fbpx

Tarih boyunca insanlık gerek geleceği şekillendirebilmek gerek etrafındaki enerjilere yön verebilmek gerekse ölüme veya yaşlanmaya meydan okuyabilmek istemiştir. Bu yüzden büyüler, iksirler ve tılsımlar insanlık tarihinde önemli bir yer kaplar. Tarihin en eski yapıtlarında dahi insanların zamanlar boyunca doğal taşları, bitkileri, rakamları ve sembolleri kullandıkları görülmektedir.

Dünyaca ünlü edebiyat serisi Harry Potter’da da genç büyücüler, büyüleri ve büyü ilmini öğretmek için gizemlerle dolu büyücülük okulu Hogwarts’a gelirler. Beyaz perdeye aktarılmasının ardından geçen yirmi yıla rağmen günümüzde hâlâ ününü ve önemini koruyan Harry Potter serisinde karşımıza çıkan iksir ve büyüleri hep birlikte inceleyelim.

Harry Potter Aşk İksiri (Amortentia)

Kullanılan maddeler: Dondurulmuş ashwinder yumurtaları

Etkisi: İçen kişinin birine aşık olmasına neden oluyor.

• Lockhart Sevgililer gününde öğrencilere Snape’ten kendilerine aşk iksiri yapmasını öğretmesini istemelerin söyledi.

• Aşk iksirleri Hogwarts Okul kurallarına aykırıdır.

• Molly Weasley Hermione ve Ginny’ye gençliğinde yaptığı aşk iksirini anlatır: Azkaban Tutsağı 5.Bölüm, Ateş Kadehi, Fantastik Canavarlar

Adamotu İyileştirme Sıvısı

Kullanılan maddeler: Adamotu

Bu taşlaşmış insanları eski haline getirmek için çok güçlü bir panzehir

• Snape Sırlar Odasındaki Basilisk tarafından taşlaştırılan insanları düzeltmek için Mayıs 1993’te olgun adamotlarının gerekli olduğu bu iksirden hazırladı.

• Burada bir sorun var taşlaşmış insanlar iksiri nasıl içebilir.Belki Madam Pomfrey iksiri kurbanların cildine uyguluyor: Sırlar Odası

Harry Potter Biberli İksir (Pepperup Potion)

Nezle ve Grip semptomlarını etkilerin azaltıyor

• Bir Grip salgını Şatoyu vurduğunda Madam Pomfrey bu iksirden çokça dağıtmıştı. İçen kişinin saçlarından dumanlar çıkıyor.Ayrıca Percy halsiz görünen Ginny’i bu iksirden almaya zorladı (Sırlar Odası 8. Bölüm’de)

• Harry gölden çıkınca Madam Pomfrey içirdi.(Ateş Kadehi 27. Bölüm’de) ve Sahte Moody Harry labirentten çıkınca odasına götürdüğünde içirdi.(Ateş Kadehi 35. Bölüm’de)

Harry Potter Şans İksiri (Felix Felicix)

Güçlü bir şans iksiridir. İçeni içtiği miktarı kadar girdiği her işte şanslı kılar.  Rengi altın sarısıdır. Kıvamı koyu renklidir. Çok küçük bir şişeyle 12 saat boyunca sınırsız şanslı olursunuz. Fazla kullanımı çok zararlı ve tehlikelidir. Önemli organizasyon ve turnuvalarda kullanımı yasaktır.

• Harry daha önce Aragog ‘un cenazesinde kullanmıştı.

• Harry, Dumbledore ile hortkuluğu bulmak için mağaraya gittiği sırada, Ron, Hermione ve Ginny kullanmıştı.

Harry Potter Hakikat İksiri (Veritaserum)

En güçlü hakikat iksiridir. İçen kişi hep doğruları söyler.

• Snape, Harry ‘yi bunu içirip konuşturmakla tehdit etmişti.

• 4.yılda, Dumbledore, bu iksiri Jr. Crouch ‘a içirip, gerçekleri öğrenmişti.

Ginny Weasley’nin Asası

Weasley kardeşlerin en küçüğü ve Harry’nin nihai aşkı olan Ginny Weasley, bordo renginde ve 25 cm uzunluğunda bir asaya sahiptir. Kavak ağacından yapılmış olan asanın özü ejder yürek kılı ve anka kuşu tüyündendir. Zarif bir asa olmasının yanı sıra aynı zamanda oldukça kırılgandır. Bu asanın başka bir eşi daha olmamasından dolayı sahibi tarafından dikkatli kullanılmalıdır.

Minerva Mcgonagall’ın Asası

Asaleti ve zekası ile öne çıkan Minerca Mcgonagall’ın asası da tıpkı kendisi gibidir. Özü Testral kemiğinden olan asa kiraz ağacından yapılmıştır. Mcgonagall’ın asası oldukça serttir ve öfke anında bilgisizce kullanıldığı zaman büyü geri teper, asa ise çatlar. Hatırı sayılır derecede Ölüm Yiyen öldürmüş olan asa, pek çok açıdan sahibine benzemektedir.

Luna Lovegood’un Asası

Dumbledore’un Ordusu’nun üyelerinden biri olan Luna Lovegood, kendine özgü tarzı ve renkli kişiliği ile sevilen karakterlerden biridir. Serinin ilerleyen bölümlerinde Harry Potter’ın yakın arkadaş grubunda yerini almış ve Ölüm Yiyenler’le savaşmış olan Luna’nın asası şeftali ağacından yapılmıştır ve özü unicorn kuyruk kılıdır. Luna’nın savunma büyülerinde son derece güçlü olan asası Bellatrix’in isteğiyle ele geçirilmiş; ikinci asasını ise sonradan Ollivander’dan almıştır.

Neville Longbottom’un Asası

Büyücü dünyasının saf ve cesur yürekli karakteri Neville Longbottom, Harry Potter’ın yakın arkadaşlarından biridir. İki tane asası olduğu bilinen Neville’ın ilk asası, çatışma sırasında Antonin Dolohov adlı bir Ölüm Yiyen tarafından yok edilmiştir. Kiraz ağacından yapılmış olan ikinci asasının özü ise unicorn tüyündendir.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping