Selenit Taşı Faydaları
- Taç çakra ve üçüncü gözle ilişkili olduğu için kişinin manevi yönünü ve sezgilerini kuvvetlendirir.
- Arındırıcı ve temizleyici etkisinden dolayı hem vücudu hem de kişinin bulunduğu ortamdaki kötü enerjileri temizler. Anksiyete ve strese en iyi gelen kristallerden biridir.
- Net bir bakış açısı kazandırır. Ruhunuzun istediği kararları sağlıklı ve net bakış açısıyla almanızı sağlar. İçgüdüleri kuvvetlendirir.
- Size hizmet etmeyen enerjileri, kişileri ve durumları affetmenize; geride bırakmanıza yardım eder.
- Kişinin en yüksek potansiyeline ulaşması yolunda teşvik edicidir.
Selenit Taşı Özellikleri
- Bir jips minerali olan selenit taşının, bu ismin altında toplanan dört çeşidi bulunur. Bunlar, görünüşleri sebebiyle “Selenit”, “Çöl Gülü”, “Alçı Çiçeği” ve “Satin Spar” adını alan türleridir.
- Oldukça spiritüel bir enerjiye sahip olan taşın en yaygın ve bilinen rengi beyaz olmakla birlikte, kahverengi, sarı, yeşil ve grinin tonları da bulunabilir.
- Genellikle renksiz halde bulunan kristal, şeffaf veya yarı-saydam özelliktedir. Kil benzeri bir dokuya sahiptir.
- Tanrıça taşı olarak da bilinen selenit, feminen bir enerjiye sahiptir.
Selenit Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi
- Arındırıcı etkisinden dolayı aurayı temizler ve vücuttaki toksinlerin atılmasına yardım eder.
- Cilt problemlerini yatıştırır.
- Selenit taşının her gün vücutta taşınmasının kadınlarda menstrüel döngüyü düzenlediği ve doğurganlığı arttırdığına inanılır.
- İskelet sistemini iyileştirdiği; diş, kemik, göz ve saç sağlığına iyi geldiği düşünülür.
Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.
Selenit Taşı Anlamı Nedir?
Selenit taşının ismi, Yunan mitolojisinde ay tanrıçası olan Selene’den gelmektedir ve “ay” anlamı taşımaktadır. Tarih boyunca en kutsal taşlardan biri olan görülen selenit, arındırma ve şifalandırma enerjileri ile öne çıkar.
Selenit Taşı Nasıl Temizlenir?
Feminen enerjinin şefkati ve şifasını taşıyan selenit taşı, kendini ve etrafındaki taşları arındırma özelliğine sahip olmasıyla bilinir. Yine de ihtiyaç duyulan durumlarda, oldukça hassas ve kırılgan bir yapıya sahip olan kristali arındırmak için başvurabileceğiniz birkaç yöntem bulunur.
- Selenit taşı, tütsü dumanında bekletilerek negatif enerjilerinden arındırılabilir. Kristalin kırılgan yapısı sebebiyle, fiziksel temas gerektiren temizleme yöntemlerinden kaçınmak önemlidir. Doğal bitkilerden elde edilen tütsülerin dumanında selenit taşını birkaç dakika gezdirmek, taşın enerji temizliği için yeterli olacaktır.
- İsminden de anlaşılacağı gibi, selenit taşı ay ile ilişkilendirilir ve ay ışığının enerjisi, taşı arındırmak için en ideal yöntemdir. Yeni ay ve dolunay zamanlarında enerjisi güçlenen ayın altında taşınızı gece boyunca bekletmek, kristalin negatif enerjilerden arınarak eskisinden de güçlü çalışmasını sağlar.
Selenit Taşı Kullanımı
Selenit taşı, aura temizleyici özelliği ve şifalı enerjisi ile, meditasyonların ve spiritüel çalışmaların en gözde taşlarından biridir. Bulunduğu ortamın enerjisini arındıran selenit taşı, ev veya iş yerlerinde dekorasyon amaçlı kullanılabilir. Bunun yanı sıra, en popüler kullanım araçları olan selenit kütle ve kaseler, tarot kartları ve diğer kristallerin enerji temizliğinde kullanılan en yaygın seçenekler arasındadır.
Selenit Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?
Doğal kristallerin en popüler ve yaygın olanlarından selenit, aynı zamanda piyasada imitasyonuna en çok rastlayabileceğiniz taşlardan biridir. Yapısı ve görünüşü ile oldukça biricik olan bu taşın, cam ve plastik gibi maddelerden üretilmiş ürünlerine rastlamak mümkündür. Selenit taşının gerçek olup olmadığını anlamanın birkaç yolu bulunur.
- Doğal kristaller, tende soğuk bir his bırakan ve genellikle ağır olan taşlardır. Selenit taşını elinize aldığınızda soğukluğunu hissetmiyor veya taşın hızlıca ısındığını gözlemliyorsanız, kristalin sahte olma olasılığı yüksektir.
- Isı testi, dikkatle uygulanması gereken bir yöntemdir. Taşı bir miktar ısıya maruz bırakmak ve uğrayacağı değişikliği gözlemlemek, kristalin gerçek ya da boyanmış cam olduğunu tespit edebilmenin yollarındandır.
- Kusursuz kristaller, sahte ürünlerin en büyük işaretlerindendir. Selenit taşının yüzeyinin son derece parlak, saydam ve pürüzsüz olması, taşın sahte olduğu anlamına gelebilir. Bunun yanı sıra, kendine özgü adeta ay ışığı yansımasına sahip olan selenit kristali, en ufak darbelere bile oldukça hassastır ve kolaylıkla çizilebilir. Taşı tırnak ucunuzla çizmeyi denemek, gerçekliği hakkında bilgi sahibi olmanıza yardımcı olabilir.
Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.
Selenit Taşı Yıkanır Mı?
Sertlik derecesi son derece düşük olan selenit taşının su ile yıkanmaması gerekir. Su ile teması, taşın erimesi, çatlaması veya kırılmasına yol açabilir.
Selenit Taşı Hangi Taşla Kullanılır?
Selenit, titreşimi çok yüksek olan bir taştır ve bu sebeple bütün doğal kristallerle birlikte kullanılabilir. Selenit taşının başka kristallerle birlikte kullanılması durumunda, selenit taşının titreşimi yükselir; diğer taşın sahip olduğu enerjiler artar ve güçlenir.
Selenit ve kristal kuvars taşları, en popüler birlikteliklerden biridir. Bu iki taşın birlikte kullanımı, kristallerin titreşimlerini ve arındırma enerjilerini arttırarak oldukça güçlü bir şifacı etki yaratır. Selenit ve ametist taşlarının birlikteliği ise, özellikle manevi ve spiritüel gelişim için son derece etkili ve faydalıdır.
Selenit Taşı ile Meditasyon
Selenit taşı taç ve üçüncü göz çakraları ile uyumludur. Bu nedenle, meditasyonlarda çakra taşı olarak kullanabileceğiniz selenit, özellikle spiritüel enerjileri ve psişik güçleri yükseltmede etkili olacaktır. Selenit taşını yalnızca meditasyon alanında bulundurmak veya teninize temas ettirmek, auranızın temizlenmesini ve meditasyonlardan en yüksek verimi almanıza yardımcı olur.
Selenit Taşı Neden Çatlar
Bazı doğal kristaller diğerlerine göre daha hassastır. Selenit taşının mohs skalasındaki değerinin 2 olması, bu kristalin son derece hassas ve kırılgan olduğu anlamına gelir. Bu sebeple selenit taşı, en ufak bir fiziksel darbede çatlama ve kırılma potansiyeline sahiptir.
Taşınızın hiç beklemediğiniz bir anda çatlaması genellikle enerji kaynaklıdır. Enerjiyle çalışan kristaller, fazla negatif enerjiyle doldukları zaman buna dayanamayabilir. Selenit taşının bulunduğu ortamla uyumlanamaması veya çok fazla negatif enerjiye maruz kalması, taşın çatlama veya kırılmasına sebep olabilir.
Selenit Taşı Nerelerde Bulunur
Selenit taşı genellikle Meksika, Kanada ve Fas bölgelerinden çıkarılmaktadır.
Selenit Taşı ve Maneviyat
Selenit taşı bir su grubu taşıdır, zodyakta balık ve yengeç burçlarıyla bağlantılıdır. Dolayısıyla sezgileri ve maneviyatı kuvvetlendirir.
Selenit Taşı Tarihi
İsmini Yunan mitolojisindeki ay tanrıçası Selene’den alan taş, Yunanlılar için özellikle önemlidir ve güzelliğiyle son derece takdir edilmiştir. Kullanımının dekoratif eşyalarda yaygın olduğu taş, Yunanlılar tarafından camların yapımında kullanılmıştır.
Selenit taşının tarihi antik Mısır’a dayanır ve burada, selenit taşından yapılmış pek çok dekoratif eşyaya rastlanmıştır. Taşın en eşsiz kullanım örneği ise Roma’daki Santa Sabina Bazilikası’ndaki pencereleridir. Bu kilisenin pencereleri camdan değil, selenit taşından yapılmıştır ve bu sebeple tarihte önemli bir yere sahiptir.
Selenit Taşı Burçları
Selenit taşı, boğa, yengeç ve balık burçları ile uyumlu çalışır.
Selenit Taşı Uyumlu Olduğu Çakra
Selenit taşı, taç ve üçüncü göz çakraları ile uyumlu çalışır.
Selenit Taşı Sertlik
Selenit taşının sertlik derecesi 2’dir.
Selenit Taşı Özgül Ağırlık
Selenit taşının özgül ağırlığı 2,9’dur.
Selenit Taşı Kimyasal Formül ve Grubu
Selenit taşının kimyasal formülü CaSO4 · 2H2O, grubu sülfat mineralleridir.