fbpx

Selenit kristali hakkında bilmeniz gereken her şeyi bu dosyada topladık. Eğer kristallerin dünyasına yeni giriyorsanız ilk adımızı bir selenit edinerek atabilirsiniz. Marka sahibi olarak yıllar evvel benim de ilk edindiğim taş selenitti. Nedeni ise insan yapısına çok kolay bir şekilde uyumlanıyor olması. Özellikle ışığını ay’dan alan bir kristal olduğu için kadınlar üzerinde sakinleştirici, yatıştırıcı ve zihin temizleyici özelliği bilinmekte. Sahtelerinin piyasada çok fazla gezdiği, plastikten yapılanı gerçeği ile ayırt edilemeyecek kadar zor olmasını bir kenara bırakırsak Selenit bir huzur ve arınma taşı. Bembeyaz rengi, asil duruşu ile içimizi kemiren düşüncelerin düşmanı. Selenit bizi karşısına alır ve “sence de biraz fazla abartmadın mı?” Der. Dinlen bir nefes al ve düşün. Her şeyin ilk nedeni neydi? Neyi bulamadın içinde ve bu düşüncelerin tuzağına düştün? O bizimle bembeyaz bir gelin gibi konuşur. Peki nerede? Rüyalarda ✨ Selenit, rüyalarda buluşmayı sever. Temiz, kaliteli bir uykunun ve bazı şeyleri rüyalar aracılığı ile çözmenin işi selenittir 💫 Bu nedenle baş ucunuzda ya da yastığınızın altında bir selenit bulundurmak huzurlu bir uykuyu getirebilir. Sizi uyutmayan şey beyninizin içinde dönen toz bulutları. Her gece Selenitle 5 dakika yapacağınız meditasyon küçük farkındalıklarla büyük şeyler başarmanızı sağlayabilir. Kullanacağınız selenitin şekli, boyutu ve ağırlığı ne olursa olsun selenit her zaman işe yarayacaktır.Fakat özel şekillere getirilmiş selenitlerin kullanım amaçlarının özel bir alana yönelmiş olduğunu da kabul etmek gerekir. Boleyn Crystal olarak şimdiye dek birçok farklı seleniti sizlerle buluşturduk.1- Asa Selenitler

Ucu sivrilmiştir ve bir asa formuna getirilmiş selenitlerden biri. Genellikle masaj uygulamalarında kullanılıyor. Tibet masaj ritüellerinde sivri ucunu vücutta ağrının bulunduğu yerlere dokundurarak kullanıldığı biliniyor. Ayrıca tarot okumalarında, sivri ucunu kartlara yöneltip doğru kartı bulmanızı da sağlayabilir. Tek yapmanız gereken taşı kendinize uyumlamak. Bunun nasıl yapılacağını da yazının devamında size anlatacağız. Selenitler aynı zamanda bir zihin aura temizliği sağladığından asa selenitler size kararsız kaldığınız durumlarda gideceğinşiz yönü bulmada yardımcı olabilirler. Aynı zamanda bir Hogwarts asa’sı şeklinde oldukları için oldukça mistik ve tatlı bir görüntüye sahipler. 🙂 2- Küre Selenitler

Bu selenitler tam bir sihir küreleri 🙂 Odaklanmak, bilinçaltınızı temizlemek, zihninizin arka planlarına attığınız düşünceleri gün yüzüne çıkarıp ”sorunun temeline” inmek için şahane bir tercih olacaktır. Tarot okumalarında en az asalar kadar vazgeçilmezler. Kartların yanında bırakmak onları temizleyecektir. Kişisel meditasyonların vazgeçilmezi olabilir. Çünkü avuç içinizie sığar ve bedeninizin sıcaklığı ile onu ısıtabilir, enerjisini %100 hissedebilir auranızı temizleyebilirsiniz. Küre selenitler evinizin köşesinde de son derece dekoratif bir görüntü oluşturacaktır. Ayrıca sizin auranızı temizlenin dışında evinizin de aurasını temizlerler. ( Tüm selenitler bunu yapar fakat evin enerjisel temizliğinde küre ya da kazık kristaller gibi kütlece daha ağır kristalleri kullanmanız daha faydalı olacaktır.)

[woo_product_slider id=”4897″]

3- Kalp Selenitler Kalp formuna getirilmiş selenitler sembolik gereği doğrudan duyularınıza, duygularınıza ve kalbinize giden yolu bilirler. İlişkiler, duygusal durumlar konusunda zihninizi netleştirmek, duygularınız ile ilgili gerçeği görmek, hissetmek istiyorsanız bu model selenitlere yönelebilirsiniz. Kütleleri gereği ortamın enerjisini temizlemek için de kullanılabilir, tarot okumalarında kendilerinden yararlanabilirsiniz.

71080e02 41b8 4cef b350 2b643d33e763

4- Kolye Selenitler Sitemizde özel olarak tasalardığımız kolye formunda birçok tasarım bulunmakta. Nereye giderseniz sizinle olacak bu selenit kolye tasarımlarını incelemek için ürünler kısmına göz atabilirsiniz. *Selenitler Nasıl Temizlenmeli? Selenitler, yapısı gereği su ile temizlenmeye uygun değildir. Suyun altına sokulan selenitler solgunlaşıp, katmanlanır. Selenitleri kuru olduğundan emin olduğunuz bir toprağa gömerek, tütsüleyerek ya da ay ışığına bırakarak temizleyebilirsiniz. Fakat selenitler diğer kayaçlara göre çok fazla temizliğe ihtiyacı olmayan kristallerdir.  Kendi kendilerini hatta yanlarında duran kristalleri bile temizleme özelliğine sahiptir. Elinizdeki başka kristalleri de enerjilerinden arındırmak istiyorsanız selenitler vazgeçilmezin olacaktır.  

  • Selenitin Tarihsel Öyküsü

Selenitin ışığını aydan aldığını düşünen Eski Yunan medeniyetleri bu kristsali kutsal kabul etmiş ve Ay tanrıçası Diana ile özdeleştirmiştir. Ay, dişil enerjinin, kadınlığın ve doğurganlığın ezoterik sembollerde karşılığıdır. Tarotta ise Azize kartı tarafından sembolize edilir. Selenit ise bu semboliklerin anlamlarını içerisinde barındırır.  

  • Selenit ile uyumlanma.     
  • Avucunun içine al ve ısıt. Senden gitmesini istediklerine odaklan zihinin içinden çıkmasını istediğin düşüncelerin çıktığını hayal et ve kabnul etmek istediğiniz düşüncelerin ise önce selenit taşınıza, oradan da sana doğru ulaştığını hayal edin. Birkaç gün selenite ayıracağın 5 dk onu size kolaylıkla uyumlayacaktır.

  Yazı içeriğinin izinsiz kopyalanması, paylaşılması, ve alıntı yapılması telif haklarına gireceğinden yasaktır. İzinsiz paylaşımları lütfen bize bildirin.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping