fbpx

Yıldız Taşı Özellikleri

  • Yeşil, mavi, kahverengi, kırmızı ve mor renk çeşitleri bulunur.
  • “Azim taşı” olarak da bilinmektedir.
  • Parlak ve pürüzsüz bir görünüme sahiptir.

İtalya, Brezilya, Çin ve Hindistan, yıldız taşının üretildiği başlıca ülkeler arasındadır.

Yıldız Taşı Faydaları

  • Kişiye hırs ve azim vererek hayallerine ulaşmasına yardımcı olur.
  • Duygusal yaraları iyileştiren ve psikolojik sorunları yatıştıran bir etkisi bulunur.
  • Aynı zamanda uyum, sakinlik ve sabrın taşıdır. Yalnızca azimle değil, yaydığı huzurlu enerji ile de hedeflerin peşinden koşmaya teşvik eder.

Pozitif enerji taşıdır. Kişinin kendini kabullenmesini ve olduğu gibi görmesini sağlar.

Yıldız Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Kan dolaşımını hızlandırır ve doku onarımına yardımcıdır.
  • Etkili bir detoks taşıdır. Vücut, zihin ve ruhu arındırmaya yardımcı olur.
  • İçerdiği bakır sayesinde, iltihaplanmalara karşı etkilidir ve vücudun iyileşme sürecini hızlandırdığına inanılır.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Yıldız Taşı Anlamı Nedir?

Aslında insanlar tarafından üretilmiş olan yıldız taşı, İngilizce ismi ile “goldstone”, yani “altın taşı” anlamına gelen, doğal taş materyalleri ile elde edilen bir taştır. İsmini, içindeki parıltılı görünümünden alan yıldız taşı, “Aventurin Camı”, “Altın Yıldız” ve “Rahip Taşı” gibi farklı isimlerle de bilinmektedir.

Yıldız Taşı Nasıl Temizlenir?

Her ne kadar insan yapımı bir taş olsa da, içerisinde barındırdığı mineraller sayesinde kendine özgü bir enerjisi olan yıldız taşı, düzenli aralıklarla temizlenmelidir. Yıldız taşını temizlemenin iki basit yöntemi bulunur.

  • Yıldız kristalinizi, ılık suyun altında, isteğe göre az miktarda sıvı deterjan kullanarak yıkayabilir veya ılık su dolu bir kasede bir süre bekletebilirsiniz.

Kristalinizi pamuklu bir bez veya yumuşak bir peçete yardımıyla, ulaşılamayan yerlerde fırça kullanarak, fazla ovalamadan temizleyebilirsiniz.

Yıldız Taşı Ürünlerimiz

Yıldız taşının şifacı etkilerinden faydalanmanın en iyi yolu, onu aksesuarlarınızda kullanmaktır. Yıldız taşı, onu üzerinde taşıyan kişiye cesaret, özgüven ve güç verir. Eski zamanlarda muska olarak kullanılmış bu taşı, küpe, kolye veya bileklik olarak üzerinizde taşımak, auranızı çevreleyen koruyucu bir kalkan oluşturur ve negatif enerjileri uzaklaştırır. Aşağıda Boleyn Crystal’a ait yıldız taşı kullanılarak yapılmış ürünlerimizi görebilirsiniz.

No products found

Yıldız Taşı Yıkanır Mı?

Yıldız taşının kısa süreli olarak yıkanmasında bir sakınca yoktur.

Yıldız Taşı Hangi Taş ile Kullanılır?

Mineral bakımından zengin olan yıldız taşının enerjisi, özellikle sakral çakra ile uyumlu, sarı tonlarına sahip doğal taşlar ile birlikte güçlendirilebilir.

Yıldız taşı ve karnelyan taşının birlikteliği, hayatına şans, para ve başarı çekmek isteyenler için oldukça etkilidir. Karnelyan taşı, sıkışmış enerjileri dönüştürerek, kişiye yeni fırsatların kapılarını aralar.

Bir diğer etkili kombinasyon ise, kaplan gözü ve yıldız taşı birlikteliğidir.  Zihnin taşı olan kaplan gözü, kişiye başarılı olması için ihtiyacı olan bilgiyi ve azmi sağlar. Yıldız taşının yaydığı pozitif enerji ile birleşen bu özellik, başarının yanında zenginliği getirirken, finansal zorlukların üstesinden gelinmesini kolaylaştırır.

Yıldız Taşı ile Meditasyon

Yıldız taşının meditasyonlardaki en yaygın kullanımı, çakra çalışmalarıdır. Farklı renklere sahip olan bu kristalin her bir rengi farklı bir çakra ile uyumlanır ve bu yüzden bu tarz meditasyonlar için idealdir. Kullandığınız yıldız taşının rengine bağlı olarak, onu uygun olduğu çakra etrafına yerleştirin ve meditasyon/imgeleme çalışmaları yapın. Bu çalışmalar, çakralardaki enerji akışını düzenlemek ve hayatınıza denge getirmek için idealdir.

Yıldız Taşı Neden Çatlar?

Doğal kristallerin çatlama nedenleri arasında en yaygın olanı fiziksel darbelerdir. Yıldız taşı, sertlik derecesi sebebiyle kırılma ve çatlamalara karşı nispeten dayanıklı bir taştır. Fakat yine de, aldığı sert darbeler, taşın çatlama sebepleri arasında olabilir. Yıldız taşı, pozitif enerji yayabilen ve ortamın enerjisini değiştirebilen bir taştır. Bu sebeple, negatif enerji ile yüklenmiş bir yıldız taşı, enerji fazlalığından dolayı çatlayabilir veya kırılabilir.

Yıldız Taşı Tarihi

Yıldız taşının “Rahip Taşı” olarak adlandırılmasının sebebi, bu kristalin 17. yüzyılda İtalyan rahipler tarafından yaratıldığına inanılmasındandır. Fakat, yıldız taşının tarihteki kullanımının 12. Yüzyıla kadar uzandığı ve o dönemin İran’ında rastlanılan parlak muskalarda kullanıldığı bilinmektedir. Tarihi kayıtlardaki bilgiye göre ise, yıldız taşının Venedikli Vincetto Miotti tarafından, zamanın devlet başkanının emri üzerine yaratıldığı bilinmektedir. Kesin bir bilgiye ulaşılamasa bile, bu taşın asıl yaratılışının bir orta çağ sanatı olan simyaya dayandığı düşünülmekte ve asıl tarifinin ortadan kaybolduğuna inanılır.

Yıldız Taşı Burçları

Yıldız taşı, yay burcu ile uyumludur.

Yıldız Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Yıldız taşı, kök, taç, sakral ve kalp çakraları ile uyumludur.

Yıldız Taşı Sertlik

Yıldız taşının sertlik derecesi 5.5 – 6 arasındadır.

Yıldız Taşı Özgül Ağırlık

Yıldız taşının özgül ağırlığı 2.50 – 2.80 arasındadır.

Yıldız Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Genellikle silika camı, bakır oksit, boraks ve çeşitli mineraller ile elde edilen bu taşın, belirli bir kimyasal formül ve grubu bulunmamaktadır.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping