fbpx

Üzerlik Otu Nedir?

Nazar otu ismiyle de anılan üzerlik otu, şifalı olduğuna ve yakıldığı zaman kötü enerjileri uzaklaştırdığına inanılan bir bitkidir. Kurutulmuş veya yaş olarak da kullanılabilen bitki, uzun yıllar boyunca bitkisel tedavilerde/alternatif tıpta ve ritüellerde kullanılmıştır.

Üzerlik Otu Yakmak Ne İşe Yarar?

Üzerlik otunun kullanım alanları oldukça çeşitlidir. Yaygın olarak yakılarak kullanılan üzerlik otunun, aynı zamanda çayı ve yağları da yapılmaktadır. Bu sebeple, kullanım şekline bağlı olarak farklı etkiler gösteren üzerlik otu, çay olarak veya yağ formunda tüketildiği/kullanıldığı zaman sağlığa iyi geldiği gibi, yakıldığı zaman negatif enerjileri arındırır ve kişinin stresini azaltır. Enerji arındırması ile bilinen üzerlik, bu sebeple meditasyonlarda da etkili bir rol oynar.

uzerlik

Üzerlik Otu Yakmanın Faydaları

Oldukça şifalı bir bitki olan üzerlik otunun pek çok faydası ve uygulama çeşitliliği bulunur. Bu sebeple, size en yakın kullanım şeklini uygulayarak, üzerlik otunun faydalarından yararlanabilirsiniz.

  • Solunum yollarını açar ve burun tıkanıklıklarına etkilidir.
  • Vücuttaki enfeksiyon ve iltihapların tedavisinde kullanılır.
  • Vücut direncini arttırarak hastalıklara karşı kalkan olur.
  • Nazardan koruma özelliğiyle bilinen bitki, güçlü bir negatif enerji arındırıcıdır.
  • Stres ve kaygıyı yatıştırarak depresyonu azaltır.
  • Baş ağrılarını hafifletir ve zihni kuvvetlendirir.
  • Hormonları düzenleyici etkiye sahiptir. Özellikle kadınlara regl dönemlerinde rahatlık sağlar.

Üzerlik Otu Yakmanın Zararları

Üzerlik otu, her ne kadar şifalı etkileriyle bilinen mucizevi bir bitki olsa da bu otun tüketiminde aşırıya kaçmak, istenmeyen etkiler yaratabilmektedir. Gereğinden fazla tüketilen ve kullanılan üzerlik otu, baş ağrısı, mide bulantısı, baş dönmesi, ishal gibi durumlar yaratabilir.

Üzerlik Otu Nasıl Yakılır?

Üzerlik otunu tütsü olarak kullanmak, nazar ve kötü enerjilerden korunmak için başvurmak isteyeceğiniz en etkili ve popüler yöntemlerden biridir. Bunun yanı sıra üzerlik otu, aynı zamanda doğal taş arındırma yöntemlerinden biri olarak da kullanılabilir. Bunun için, üzerlik otu tohumlarına veya demet halinde satılan tütsülüklere başvurabilirsiniz.

  • Üzerlik otunu demet halinde yakmak için yapmanız gereken tek şey, bir çakmak yardımıyla üzerlik tohumlarını yakmaktır. Burada dikkat edilmesi gereken husus, üzerlik otunun alev almasını önlemek için üflemek veya demeti bir kabın içerisine basmaktır. Yanan tohumdan çıkacak duman, ev içerisinde gezdirilerek her yere yayılması sağlanır.
  • Diğer yöntem ise üzerlik otunun yuvarlak biçimde bulunan tohumlarını, kızgın bir tavanın içerisinde bir miktar tuz ile birlikte ocakta yakmaktır. Tuz, üzerlik otlarının yanma sürecini hızlandırır ve tıpkı diğer yöntemde olduğu gibi, otlar yanmaya ve duman çıkarmaya başladığında evin her yerinde gezdirilir.

Üzerlik Otu Neden Yanmıyor?

Üzerlik otu, su ile temas ederek nemlendiği zaman tohumların yanması zorlaşır. Eğer üzerlik otunu yakmakta sıkıntı yaşıyorsanız, otları bir süre güneş altında kurumaya bırakın. Buna ek olarak, yakma işlemi sırasında tuz kullanmak, üzerlik otunun yanmasını hızlandırmaktadır.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping