fbpx

Büyü ve cadı tarihinde asaların ne kadar güçlü araçlar olduğu günümüze dek ulaşan kaynakların yanı sıra büyücülük ve cadılık üzerine yazılan eserlerde ve çekilen sinema filmlerinde de sıkça görülmektedir. Yazıldığı ve akabinde beyaz perdeye uyarlandığı günden bugüne tüm dünyada ses getiren, edebiyatın en önemli büyücülük eserlerinden biri olan Harry Potter serisinde de her bir büyücünün kendisine özgü niteliklerde asalara sahip olduğunu görüyoruz. Harry Potter evrenindeki asaları hep birlikte inceleyelim.

Harry Potter’ın Asası

27.9 cm uzunluğunda olan bu asa, çobanpüskülü ağacından yapılmıştır ve Anka kuşu teleği içermektedir. Voldemort’un asasıyla ikizdir.

Hermione Granger’ın Asası

Hermonie Granger, Harry Potter evrenindeki en iyi asalardan birine sahiptir.

38.1 cm uzunluğunda ve esnektir.Asma ağacından yapılmaktadır ve çekirdeği ejderha yürek telidir. Bu asayı yapan kişi oldukça cesur biriymiş ve asayı en iyi şekilde yapabilmek için aylarca uğraşmış. Asaya sabrın cesareti adı verilmiştir.

Draco Malfoy’un Asası

Bu asanın özü, kuğu kuyruğundandır. 29 cmdir ve alıç ağacından yapıldığı için oldukça esnektir. Draco bu asa ile Dumbledore’a Expelliarmus büyüsü yapmış ve onu asasız bırakmıştır. Draco bu asa ile hem Dumbledore hem de Harry Potter ve Ron Weasley ile savaşmıştır.

Sirius Black’in Asası

Dut ağacından yapılan asanın özü, Sirius Blackin annesi Mrs. Black tarafından öldürülmüş olan bir at adamın ayak tırnağıdır. Esnek değildir. Sirius bu asa ile Lucius Malfoyu yenmiştir fakat Bellatrix Lestrange, Sirius’u arkasından vurarak öldürdükten sonra asasını Harry almıştır.Savaş sırasında Harry öldüğünde –öldüğü zannedildiğinde- Hagrid onu Voldemort’un zoruyla Hogwarts’a taşımıştır ve asa o alanda kalmıştır.

Lord Voldemort’un Asası

Porsuk ağacından yapılmış, 13 ½ uzunluğunda olan bu özel asa, anka teleklerinden birini içermektedir. Lord Voldemort, 1997’den sonra, Harry’nin asasını alt edebilmek için bazı değişik asalar da kullanmıştır. Hatta son olarak Dumbledore’un mezarından Mürver Asa’yı alıp kullanmaya çalışmıştır ancak asanın gerçek sahibi olamadığı için Mürver Asa’yı istediği şekilde kullanamamıştır.

Severus Snape’in Asası

31 cm uzunluğunda olan asa, karaağaçtan yapılmıştır ve özü ise kakao çekirdeğidir. Esnek bir asa değil aksine oldukça katıdır. Özellikle savunma büyülerinde çok başarılı şekilde işler. Dumbledore’u öldüren asadır. Çok kısa bir süre Sirius Black tarafından kullanılmıştır. Snape öldükten sonra asaya ne olduğu tam olarak bilinmemekle birlikte Snape’le beraber gömüldüğü tahmin edilmiştir.

Lucius Malfoy’un Asası

Karaağaçtan yapılmış, ejderha yüreği özü olan asa 41 cm’dir. Asa’nın başında gümüş bir yarasa başı vardır. Esnek değildir. Voldemort Harry’i öldürmek için bu asayı almıştır çünkü kendi asası ve Harry’nin asası çift çekirdek asalar oldukları için birbirine zarar veremezler. Asa esnek olmadığı için Voldemort’un elinde kırılmıştır. Daha sonra Lucius, Harry’e karşı Ron’un verdiği Karaçalı asasını kullanmıştır. Harry bu asayı ormanda Scabior’a kaptırmıştır ve Bellatrix’in de Scabior’i Malfoy Malikanesi’nden kovmasıyla asa evde kalmıştır. Asası olmayan Lucius bu asayı almıştır. 

Bellatrix Lestrange’in Asası

39,5 cm uzunluğunda ve çok ince olan bu asa, ceviz ağacından yapılmıştır ve özü ejderha yürek lifidir. Bu asa ile Bellatrix sayısız kişi öldürmüştür. Tam Hermione Granger’ı öldürecekken Ronald Weasley, Peter Pettigrew’un asası ile Bellatrix’e silahsız bırakma büyüsü yapar ve havaya sıçrayan asayı Harry Potter yakalar. Asayı alır almaz Lucius Malfoy’a bir sersemletme büyüsü yapar ama asa çok asabi oldugundan bu büyü bile sadece sersemletmesi gerekirken ona zarar verir ve boynu hasar görür. Asa Bellatrixi sahibi olarak seçmiştir ve Harry asayı rahatça kullanamaz ya çok az ya da çok büyük etkide kalan büyüler yapar. Daha sonra Bellatrix’in Hermione Granger’ı öldürme tehtitine karşı asaları Harry ve Ron asaları bırakırlar.Asanın ucu düz fakat tutulan yeri keskin eğimlidir.

Albus Dumbledore’un Asası

Dumbledore’un asası belki de asalar içerisinde en ünlü ve sıradışı asalardan biridir. Mürver Asa olarak bilinen bu özel asanın eşi benzeri yoktur. Mürver ağacı asa yapımında pek tercih edilen bir malzeme olmamasına rağmen Harry Potter evreninin emektar asacısı Garrick Ollivander’in notlarında yer aldığı görülmektedir.

Kader Asası olarak da bilinen Mürver Asa, birçok büyücünün rüyalarını süslemiştir ancak öyle güçlü bir asadır ki sahibinin gücünün de üstüne çıkar ve kendi kaderine kendi başına karar verir.

Ron Weasley

Dişbudak ağacından yapılan ilk asası 1 Eylül , 2002′de kırılmıştı. İkinci asası söğüt ağacından ve unicorn kuyruk tüyünden yapılmıştı.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping