fbpx

Akua Kuvars Taşı Faydaları

  • Güçlü bir psişik koruma sağlar. Aurayı temizler ve negatif enerjileri uzakta tutar.
  • Bulunduğu ortama sakinleştirici enerji yayar. Duyguları yatıştırır ve stresi azaltır.
  • Yüksek bilinçle olan bağı güçlendirir; ruhani mesajları alma yeteneğini arttırır.
  • İletişimi güçlendirir. Fikirleri kelimelere dökmeye yardımcı olması ile bilinir.
  • Sanatçılar için ideal bir taştır. Kişiye ilham ve cesaret vererek harekete geçmesini sağlar.

Akua Kuvars Taşı Özellikleri

  • Dış yüzeyi genellikle titanyum veya altın ile kaplanan taş, kuvars kristalinin metalle kaplanmış çeşitlerinden biridir.
  • Dünyanın her yerinde yaygın olarak bulunabilmektedir.
  • İnsan müdahalesi ile üretilmiş olsa da oldukça yüksek enerjili bir kristaldir.
  • Rahatlatıcı ve spiritüel özellikleri ile bilinir.
akua kuvars2

Akua Kuvars Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Bağışıklık ve dolaşım sistemini korur; güçlendirir.
  • Kemikler, omurga, gözler ve kulaklar ile alakalı problemlere iyi geldiği düşünülür.
  • Anksiyete ve panik atak bozukluklarını yatıştırır.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Akua Kuvars Taşı Anlamı Nedir?

Akua kuvars taşı, kuvars kristalinin insan müdahalesi ile işlenmiş olan türlerinden biridir. Gökyüzünün elektrik rengine sahip olduğu için bu ismi alan taş, son derece huzurlu bir enerjiye sahip olmakla birlikte, oldukça etkili bir stres taşıdır.

Akua Kuvars Taşı Nasıl Temizlenir?

Akua kuvars taşı, oldukça yüksek enerjili, şifa enerjisine sahip bir doğal kristaldir. Yatıştırıcı ve sakinleştirici etkisi ile bilinen akua kuvars kristali, düzenli aralıklarla temizlenmeli ve etkisini kaybetmemesi için arındırılmalıdır.

  • Tütsü ile temizleme yöntemi, akua kuvars taşında birikmiş negatif enerjileri arındırmanın etkili bir yoludur. Adaçayı veya başka bitkilerden elde edilmiş tütsünün dumanında akua kuvars taşınızı gezdirerek taşın arındırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Akua kuvars taşını musluk altında yıkayabilir veya su dolu bir kapta bir süre bekletebilirsiniz. Bu yöntem, kristalin hem enerjisini hem de fiziksel yüzeyini temizlemek ve parlaklığını geri kazandırmak için etkili bir yöntemdir.
  • Dolunay ve yeni ay zamanları özellikle güçlü zamanlardır. Özellikle bu günlerde, taşınızı ay ışığı görecek bir yere bırakıp, gece boyu orada bekletebilirsiniz. Bu yöntem, kristalin enerjisinin yenilenmesini ve daha güçlü bir şekilde tekrar şarj olmasını sağlar.

Akua Kuvars Taşı Ürünlerimiz

Akua kuvars taşı, aksesuarlarda ve meditasyonlardaki kullanımı yaygın olan bir kristaldir. Sakinleştirici enerjisi ve bütün çakralarla uyumlanabilme özelliği, akua kuvars taşını meditasyonlarda son derece etkili kılar; kişinin meditatif hale girmesini kolaylaştırır.

Doğal taşlar, vücutta taşındığı ve tenle temas ettiği zaman en yüksek etkiyi gösterir. Akua kuvars taşından yüzük, kolye, küpe veya bileklik takmak, kristalin enerjisinin auranızı sarmasını ve onu üzerinizde taşıdığınız süre boyunca negatif enerjilerden korunmanızı sağlar. Aşağıda, Boleyn Crystal’a ait akua kuvars taşı kullanılarak yapılmış ürünlerimizi görebilirsiniz.

No products found

Akua Kuvars Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Akua kuvars taşı, göz alıcı parıltısı ve renk yansımaları ile oldukça sevilen şifalı bir kristaldir. Günümüzde, doğal kristallere olan ilginin artması taşların imitasyon ürünlerinin üretimini arttırmış ve gerçek doğal taş bulmak zor hale gelmiştir. Akua kuvars taşının gerçek olup olmadığını anlamanın bazı yolları bulunmaktadır.

  • Kristaller, yapıları gereği serin bir hisse sahiptir. Akua kuvars taşına dokunduğunuzda soğukluğunu hissediyor ve kolay kolay ısınmadığını fark ediyorsanız, taşınızın gerçek olma olasılığı yüksektir.
  • Akua kuvars taşı, sertlik derecesi yüksek olan bir taştır. Bu özelliği ile, kendisinden düşük sertliğe sahip malzemeleri çizebilmesi ile bilinir. Akua kuvars taşı ile bir cam yüzeyini çizmeyi deneyin. Eğer çizik atılıyorsa, kristaliniz gerçek olabilir.
  • Taşın yüzeyinde veya içerisinde kusur aramak, gerçekliğini anlamanın yollarından biridir. Bu durum bazen aksesuarlarda istisna yaratabilse de, doğal kristaller görünür kusurlara sahiptir. Akua kuvars taşınız kusursuz ve tamamen pürüzsüz bir görünüme sahip ise, sahte olması muhtemeldir.

Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.

Akua Kuvars Taşı Yıkanır Mı?

Akua kuvars taşı, yapısı gereğiyle yıkanmaya ve su ile temizlenmeye uygun bir kristaldir.

Akua Kuvars Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Doğal taşlar, yakınlarında bulunan eşyaların veya kişilerin enerjileri ile bütünleşme; o enerjilerle birlikte çalışabilme özelliğine sahiptir. Bu özellikleri ile, birden fazla taş birlikte kullanıldığında enerjileri birleşir ve güçlenir. Akua kuvars taşının enerjisini güçlendirmek için onu farklı kristallerle birlikte kullanabilirsiniz.

Akua kuvars ve labradorit taşları, spiritüelliği arttırmak, sezgileri güçlendirmek ve içsel huzuru bulmak için idealdir. Akua kuvars taşının rahatlatıcı etkisi ve labradorit taşının mistik enerjisi, kendine dönmek isteyenler için uygundur.

Pembe kuvars ve akua kuvars taşlarının birlikteliği, sevgi enerjisini güçlendirir ve dengeleyici bir etkiye sahiptir. Pembe kuvars taşının sevgi enerjisi ve akua kuvars taşının şifalandıran etkisi, huzur, sonsuz sevgi ve öz değer enerjilerini hayatına çekmek isteyenler için idealdir.

Akua Kuvars Taşı ile Meditasyon

Akua kuvars taşı, meditatif enerjisi yüksek olan bir taştır. Stresle baş etme ve karmaşık duyguları yatıştırma özelliği, bu kristalin meditasyonlardaki kullanımını yaygınlaştırmaktadır. Bunun yanı sıra, akua kuvars taşının bilinen en önemli özelliklerinden biri ise bütün çakralarla uyumlu çalışabilmesidir. Bu sebeple, meditasyon alanınızda akua kuvars bulundurmak veya taşı üzerinizde taşımak, çakra dengeleme çalışmalarından yüksek verim almanızı sağlar.

akua kuvars3

Akua Kuvars Taşı Neden Çatlar

Doğal kristallerin çatlama sebepleri arasında yaygın olarak fiziksel darbeler, kimyasal maddeler/temizleyiciler, çok düşük veya yüksek sıcaklıklar gibi durumlar bulunmaktadır. Akua kuvars taşı, sertlik derecesi sebebiyle kırılma ve çatlamalara karşı nispeten daha dayanıklıdır.

Bunun yanı sıra, akua kuvars taşı oldukça güçlü enerjiye sahip olan bir kristaldir. Psişik saldırılara karşı koruyucu ve negatif enerjileri arındırıcı özelliği ile, enerjisel sebeplerden çatlayabilecek taşlardan biridir. Akua kuvars taşının fazla negatif enerji ile yüklenmesi veya bulunduğu ortam ile uyumlanamaması, taşın çatlama sebepleri arasındadır.

Akua Kuvars Taşı Burçları

Akua kuvars taşı bütün burçlarla uyumludur.

Akua Kuvars Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Bütün çakralarla uyumlu çalışan akua kuvars taşı, özellikle boğaz çakrası ile uyumlu çalışır.

Akua Kuvars Taşı Sertlik

Akua kuvars taşının sertlik derecesi 7’dir.

Akua Kuvars Taşı Özgül Ağırlık

Akua kuvars taşının özgül ağırlığı 2,65’tir.

Akua Kuvars Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Akua kuvars taşının kimyasal formülü SiO2, grubu ise silikatlardır.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping