fbpx

Necef Taşı Faydaları

  • Güçlü bir pozitif enerji taşıdır.
  • Ruhu şifalandırır ve spiritüel güçleri arttırır.
  • Bulunduğu ortama denge ve uyum getirir.
  • Zihni berraklaştırır; yaratıcılığı ve ilhamı arttırır.

Necef Taşı Özellikleri

  • “Mucizevi taş” olarak da bilinmektedir.
  • Amerika, Rusya, Madagaskar ve Brezilya başta olmak üzere dünyanın her yerinde bulunur.
  • Çatlaklı bir görünüme sahiptir ve bu çatlakların içerisinde dağlardan akan donmuş su veya karbondioksit bulunur.

Necef Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Vücudu toksinlerden arındırıcı etkisi bulunduğu söylenir.
  • Metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeyi kolaylaştırır.
  • Zihni ve bedeni güçlendirir; dayanıklılığı arttırır.
  • Kronik ağrılar ve kemik ağrılarına iyi geldiğine inanılır.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Necef Taşı Anlamı Nedir?

İsmini Irak’ın Necef şehrinden alan necef taşı, aynı zamanda “Dağ Kristali” olarak da bilinir ve kristal kuvars taşlarının en saf ve şeffaf türlerinden bir tanesidir. Normal bir camdan daha sert olan necef taşının en bilinen özelliği, usta bir şifacı ve negatif enerji kovucu olmasıdır.

Necef Taşı Nasıl Temizlenir?

Necef taşı, sıklıkla arındırılması gereken bir taştır. Kuvars taşlarından en saf olan bu kristali temizlemenin birkaç basit yöntemi bulunur.

  • Necef kristalinizi su ile temizlemek, taşın negatif enerjilerinden arınmasını sağlar. Taşı akan suyun altında birkaç dakika yıkamak, birikmiş negatif enerjiyi uzaklaştırarak, kristalin yenilenmesini sağlayacaktır.
  • Ay ışığı ile arındırma yöntemi, necef taşı için oldukça etkilidir. Taşınızı ay ışığını gören bir yerde gece boyunca bırakmak, taşın negatif enerjisini temizler ve ay ışığının şifacı feminen enerjisini toplar.
  • Adaçayı veya doğal bir tütsünün dumanı ile necef taşını temizlemek, oldukça etkili olan başka bir yöntemdir. Son derece basit olan bu uygulama, kristalinizin fazla enerjisini kısa sürede arındırmak için idealdir.

Necef Taşı Ürünlerimiz

Meditatif çalışmalarda, dekorasyon eşyalarında ve çeşitli aksesuarları yapımında kullanılan necef taşı, özellikleri sebebiyle oldukça sevilen ve günlük hayatta kullanılan bir doğal taştır. Necef taşını bir kolye, küpe veya bileklik olarak üzerinizde taşımak, günlük hayatta karşılaşılan stresli ve üzücü durumların etkilerini azaltmak açısından oldukça etkilidir. Aşağıda, estetik açıdan da son derece ilgi çekici olan necef taşı kullanılarak yapılmış ürünlerimizi görebilirsiniz.

No products found

Necef Taşı Gerçek mi Nasıl Anlaşılır?

Sahte doğal kristaller, boyanmış cam veya plastik benzeri maddeler kullanılarak elde edilir. Necef taşı, sahtesi en çok üretilen kristallerden biridir ve taşınızın gerçek olup olmadığını anlamanın birkaç yöntemi bulunur.

  • Kusurlar, doğal taşın gerçekliğini ayırt etmenin en basit yöntemlerinden biridir. Necef taşı ve cam birbirlerine oldukça benzerler. Fakat, eğer taşın yüzeyi kusursuz derecede parlak, pürüzsüz ve çatlaksız ise, bu taş muhtemelen sahtedir. Necef taşı, çatlaklı ve kusurlu bir görünüme sahiptir.
  • Eğer büyük bir taş parçasının gerçekliğini anlamaya çalışıyorsanız, taşın bir parçasını kırarak, iç ve dış görünümünün uyumunu kontrol edebilirsiniz.

Taşın sertliği, gerçekliğini anlamanıza yardımcı olabilir. Sertlik derecesi 7 olan necef taşı, çoğu kristalden ve camdan daha serttir. Necef taşıyla bir cam parçasını çizmeyi deneyin. Eğer cam çizilirse, bu, taşın gerçek olduğu anlamına gelir.

Necef Taşı Yıkanır Mı?

Son derece sert ve kuvars ailesine ait olan necef taşının suda yıkanmasında bir sakınca yoktur.

Necef Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Yetenekli bir şifacı ve arındırıcı olan necef taşı, pek çok farklı taş ile birlikte kullanılabilir ve etkileri güçlendirilebilir. Ametist, pembe kuvars, akuamarin, lapis lazuli, kaplan gözü, siyah turmalin gibi taşlar, necef taşı ile kullanabileceğiniz taşlardan bazılarıdır.

Necef taşı ile ametist taşını birlikte kullanmak, psişik yetenekleri ve sezgileri güçlendirmek için son derece faydalıdır. Ametist, size ruhunuzun isteğini yerine getirme gücü verirken, necef taşı da sezgilerinizi güçlendirerek spiritüel yeteneklerinizi arttırır. Siyah turmalin, güçlü koruyucu kristallerden biridir ve necef taşının enerjisi ile birleştiğinde, kişiyi her türlü negatif enerjiden koruyan bir kalkan görevi görür. Aurayı dengeleyip arındırırken, elektronik eşyaların yaydığı radyo dalgalarını da uzaklaştırır.

Necef Taşı ile Meditasyon

Necef taşı, meditasyon esnasında kullanılabilecek doğal taşlar arasında en faydalı olanlardan biridir. Dengeleyici ve huzur verici enerjisi sayesinde, herhangi bir meditasyondan en fazla verimi almanızı sağlar. Necef taşı, her çakra ile uyumlanabilir ve bu çakraların dengelenmesi için yapılan çalışmalarda rahatlıkla kullanılabilir. Tek yapmanız gereken, meditasyon esnasında bedeninizde veya çevrenizde bir necef taşı bulundurmaktır.

Necef Taşı Neden Çatlar?

Necef taşı, enerjiye son derece duyarlı taşlardan biridir. Sık sık arındırılmadığı zaman, biriktirdiği negatif enerji yüzünden kişiye baş veya karın ağrısı gibi rahatsızlıklar yaşatabileceği söylenir. Necef taşı, fazla enerjiyle yüklendiği zaman, oluşan basıncın etkisi ile çatlayabilir ve hatta kırılabilir. Her ne kadar sert bir taş olsa da, bulunduğu ortama uyumlanamaması veya kişiye olan görevini tamamlaması, necef taşının çatlama sebepleri arasındadır.

Necef Taşı Tarihi

Necef taşı, İran’ın Necef şehrinde keşfedildiği sırada, dağlardan akan suların donarak bu taşı oluşturduğuna inanılmasından dolayı “mucizevi taş” olarak adlandırılmıştır. Aynı zamanda, Osmanlı döneminde necef taşının yaygın olarak kullanıldığı bilinmekle birlikte, necef taşından yapılmış aksesuar ve tesbihlere rastlanmıştır. Başka kültürler tarafından da tanrılar tarafından gönderilmiş, sonsuz buz olduğuna inanılan necef taşı, antik Japonlar tarafından beyaz bir ejderhanın nefesi olarak düşünülmüş ve mükemmeliyeti temsil ettiğine inanılmıştır. Birçok kültür tarafından yaygın olarak kullanılmış olan necef kristalinin, aynı zamanda pek çok efsaneye ve mitlere de konu olduğu düşünülmektedir.

Necef Taşı Burçları

Necef taşı, koç ve aslan burçları ile uyumludur.

Necef Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Necef taşı öncelikle tepe çakrası başta olmakla birlikte, bütün çakralarla uyumludur.

Necef Taşı Sertlik

Necef taşının sertlik derecesi 7’dir.

Necef Taşı Özgül Ağırlık

Necef taşının özgül ağırlığı 2,65’tir.

Necef Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Necef taşının kimyasal formülü SiO2, grubu ise Silikatlardır.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping