fbpx

Rengi ne olursa olsun, her doğal taş kendine özgü, güçlü bir enerjiye sahiptir. Şifalı ve pozitif enerjileri ile insanlara çok eski zamanlardan beri pek çok fayda sağlamış olan kristaller, günümüzde doğal taş kolye, küpe, bileklik veya yüzük olarak hala yaygın olarak kullanılmaktadır.

Yeryüzündeki bütün renkler de, tıpkı doğal taşlar gibi, kendi karakteristik özelliklerine sahiptir ve farklı renklerin insanlar üzerinde farklı etkileri olduğu bilinmektedir. Doğal taş renkleri her kristalin baskın özelliğini ortaya çıkarmakla birlikte; bütün kristaller kişinin enerjisini yükseltmek ve şifalandırmak için harika araçlardır.

Yeşil Doğal Taşlar

Blog Gorselleri 12

Yeşil, doğada bulunan en baskın renktir ve bu sebeple, doğanın iyileştirici, şifacı özellikleri ile özdeşleştirilir. Denge, huzur, neşe, şans, bolluk, bereket ve pozitiflik enerjilerine sahip olan renk, aynı zamanda kalp çakrasının rengi olmasından dolayı sevgi, umut ve güven enerjileri de taşır. Yeşil doğal taşların enerjisi de tam olarak rengi ile ilişkilidir. Yeşil doğal taşlar, yeşil renginin çeşitli tonlarına sahip olmakla birlikte, tercih edebileceğiniz pek çok farklı çeşidi bulunur.

Mavi Doğal Taşlar

kyanit

Mavi rengi, doğada yeşilden sonra bulunan en baskın renktir. Göllerin, denizlerin, gökyüzünün ve okyanusun rengidir. Mavi renk, antik zamanlardan beri bilgelik ile ilişkilendirilmektedir ve boğaz çakrasının rengi olmasından dolayı, iletişim yeteneğini güçlendirdiğine inanılır. Mavi doğal taşlar, bu rengin umut dolu, sakin, arındırıcı ve entelektüel enerjisini içinde taşır. Mavi doğal taş takmak, iletişimi güçlendirir, zihni berraklaştırır, yeni ve saf enerjileri hayatınıza çekmenizi kolaylaştırır.

Siyah Doğal Taşlar

Adsiz tasarim 2022 12 04T041641.561

Siyah, biz insanlar tarafından genellikle kötü enerjiler ve korku ile özdeşleştirilse de, aslında oldukça güçlü ve koruyucu enerjilere sahip bir renktir. Güç, bilgelik, korunma ve arınma enerjilerine sahip olan renk, bu enerjiyi siyah doğal taşların içerisinde de barındırır. Kök çakrayı güçlendirmesi ile bilinen siyah doğal taşlar, yüzyıllardan beri koruyucu bir tılsım görevi görmekte; negatif ve toksik enerjileri uzak tutarak, gölgelerden korkusuzca çıkmamıza yardım etmektedir. Stres ve gerginliğe iyi gelen siyah doğal taşlar, kişinin ayaklarının yere sağlam basmasına yardım ederek, kendini güvende hissetmesini sağlar.

Beyaz Doğal Taşlar

Adsiz tasarim 2022 10 18T150547.922

Saflık, netlik ve doğallık, beyaz rengin sembolü olan ve evrensel olarak kabul görmüş konseptlerden bazılarıdır. Koruma, arındırma ve pozitif enerjileri içerisinde taşıyan beyaz doğal taşlar ise, genellikle usta şifacı lakabını kazanmış; karanlığa ışık olan ve tüm kötü enerjileri ustaca kovması/arındırması ile bilinen kristallerdir. Çok eski zamanlardan beri pek çok ritüellerde yer almış olan beyaz doğal taşlar, zihni ve bedeni arındırmaya; değişim ve dönüşüm enerjisini kişinin hayatına çekmesine; iyi şans, huzur ve denge enerjilerini çağırmaya yardım eder.

Mor Doğal Taşlar

Adsiz tasarim 34

Özellikle doğal taş kolye, bileklik, küpe ve yüzüklerde sıklıkla kullanılan mor taşlar, bütün kristaller arasında en çok tercih edilen renkler arasındadır. Mor rengi, asırlardır spiritüel konularla özdeşleştirilmiş ve üzerinde mor renkli aksesuar taşıyanların rahatsızlıklardan korunduğuna inanılmıştır. Mor renginin sembolik olarak temsil ettiği en bilinen özellikler ise asalet, zenginlik, tutku, güç, lüks, hırs ve sihirdir. Mor doğal taşlar, mor rengin sembolize ettiği enerjileri içinde taşır. Üçüncü göz çakrasını temsil eden ve spiritüel çalışmalarda oldukça etkili olan mor kristaller, spiritüel gelişimi güçlendirmesi; yüksek bilince bağlanmaya yardım etmesi ve kişinin ruhunu şifalandırmasıyla bilinir.

Kırmızı Doğal Taşlar

Adsiz tasarim 3 1

Genellikle ateş, sıcaklık, canlılık, tutku ve güç kelimeleri ile özdeşleştirilen kırmızı rengi, doğal taşlar arasında oldukça göze çarpan, popüler bir renktir. Kırmızı doğal taşlar, rengin temsil ettiği bütün pozitif özelliklerin yanı sıra hayat, aşk ve amaca yönelik gücü destekleyen bir enerjiye sahiptir. Kırmızı doğal taşlar, fiziksel gücü arttırması, kişiye hırs ve dayanma gücü vermesi, üzerinde taşıyan kişiyi atılgan ve cesur olmaya teşvik etmesiyle bilinir.

Turuncu Doğal Taşlar

Adsiz tasarim 2022 10 18T122543.850

Güneşin güçlü enerjisini temsil eden turuncu, solar pleksus ve sakral çakralarla uyumlu çalışan; yaratıcılık, özgüven, neşe ve değişimi kabullenme enerjilerini taşıyan bir renktir. Bu özelliği ile turuncu doğal taşlar, güneşin ışık enerjisini ve doğa ananın toprak elementini içinde barındırır. Kırmızının cesaretini ve altın renginin zenginliğini içinde toplayan turuncu doğal taşlar, kişiye ilham ve yaratıcılık verirken, aynı zamanda onu üzerinde taşıyanların, hayatlarına zenginlik, iyi şans ve iyimser enerjiler çekmelerine yardım eder.

Kahverengi Doğal Taşlar

kaplangozu

Kahverengi, doğanın ve hayatın materyal yönünü temsil eden renklerden biridir. İnsanlar tarafından genellikle sıkıcı ve basit kabul edilen kahverengi doğal taşlar uzun süre göz ardı edilmiş olsa da, kahverengi, oldukça dengeleyici ve istikrarlı enerjilere sahip bir renktir. Kahverengi doğal taş kolye, küpe, bileklik veya yüzük takmak, onu üzerinde taşıyan kişiye güçlü bir farkındalık duygusu kazandırır ve içinde yaşadığı dünyanın sorunlarına karşı daha duyarlı olmaya teşvik eder. Aynı zamanda insanların sözleri arkasındaki gerçekliği ayırt etmenize yardım eder ve kahverenginin huzurlu ve mutlu enerjisini, bu enerjilere ihtiyacı olanlarla paylaşmanız için ilham verir.

Pembe Doğal Taş

Adsiz tasarim 2022 10 29T214532.948

Pek çok kişinin de bildiği gibi pembe rengi, aşk ve sevginin sembolik rengidir. Evrensel olarak kabul edilmiş bu sembolik renk, günümüzde pembe doğal taşlarla birlikte daha da popülerleşmiştir. Kalp çakrasının dengelenmesine yardımcı olan ve çakra taşları arasında yerini alan pembe kristaller, onu kullanan kişilerin kendilerini sevgiye açmasına, öz sevgiye, kalp yaralarını sarmaya ve diğerleriyle sağlıklı birliktelikler kurmaya teşvik eder. Pembe renginin tatlı ve yumuşak enerjisi, dolayısıyla pembe doğal taşların da en belirgin özelliklerini oluşturmaktadır.

Turkuaz Doğal Taş

Blog Gorselleri

Yumuşak ve tatlı tonlarıyla turkuaz, kişiyi anında rahatlatan ve sakinlik veren renklerden biridir. Feminenlik, sakinlik, yenilik, bütünlük, neşe ve arkadaşlık gibi konseptleri temsil eden turkuaz rengi, doğal kristaller arasında da oldukça popülerdir. Turkuaz doğal taşları, su elementine sahip şifacı enerjisi ile bilinir. Tıpkı suyun bütün kirleri arındırması gibi, turkuaz doğal taşlar da negatif ve toksik enerjileri arındırmada ustadır. Neşe ve gençliği temsil eden turkuaz renkli kristaller, evrensel sevgiye ve arkadaşlığa teşvik eder.

Sarı Doğal Taş

sari elmas

Sarı, psikolojik olarak mutluluk verdiği kanıtlanmış; oldukça pozitif bir renktir. Mutluluk, sadakat ve aydınlanma enerjilerini taşır. Sarı doğal taşlar, bütün kristaller arasında oldukça popüler olan ve çokça tercih edilen doğal taş çeşitlerindendir. Pek çok kültürde zenginlik ve mutluluğu temsil eden rengin taşı, umut getiren, enerji veren sevgi dolu bir taştır. Çakra taşları arasında solar pleksus ve sakral çakralarla uyumlu çalışan sarı doğal taşlar, özünü bulmak isteyenlerin yönelmesi gereken kristallerdendir.

Gri Doğal Taş

gri akik

Nötr bir renk olan ve genellikle sıkıcı sayılan gri, tonuna göre tamamen bambaşka bir görünüşe sahip olabilen, ilginç renklerden biridir. Siyah ve beyaz arasında kaldığı için özelliklerinden çok fazla bahsedilmeyen renk, aslında denge, bilgelik ve alçakgönüllülüğün sembolüdür. Gri doğal taşlar, duygusal zorluklar ve ruh hali dalgalanmalarını yatıştırır. Gri rengiyle özdeşleştirilen özellikleri içinde barındıran taş, huzurlu ve yatıştırıcı bir enerjiye sahiptir. Ayrıca, travmatik deneyimler yaşamış kişiler için sakinleştirici özelliği bulunur.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping