fbpx

Ametist Taşının Özellikleri

  • Ametist taşı, kişiyi maddi ve manevi bağımlılıklardan arındırır.
  • Korkuya karşı etkili bir taştır.
  • İletişim ve bilgelikle ilişkilendirilir. Bu yüzden özellikle iletişim gezegeni Merkür’ün retro dönemlerinde takı olarak takmak veya etrafta bulundurmak çok faydalıdır.
  • Stres ve negatif enerjiye karşı rahatlatıcı bir aura oluşturur.
  • Ametist taşı bulunduğu ortamdaki negatif enerjiyi çekerek pozitif enerjiye dönüştürür.

Ametist Taşının Faydaları

  • Ametist taşı etraftaki negatif enerjiyi arındırarak pozitif enerji yayar.
  • Psişik saldırılara karşı kalkan görevi görür.
  • Ruhsal farkındalığı uyandırır ve spiritüel gelişimi destekler.
  • Kişiyi alkol, sigara, uyuşturucu gibi bağımlılıklardan arındırarak zihinsel açıklık sağlar.
  • İletişim konularında çok güçlü etkileri olduğu için kişiyi destekler.

Ametist Taşının Anlamı Nedir

Ametist taşı, kişiye dingin bir zihin ve ruh hali getirmesi ve dengelemesi için kullanılan güçlü bir taştır. Mitolojik olarak “sarhoş etmeyen” taş olarak geçmesi de nitekim bu dengeleme özelliğini vurgular niteliktedir. Ametist maddi ve manevi olarak bağımlılıklardan kurtulmak için yüzyıllardır çok yoğun şekilde kullanılır. 

Ametist Suya Girer Mi?

Ametist taşı yapısı gereği sert bir taş olduğu için yıkanarak arındırılabilir. Yalnız her taşın sertlik derecesi farklı olduğu için dikkat edilmelidir.

Ametist Taşı ve Pembe Kuvars Birlikte Kullanımı & Uyumu

Ametist ve pembe kuvars taşlarının birlikte kullanımı, estetik açıdan oldukça uyumlu olduğu gibi, güçlü bir enerji ortaya çıkarır.

Ametist taşı, depresyonu hafifletir ve anksiyete ile başa çıkmayı kolaylaştırır. Pembe kuvars taşı ise, öz sevgiyi teşvik eden, sevgi enerjisi ile dolu bir kristaldir. Bu iki taşın birlikte kullanımı, ilişkilere güven ve uyum çekmek için oldukça uygundur ve her türlü ilişki problemlerinin üstesinden gelinmesi için yardımcı olur.

Ametist Taşı Ne İşe Yarar?

Ametist taşı, bütün doğal taşlar gibi, koruyucu ve negatif enerjileri uzaklaştırıcı özelliklere sahip bir taştır. Özellikle spiritüel yönüyle öne çıkan ametist taşı, ruhu şifalandırma özelliğine sahiptir; kişiye sakinlik ve bilgelik verir.

Ametist Taşı Arındırma

Kristallerin kullanılmadan önce ve düzenli aralıklarla temizlenmesi önerilir. Böylece taşın enerjisini temizleyebilirsiniz. Ametist taşını temizlemek için belli başlı yöntemler vardır:

  • Kristalinizi toprağa gömüp bir gece boyunca bekleterek arındırabilirsiniz.
  • Kristalinizi bir tütsü yardımıyla arındırabilirsiniz.
  • Kristalinizi güneş ışığında arındırabilirsiniz.
  • Kristalinizi selenit taşının veya bir tuz lambasının yanında bırakarak da arındırabilirsiniz.

Ametist Taşının Vücuda Yararları ve Etkisi 

  • Ametist taşı özellikle fiziksel bağımlılıklardan arındırmada çok güçlü bir taştır.
  • Bağışıklık sistemini düzenleyerek güçlendirir.
  • Beyin ve sinir sistemini dengeleyerek berraklık getirir.
  • İnsomniaya (uykusuzluk hastalığı) karşı etkili olduğu düşünülür. Uyumadan önce yastığınızın altına koyduğunuz ametist kristali, uykunuzu düzenleyecektir.
  • Baş ağrılarına iyi gelir.

Ametist Taşının Kullanımı 

Ametist taşı, göz alıcı mor rengiyle takı, mücevher ve süslemelerde kullanılmaktadır. Kristalin yüzyıllardır bilinen şifası dolayısıyla tarih boyunca ilaç yapımında veya stres kaynaklı ağrılara karşı doğal bir acı ve ağrı kesici olarak da kullanılmıştır.

Ametist Taşı Gerçek mi Nasıl Anlaşılır

Doğal taşların gerçek olup olmadığını anlamak için etkili iki yöntem vardır: sıcaklık ve ısıtma.

Doğal taşlar yapıları gereği oda sıcaklığında da soğuktur fakat sahte veya boyanmış taşlar daha sıcaktır. 

Bir diğer yöntem olan ısıtmada ise doğal taşları bir miktar ısıya maruz bırakarak üzerindeki rengin gerçek mi yoksa yapay mı olduğunu tespit edebiliriz. Sonradan boyanmış taşlar yavaş yavaş boyayı salacaktır.

Ayrıca ametist bir kuvars grubu taşıdır. Kuvars grubu ailesindeki taşlar hiçbir zaman pürüzsüz değildir. Taşlardaki pürüzsüz ve tek renk doku sahte ve boyanmış olduğunun göstergesidir.

Ametist Taşı Ürünlerimiz

Ametist taşı, yüzyıllardır kullanılan; mitolojik hikayelere ve efsanelere konu olan zarif bir kristaldir. Ametist taşından kolye, bileklik veya yüzük takmak, kristalin koruyucu ve şifacı enerjisini gün boyu üzerinizde taşımanızı sağlar. Aşağıda Boleyn Crystal’a ait ametist taşı kullanılarak yapılmış ürünlerimizi görebilirsiniz.

Ametist Taşı ve Aşk

Konu aşk olunca zaten aşk taşı olarak adlandırdığımız pembe kuvarsın yanında ametistten de bahsetmeden olmaz. Pembe kuvars her ne kadar öz sevgi, aşk gibi konularla ilişkili olsa da uzun süreli ilişkilerin, bağlılığın ve ilişkide sağlıklı iletişimin ametist taşı ile sağlandığı veya pekiştirildiğini söylemek mümkündür.

Göz alıcı mor rengiyle tanrı ve tanrıçalara atfedilen bu özel taş, antik çağlarda çiftlerin birbirlerine evlilik yemini ederken taktıkları yüzükleri süslerdi. Zamanla elmas ve pırlantalar ametistin yerini almış olsa da, ametist temelde derin bağlılığın simgesi olarak görülürdü.

Bir diğer dikkat çekici nokta ise antik çağlarda sevgilisinden ayrı kalan veya ayrılan kişilerin, ametist taşı aracılığıyla dönmelerini istemeleri olabilir. Sevgiliyi geri döndürmek için yapılan kimi ritüellerde ametist taşının kullanıldığı bilinir.

Ametist Taşı Hangi Taşla Kullanılır

Ametist taşı, kuvars grubunun içerisinde olduğu için aslında kuvars grubu taşlarının birçoğu ile uyumludur.  Özellikle pembe kuvars, sitrin, kristal kuvars ve turmalin taşlarıyla kullanılması önerilir.

Örneğin sitrin ve ametist taşlarının birlikte kullanımı, pozitif enerji, neşe ve heyecanı hayatına çekmek isteyenler için idealdir. Kristal kuvars ile birlikte kullanılan ametist taşı ise fiziksel ve spiritüel anlamda bir kalkan görevi görür.

Ametist Taşı ile Meditasyon

Ametist taşı vücudumuzdaki üçüncü göz ve taç çakralarıyla bağlantılıdır. Ametisti bu bölgelere tutarak meditasyon yapmak bu çakralardaki blokajı temizleyeceği gibi ruhani, spiritüel anlamda gelişimi destekler. 

Ametist Taşı Suyu

Dengeleyici, arındırıcı ve ruhani anlamda destekleyici özelliklerinden dolayı ametist taşını bir bardak veya şişe su içerisinde bekletip, suya karışan enerjisiyle kullanmak çok faydalıdır. Ametist suyu doğal bir yatıştırıcıdır, ruh halini iyileştirir, pozitif enerji verir. İnsomniaya karşı doğal bir ilaç olmasının yanı sıra kabusları azaltarak daha sağlıklı bir uyku deneyimi sağlar.

Ametist Taşı Migren

Ametist taşı, tarih boyunca stres kaynaklı ağrılara karşı doğal bir ağrı kesici görevi görmüştür. Aynı zamanda taç ve üçüncü çakra ile de ilişkili olduğundan, bu çakralardaki blokajlardan kaynaklı fiziksel tepkimelere yani baş ağrısı, migren gibi hastalıklara karşı da şifa veren, dengeleyici bir taştır.

Ametist Taşı Renkleri

Ametist taşı, içerdiği minerallerin yoğunluğuna bağlı olarak, çeşitli renklere sahip olarak bulunabilir.

  • Mor ametist taşı, en bilinen ve yaygın olarak kullanılan renktir. Mor, lila ve lavanta renklerinin farklı tonlarına ve geçişlerine sahip olarak bulunur.
  • Beyaz ametist taşı, genellikle soluk mor tonlarını da içerisinde barındıran, yaygın ametist türlerinden biridir. Bulunduğu ortamın negatif enerjisini arındırmada oldukça etkili ve güçlü bir taştır.
  • Siyah ametist taşı, kristalin içerdiği yoğun demir miktarı ile siyah/gri renklerini almaktadır. Anksiyete ve strese karşı doğal bir koruyucu olan siyah ametist, aynı zamanda topraklanma için uygundur ve dengeleyici özelliklere sahiptir.
  • Pembe ametist taşı, en yeni keşiflerden biri olmasının yanı sıra, oldukça göz alıcı bir görüntüye sahiptir. Görünüş olarak mor ametistten daha yumuşak ve narin bir görüntüye sahip olan taş, diğer türleri kadar güçlü bir enerjiye sahiptir.

Ametist Taşı Uyku Yapar mı

Ametist taşı negatif enerji temizler ve kişinin zihnini dengeler. Dolayısıyla uyku yaptığını söylemek uygun olmaz. Fakat genellikle stres kaynaklı oluşan insomnia hastalığında, stresi arındıran özelliğiyle kişiyi rahatlatarak uykuya dalmasını sağlayabilir. Bu yüzden ametist uyku yapar diyemeyiz, aksine enerjiyi dengeleyerek zihni, bedeni ve uykuyu dengelemiş olur.

Ametist Taşı Nerelerde Bulunur

Ametist taşı Meksika, Afrika, Kanada, Rusya ve Brezilya gibi bölgelerde bulunur.

Ametist Taşı Neden Çatlar

Bazı kristaller yapı olarak daha hassas olduğu için darbelere karşı dayanıksız olabilir ve daha kolay kırılabilirler. Bazı zamanlarda da kristal öyle çok enerji yüklenir ki enerji yüküne dayanamadığı için çatlar veya ikiye ayrılır.  

Ametist Taşı Nasıl Aktive Edilir

Ametist taşını aktive etmek için, taşı kullanmaya başlamadan önce arındırmak gerekmektedir.

  • Su, tütsü, toprak veya ay ışığı ile arındırma yöntemlerinden biri ile taşınızı temizleyin.
  • Ametist taşınızı avuç içinize alın. Bu sırada avuç içinizden yayılan beyaz bir ışık hayal edin ve bu ışığın vücudunuza dolduğunu imgeleyin.
  • Elinizde ısındığını hissettiğiniz kristali üzerinizde taşımaya başlayabilirsiniz.

Ametist Taşı Kimler Kullanamaz

Ametist taşı, şifacı özellikleri sayesinde uzun yıllardır kullanılmakta olan bir taştır. Ametist taşının bilinen bir zararı bulunmamakla birlikte, herkes tarafından kullanılabilen bir kristaldir

Ametist Taşının Tarihi

İlk kez milattan önce 2000’li yıllarda bulunduğu düşünülen ametist taşı, tarih boyunca önce tanrı ve tanrıçalar sonra da saray ve asillerle özdeşleştirilmiştir. Örneğin Orta Çağ’da İngiliz geleneksel kıyafetleri süslemelerinde ametist taşı önemli yere sahiptir.

Mitolojik olarak baktığımızda ametist taşı Eros ile özdeşleştirilir. Kimi kaynaklara göre St. Valentine’in parmağında üzerinde Eros’un resminin bulunduğu bir ametist yüzük vardır. Eski Ahit’te ise ametist, İsrail’in 12 kabilesini temsil eden 12 kristalden biri olarak geçer.

Daha modern zamanlara baktığımızda Leonardo Da Vinci’nin kötü düşüncelerden uzaklaşarak zekasını keskinleştirmek için ametist taşını kullandığı bilinmektedir.

Ametist Taşı Burçları

Kova burcunun sembolik taşı olan ametist, balık burçları ile de uyumludur.

Ametist Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Ametist taşı, üçüncü göz ve tepe çakraları ile uyumludur.

Ametist Taşı Sertlik

Ametist taşının sertlik derecesi 7’dir.

Ametist Taşı Özgül Ağırlık

Ametist taşının özgül ağırlığı 2,65’tir.

Ametist Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Ametist taşının kimyasal formülü SiO2, grubu ise Silikatlardır.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping