Taşı Kullanımı

Kedi gözü taşı, güçlü koruyucu özellikleri ve taşıdığı bolluk enerjisi ile, uzun yıllardan beri tılsım, mücevher, savaş aletleri ve ev aksesuarlarında kullanılmıştır. Kedi gözü taşını evinizde bulundurmak, ortamın enerjisini dönüştürerek, sizi ve etrafınızdakileri korur. Aynı şekilde, bu taşı iş yerinizde veya çalışma ortamınızda bulundurmak, taşın zenginlik enerjisini hayatınıza çekmeniz için idealdir.

Doğal taşların enerjileri, aksesuar olarak taşındıkları zaman oldukça etkilidir. Cüzdanınızda veya cebinizde kedi gözü kristali taşımak, taşın enerjisini gün boyunca hissetmenizi sağlar. Bunun yanı sıra, kedi gözü taşından kolye, bileklik, küpe veya yüzük takmak, taşın teninize temas etmesini sağlayarak hem fiziksel bedeninizi hem de zihninizi koruma altına alır.

kedigozu

Kedi Gözü Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Kedi gözü taşı, oldukça ilgi çekici ve farklı bir görünüme sahip olan doğal kristallerden biridir. Bu sebeple, günümüz piyasasında bu taşın gerçeğini bulmak son derece zor olabilir. Kedi gözü taşınızın gerçek olup olmadığını anlamanın bazı yolları bulunur.

  • Çizik testi, taşın gerçekliğini kontrol edebileceğiniz ilk yöntemdir. Oldukça sert bir yapıya sahip olan kedi gözü taşı, kendisinden daha az sert olan taşları çizebilir, ayrıca sert bir zeminde yuvarlandığı zaman kolaylıkla kırılmaz. Taşınız kolaylıkla hasar alıyorsa, bu onun sahte olduğu anlamına gelebilir.
  • Kedi gözü taşı, içerisinde diğer doğal kristallere kıyasla daha az kusurlara sahiptir. Ayrıca, taşın kendine özgü ve çıplak gözle rahatlıkla gözlenebilen yansımasını incelemek, kedi gözü taşının gerçekliği hakkında ipucu verebilir.
  • Doğal kristaller, çoğu zaman boyanmış camdan elde edilirler. Bu yöntem, daha çok büyük kristal kütleleri için tavsiye edilir ve aksesuarlara zarar verebilir. Kedi gözü taşının küçük bir kısmını ateşe tutmak, taşın üzerinden boya akıp akmayacağını gözlemlemenize yardımcı olur.

Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.

Kedi Gözü Taşı Yıkanır Mı?

Kedi gözü taşı, sertlik derecesi oldukça yüksek bir taştır ve kolaylıkla hasar görmez. Bu sebeple, bu taşın suda yıkanmasında bir sakınca yoktur.

Kedi Gözü Taşı ile Meditasyon

Kedi gözü taşı pek çok farklı renkte bulunur ve birden fazla çakra ile uyumlu olarak çalışır. Bu sebeple kedi gözü taşı, çakra dengeleme meditasyonlarında oldukça etkilidir. Çakraların dengesiz çalıştığı durumlarda, kişi kendini belli başlı konularda yetersiz, korkmuş veya mutsuz hissedebilir. Bu gibi durumlarda vücudunuza, dengelemek istediğiniz çakranın yakınlarına kedi gözü taşını koyarak meditasyon yapabilirsiniz. Kedi gözü taşının güçlü enerjisi, ilişkilendirilen çakranın akışını hızlandırarak, problemlerinizden kurtulmanıza yardımcı olur.

Kedi Gözü Taşı Neden Çatlar

Doğal kristaller, fiziksel darbeler ve enerjisel sebeplerle çatlayabilir. Kedi gözü taşı, sertlik derecesi yüksek ve fiziksel darbelere karşı dayanıklı bir taştır. Kedi gözü taşının çatlama sebepleri arasında, taşın fazla negatif enerjinin baskısı altında kalması, kişiye olan görevini tamamlaması ve içerisinde bulunduğu ortamın enerjisine uyumlanamaması gibi sebepler bulunabilir.

Kedi Gözü Taşı Tarihi

Kedi gözü taşının popülerliği, 1789 yılında jeolog Abraham Gottlob Werner’in krizoberil taşını keşfetmesi ile başlar. Geçmişi bundan çok daha eskiye dayanan taşın, çeşitli kültürlerde kötü ruhlara karşı koruma sağladığı ve iyi şans getirdiği inancıyla yaygın olarak kullanıldığı bilinmektedir. Özellikle Sri Lanka, kedi gözü taşına oldukça değer verilen bir yer olarak bilindiği için, bu taş aynı zamanda Sri Lanka’nın ulusal taşı haline gelmiştir.

Kedi Gözü Taşı Burçları

Kedi gözü taşı oğlak, yay, koç ve boğa burçları ile uyumludur.

Kedi Gözü Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Kedi gözü taşı, tepe, üçüncü göz, sakral ve solar pleksus çakraları ile uyumludur.

Kedi Gözü Taşı Sertlik

Kedi gözü taşının sertlik derecesi 8 – 8,5 arasındadır.

Kedi Gözü Taşı Özgül Ağırlık

Kedi gözü taşının özgül ağırlığı 3,68 – 3,75 arasındadır.

Kedi Gözü Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Kedi gözü taşının kimyasal formülü BeAl2O4 olmakla birlikte, beril grubuna ait taşlardan biridir.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping