fbpx

Güneş Taşı Faydaları

  • Pozitif enerji yayması ve iyi şans getirmesi ile bilinir.
  • Neşenin taşıdır. Canlılık verir, modu yükseltir ve mutluluk hissi verir.
  • Kişinin özgüvenini arttırır. Özellikle kendini dışlanmış, yalnız ve değersiz hissedenlere iyi gelecek olan bir taştır.
  • Maskülen ve feminen enerjileri dengelemeye yardımcı olur. Özellikle maskülen enerjinin, feminen enerjiden daha zayıf olduğu durumlarda etkilidir.

Güneş Taşı Özellikleri

  • Bir çeşit feldspat minerali olan taşın içerisinde, hematit ve goethite taşlarının kombinasyonu bulunur.
  • Sıcak altın tonları, turuncu, kahverengi ve kırmızının çeşitli tonlarına sahiptir.
  • Saydam veya mat halde bulunabilir. Saydam ve kırmızı renkte bulunanları, en nadir olanlarıdır.
  • “Aventurin feldspat” veya “Altın taşı” olarak da bilinir.
Blog Gorselleri 9

Güneş Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Güneşle ilişkilendirilen taşın, D vitamini emilimini arttırdığı ve bu yüzden özellikle mevsim geçişlerinde geçirilen grip gibi rahatsızlıklara iyi geldiğine inanılır.
  • Sindirim sistemini güçlendirici ve metabolizmayı hızlandırıcı etkiye sahiptir.
  • Eklem ağrıları, kramp ve ateşli hastalıkların iyileşmesinde yardımcı olduğuna inanılır.
  • Kronik boğaz ağrıları, mide rahatsızlıkları ve ülseri hafifletici etkisi bulunur.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Güneş Taşı Anlamı Nedir?

Güneş tanrısı Ra ile özdeşleştirilmiş olan kristalin, pek çok kültürde güneşten geldiğine ve içerisinde güneşin güçlü ve şifacı enerjisini taşıdığına inanılır. Pek çok hikâyeye konu edinmiş olan güneş taşı, bolluk ve neşe enerjileri ile ilişkilendirilmektedir.

Güneş Taşı Nasıl Temizlenir?

Mutluluk ve neşe enerjisine sahip olan güneş taşı, belli aralıklarla arındırılmalı ve enerji temizliğinin yapılması gerekmektedir. Güneşin sıcak renklerine bürünmüş olan bu kristali temizlemenin birkaç yolu bulunur.

  • Ilık veya normal su, kristalinizi temizlemenin en etkili yoludur. Dilerseniz ılık suya biraz sabun katarak da bu temizleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Ay ve güneşin enerjilerinden faydalanmak, doğal kristaller için oldukça güçlü bir arındırma yöntemidir. Taşınızı gece boyunca ay ışığı veya birkaç saatliğine güneş ışığında, enerjisinin temizlenmesi için bırakabilirsiniz.
  • Güneş taşınızı, adaçayı veya sevdiğiniz başka bir şifalı bitkinin dumanında arındırmak, uzun zamandan beri kullanılan etkili bir yöntemdir. Tütsü yanarken, taşınızı birkaç dakika tütsü dumanında tutun. Böylece taşın enerjisi yenilenecektir.

Güneş Taşı Kullanımı

Güneş taşının faydalarından yararlanmanın en etkili yolu, onu üzerinizde taşımaktır. Kristalin canlı, hayat dolu ve sıcak enerjisi, vücuda yakın bulunduğu durumlarda fazlasıyla hissedilebilir. Üzerinde taşıyan kişinin aurasını ve ruhunu arındıran taş, aksesuarlarda kullanılan yaygın bir malzemedir. Güneş taşından bir kolye, bileklik, yüzük veya küpe takmak, güneşin iyileştirici enerjisini üzerinizde taşımanızı sağlar.

Güneş Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Güneş taşının sahtesi, içerisinde bakır parçaları bulunan camlar ile üretilmektedir ve taşın sahte olup olmadığını anlamak zor olabilir. Güneş taşının gerçek olup olmadığını anlamanın en kesin yolu laboratuvar ortamlarında olsa da, dikkat edebileceğiniz birkaç nokta bulunur.

  • Doğal taşlar, ten ile temas ettiklerinde soğuk bir hisse sahiptir. Taşı elinize aldığınızda soğukluğunu hissediyorsanız, taşınınız gerçek olma ihtimali bulunur.
  • Gerçek güneş taşının içerisinde hematit ve goethite taşları bulunur. Taş, bir mikroskop veya büyüteç altında incelediğinde, içerisindeki kalıntıların bakır ya da hematit olup olmadığı gözlemlenebilir.
  • Taşın iç ve dış rengini kontrol etmek, özellikle büyük taş parçaları için uygulanabilecek bir yöntemdir. Güneş taşından küçük bir parça kırarak, taşın iç ve dışının aynı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
Blog Gorselleri 10

Güneş Taşı Yıkanır mı

Güneş taşı, yıkanmaya uygun taşlardan biridir. Taşınızı temizlemek için suda yıkayabilirsiniz, fakat çok sıcak suda yıkamanız tavsiye edilmemektedir.

Güneş Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Güneş taşı, hayatına pozitifliği, yaşam enerjisini, huzur ve mutluluğu çekmek isteyenler için harika bir taştır. Maskülen enerjinin cesaretini, liderliğini ve özgüvenini içinde barındıran bu taşın, başka doğal taşlarla birlikte kullanılarak gücü arttırılabilir.

Ay taşı ve güneş taşının birlikte kullanımı, maskülen ve feminen enerjileri dengelemek için mükemmel bir kombinasyondur. Güneş taşı kişiye güç, tutku ve yön verirken; ay taşının sakin ve sevgi dolu feminen enerjisi, orta yolu bulmak isteyenler için uygun olacaktır.

Pirit ve güneş taşlarının kombinasyonu, kişiyi her türlü tehlike ve negatif enerjiden korumak için güçlü bir koruyucu enerji yayar. Bu kombinasyonun en önemli etkisi, kişinin özellikle evden uzakta olduğu veya tehlikeli olabilecek işler yaptığı durumlarda ortaya çıkar.

Güneş Taşı ile Meditasyon

Güneş taşı, çakra dengeleme meditasyonları için oldukça etkili ve güçlü bir taştır. Birden fazla çakra ile uyumlanabilen kristal, içerisindeki güçlü yaşam enerjisi ile, kişinin kendini eksik hissettiği yönlerini güçlendirmesine ve topraklanmasına yardım eder. Güneş taşı ile meditasyon yapmak için, kristalinizi çalışmak istediğiniz çakra bölgelerinden birinin yakınlarında tutarak, her zamanki meditasyonunuzu yapabilirsiniz.

Güneş Taşı Neden Çatlar?

Doğal kristaller, negatif enerjileri uzaklaştırma etkisine sahiptir. Fakat, fazla negatif enerji, taşlar üzerinde basınç yaratır ve çatlama/kırılmalara sebebiyet verebilir. Güneş taşı, ortamın enerjisine uyumlanamadığında, kişiye olan görevini tamamladığında veya fazla negatif enerji ile yüklendiğinde çatlayabilir. Ayrıca taşınızı sertçe bir yere çarpmak, düşürmek veya kendisinden daha sert kristallerle temas ettirmek, taşın yüzeyinde çizilmelere ve hasarlara sebep olabilir.

Güneş Taşı Tarihi

Antik Yunan’da güneş tanrısını temsil eden taş, ona sahip olan kişiye bolluk ve iyi bir yaşam getirdiğine inanılmış; zehri etkisiz hale getirerek kişiyi güçlendirdiğine inanılmasından dolayı ise tabak ve kadehlerin süslemelerinde kullanılmıştır. Antik Mısırlılar tarafından ise bir güneş tutulması gününde gökten düştüğü düşünülen güneş taşı, Ra’dan gelen bir hediye olarak kabul edilmiştir.

Yerli Amerikalılar tarafından şifalı kabul edilen ve ritüellerde kullanılan güneş taşının, rengini büyük bir yaralı savaşçıdan aldığına inanılmış. Ayrıca Vikingler için önemli yere sahip olan taşın, deniz yolculuklarında savaşçıların yönlerini bulmasına yardım ettiği ve onları güvenle karaya ulaştırdığına inanılmaktadır.

Güneş Taşı Burçları

Güneş taşı, terazi ve aslan burçları ile uyumludur.

Güneş Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Güneş taşı, sakral, solar pleksus, üçüncü göz ve kalp çakraları ile uyumludur.

Güneş Taşı Sertlik

Güneş taşının sertlik derecesi 6 – 7 arasındadır.

Güneş Taşı Özgül Ağırlık

Güneş taşının özgül ağırlığı 2,64 – 2,66 arasındadır.

Güneş Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Güneş taşının kimyasal formülü (Ca,Na)((Al,Si)2Si2O8), grubu ise feldspatlardır.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping