fbpx

Krizopras Taşı Faydaları

  • Kalp yaralarını sarmaya yardımcı olan krizopras taşı, içinizdeki çocuğu iyileştirmeye yardımcı olur ve affedici olmaya teşvik eder.
  • İlişkilerde var olan ve sorun yaratan negatif enerjileri dönüştürerek, bağların güçlenmesini ve iyileşmesini sağlar.
  • Bir yandan bağımsız olmayı ve kendine yetebilme enerjisini desteklerken, aynı zamanda bağlanma korkusunu yatıştırır ve cesaret verir.
  • Zorlayıcı, dürtüsel ve agresif düşünceleri yatıştırır ve bu düşünceleri olumlu hale getirir.
  • Kalbi sevgi almaya ve vermeye açar; kalp çakrasının dengelemeye yardımcıdır.

Krizopras Taşı Özellikleri

  • “Venüs taşı” olarak da bilinir.
  • Parlak yeşil rengini, içerisindeki nikel elementinden almaktadır.
  • En değerli çeşidi Queensland, Avustralya’da çıkarılmakla birlikte, Güney Afrika, Rusya, Almanya, Brezilya, Hindistan, Tanzanya ve Madagaskar gibi ülkelerde çıkarılmaktadır.
  • “Avustralya yeşimi” olarak da adlandırılan krizopras taşı, görünüşü itibari ile yeşim taşı ile benzerlik göstermektedir.
  • Yeşil rengi ile, kalp çakrası ve sevgi ile ilişkilendirilir.
krizopras 1

Krizopras Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Hormonları dengeler ve üreme organlarını destekleyici enerjiye sahiptir.
  • Cinsel yollarla bulaşan hastalıklara karşı koruma sağlar ve doğurganlık problemlerine iyi geldiğine inanılır.
  • Sindirim sistemini rahatlatır; aynı zamanda akciğer rahatsızlıklarını yatıştırdığı düşünülür.
  • Kalp ile ilgili yaşanan rahatsızlıklarda etkilidir.
  • Zihinsel sağlığı koruyan krizopras, aynı zamanda cilt problemlerini yatıştırır.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Krizopras Taşı Anlamı Nedir?

Krizopras taşı, kristalin rengine ithafen Yunancada “altın” ve “pırasa” anlamına gelen kelimelerden türemiştir. Kalsedon ailesinin yeşil renklerindeki en nadir ve değerli kristali olan krizoprasın, antik mücevherciler tarafından zümrüt taşları ile karıştırıldığı bilinmektedir.

Krizopras Taşı Nasıl Temizlenir?

Krizopras taşı, son derece güçlü bir enerjiye sahiptir ve kalp şifalandırmalarında önemli bir yer tutar. Bütün doğal kristaller gibi, krizopras kristalinin temizliği ve enerji arındırması belirli aralıklarla yapılmalıdır.

  • Krizopras kristali, ılık ve sabunlu su ile temizlenmeye uygundur. Taşınızı su dolu bir kase içerisinde temizleyebilir veya musluk altında yıkayarak arındırabilirsiniz. Nemden etkilenebildiği için, taşınızı yıkadıktan sonra yumuşak biz bez ile kurulamayı unutmayın.
  • Doğal kristaller, toprak ile temas etmeyi severler ve bu yöntem, kristalinizin enerjisinin arınması ve yenilenmesi için son derece etkilidir. Krizopras kristalinizi 24 saat boyunca toprağa gömebilir ve kullanılmaya hazır hale getirebilirsiniz.
  • Doğal bitkilerden elde edilen tütsüler veya adaçayı tütsüsü, krizopras taşının enerji temizliğinde etkilidir. Antik çağlardan beri uygulanan tütsü yöntemi, bütün doğal kristallerinize uygulayabileceğiniz basit ve etkili bir yöntemdir.
krizopras 4

Krizopras Taşı Kullanımı

Krizopras taşı, antik çağlardan günümüze kadar pek çok çeşitli alanda kullanılmıştır ve kullanılmaya devam edilmektedir. Eski zamanlarda mücevher eşyası ve tedavi aracı olarak kullanılan krizopras, günümüzde oldukça popüler bir aksesuar malzemesi ve meditasyon eşyasıdır.

Sakinleştirici ve sevgi dolu enerjisi krizopras taşını, meditasyonların vazgeçilmez bir eşyası haline getirmiştir. Taşınızı, meditasyon alanlarında veya evin içerisinde huzur ve pozitif enerjinin akmasını istediğiniz odalara yerleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra, krizopras taşından yapılmış bir yüzük, bileklik, kolye veya küpe takmak, kristalinizi değerlendirmenin en etkili yollarındandır. Krizopras aksesuarlarınızı gün boyu üzerinizde taşıyarak, taşın pozitif ve şifalı enerjisi ile bütünleşebilirsiniz.

Krizopras Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Krizopras taşı, oldukça nadir ve değerli bir taştır. Bu sebeple günümüz piyasasında bu taşın, diğer taşlara kıyasla çok daha fazla imitasyonu bulunur ve bu nedenle dikkatli olmak gerekir. Krizopras kristalinin gerçek olup olmadığını anlamanın birkaç yöntemi bulunur.

  • İmitasyon krizopras taşları, genellikle boyanmış cam veya benzeri materyallerden elde edilir. Gerçek krizopras taşı, yeşilin birkaç farklı tonuna ve geçişine sahip iken, boyanmış krizopras taşları yeşilin tek bir rengine sahip olmakla birlikte, her şeyi ile mükemmel ve eşit bir görüntüye sahiptir.
  • Doğal kristaller, tene değdiğinde soğuk bir his bırakırlar ve bazıları tarafından hissedilebilen bir enerjiye sahiptirler. Alacağınız taş, dokunduğunuzda soğuk hissettirmiyorsa, taşın sahte olma olasılığı yüksektir.

Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.

Krizopras Taşı Yıkanır Mı?

Krizopras taşı, yapısı ve sertlik derecesi sebebiyle, su ile yıkanmaya uygun doğal kristallerden biridir.

Krizopras Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Krizopras taşı, oldukça güçlü ve şifalı bir doğal kristaldir. Doğal taşlar, kendilerine benzer enerjiye sahip diğer kristallerle birlikte kullanıldığı zaman, kristallerin enerjileri güçlenir ve kişiye olan faydaları artar.

Krizopras taşı, zümrüt, morganit ve yeşil kalsit taşları ile birlikte kullanıldığında, yeşil renginin sevgi enerjisi çalışmaya başlar. Bu taşların birlikte kullanılması, kalp çakrasını dengeleyerek kişinin hayatına affetme ve sevme enerjisini çeker.

Turmalin, peridot ve jasper taşları, krizopras taşı ile oldukça uyumlu çalışır. Hayatına neşe, mutluluk ve iyimserlik enerjisini çekmeyen isteyen herkes, bu taşların birlikteliğinden rahatlıkla faydalanabilir.

krizopras 3

Krizopras Taşı ile Meditasyon

Affetme ve kendini sevgiye açma çalışmaları, krizopras taşının usta olduğu konulardan bazılarıdır. Kalp çakrası ile ilişkilendirilen krizopras kristali, ilişkilerde yaşanan sorunlar, bağlanma korkuları, öz sevgi, kalp yaraları ve içinizdeki çocukla barışmanız için meditasyonlarınıza dahil edebileceğiniz bir taştır. Krizopras taşınızı meditasyon yaparken kalbinizin üzerinde tutmak veya meditasyon alanınıza dahil etmek, taşın enerjisini kullanmanıza yardımcı olur.

krizopras 2

Krizopras Taşı Neden Çatlar

Krizopras taşı, sert bir şekilde düştüğünde veya fiziksel darbe aldığında çatlayıp kırılabilir. Oldukça değerli olan bu kristali, ağır işler yaparken taşımamanız tavsiye edilir. Bunun yanı sıra, doğal taşlar etraflarındaki enerjiye tepki verirler. Fazla negatif enerji ve kişiye artık hizmet etmeme gibi sebepler, krizopras taşının çatlama nedenleri arasındadır.

Krizopras Taşı Tarihi

Krizopras taşı, oldukça eski ve köklü bir tarihe sahiptir. Rengi yeşil elmaya benzetilen taş, antik Yunanistan, Mısır ve Roma zamanlarında, mühürler, mücevherler, aksesuarlar ve çeşitli süs eşyalarının yapımında kullanılmıştır.

Hikâyeye göre Büyük İskender, savaş zamanlarında üzerinde sürekli krizopras taşı bulundurmaktadır. Bunun yanı sıra, başarılı olduğu bir savaşın dönüşünde Fırat Nehri’nde yıkanması için bıraktığı taşının, bir yılan tarafından suya düşürüldüğüne; taşını kaybeden Büyük İskender’in, bir daha başka zafer kazanamadığına inanılmaktadır.

Krizopras Taşı Burçları

Krizopras taşı, terazi, ikizler ve boğa burçları ile uyumludur.

Krizopras Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Krizopras taşı, kalp çakrası ile uyumludur.

Krizopras Taşı Sertlik

Krizopras taşının sertlik derecesi 6,5 – 7 arasındadır.

Krizopras Taşı Özgül Ağırlık

Krizopras taşının özgül ağırlığı 2,58 – 2,64 arasındadır.

Krizopras Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Krizopras taşının kimyasal formülü SiO2 olmakla birlikte, bir çeşit kalsedon türüdür.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping