fbpx

 

Alohomora (Kilit Açma Tılsımı) Büyüsünün Anlamı

Türü: Tılsım

Açıklaması: Kapıların ve diğer kilitli nesnelerin kilidini açar. Ayrıca bir Kilitleme Büyüsü ile mühürlenmiş kapıların kilidini açabilir, ancak bu büyüden etkilenmemeleri için kapıları büyülemek mümkündür

Aberto Büyüsünün Anlamı

Türü: Tılsım

Açıklaması: Kapıları açmak için kullanılan bir büyü.

Accio (Çağırma Tılsımı) Büyüsünün Anlamı

Türü: Tılsım

Açıklaması: : Çağırana doğru bir nesne çağırır. Büyüyü yüksek sesle çağırdıktan sonra çağıranın düz görüş hattında veya görüş hattı dışında çağırabilir (büyü sözsüz bir şekilde çağırılmadığı sürece).Bu büyü düşünce gerektirir ve büyü çağırılmadan önce çağıranın zihninde nesne net bir şekilde belirmelidir. Çağırılacak nesnenin adını söylerlerse, çağıranın hedefin yerini bilmesine gerek yoktur. Hermione Granger’ın Gryffindor Kulesinde iken Dumbledore’un ofisinde bulunan kitapları sadece “Accio Hortkuluk kitapları!” diyerek çağırması gibi.

Çağırma Büyüsü, binalar veya canlı yaratıklar gibi olağanüstü büyüklükteki hedefleri (çağırmaya değmediği düşünülen Flobberworms hariç) doğrudan çağıramaz. Bununla birlikte, bir yaratığı giydiği veya tuttuğu şeyleri çağırarak hareket ettirmek mümkündür. Çoğu satın alınan üründe olduğu gibi, bu büyüden etkilenmemek için uygun eşyaları ait edinmek de mümkün.

Expecto Patronum Büyüsünün Anlamı

Ruh Emicilere karşı kalkan yaratır. Büyünün işe yaraması için çok mutlu olduğu bir anıya odaklanılması ve büyünün kalkması istenene kadar dikkatin büyüden uzaklaşmaması gerekir. Bu sayede Ruh Emici mutluluklarınızla değil kalkanınızla beslenir. Güçlü bir Patronus Ruh Emiciyi def edebilir.

Expelliarmus Büyüsünün Anlamı

Düello büyülerinden biridir. Büyü, griye kaçık beyaz ve şimşeğimsi bir ışık huzmesi çıkarır ve yapıldığı kişiyi silahsızlandırmaya yöneliktir. Genellikle, karşıdaki kişinin asasını elinden fırlatmaya yarar. Fakat, yeterli kuvvet uygulanırsa, kişiyi geri itip düşürebilir de. Ve, zamanlı yapılırsa, karşı taraftan gelmekte olan bir büyüyü geri püskürtmeye de yarayabilir. Ayrıca kalbe isabet ettiği zaman öldürücü kuvveti vardır. Düşmanı silahsız bırakır. Harry Potter,Lord Voldemort’u bu büyüyle yenmiştir.

Protego Büyüsünün Anlamı

Bir tür kalkan büyüsüdür. Harry, Snape ile Zihnefend derslerinde kendini korumak için yapmıştır. Snape’in Zihnefend büyüsü sekince kendine gelmiş ve Harry Snape’in anılarını görmeye başlamıştır. (Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı)

Protego Diabolica Büyüsünün Anlamı

Yapan kişinin çevresinde ateşten bir koruma çemberi oluşturur.

Protego Maxima Büyüsünün Anlamı

Büyük bir koruma kalkanıdır genellikle bir ortamı korumak için yapılır ve Fianto Duri büyüsü ile beraber kullanılır. Asanız ne kadar güçlüyse size o kadar güçlü bir kalkan oluşturur.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping